Mısır Püskülü Çayı Nedir, Faydaları Nelerdir, Zararı Var mıdır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 19, 2017

Mısır Püskülü Çayı Nedir, Faydaları Nelerdir, Zararı Var mıdır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Mısır Püskülü Çayı Nedir, Faydaları Nelerdir, Zararı Var mıdır?
Eğer mısırları kabuğuyla birlikte alıyorsanız, mısırın üst kısmında kalan ve life benzeyen sarı püsküllerden çay yapabilirsiniz. Mısır püskülü çayı, ödemin kısa sürede vücuttan atılmasını sağlayan çok etkili bir idrar söktürücüdür. Özellikle Amerika’da enfeksiyonların tedavisi için kullanılan mısır püskülleri, diyabetin tedavisinde de sıklıkla kullanılmaktadır.

Mısır Püskülü Çayının Faydaları Nelerdir?
Mısır püskülü, doğal bir K vitamini ve potasyum kaynağıdır. Mısır püskülünden hazırlanan çayın faydaları ise şu şekildedir;
Böbrek iltihabına iyi gelir ve böbreklerdeki taşların düşürülmesine yardımcı olur.

Prostat iltihaplanmasına karşı etkilidir.
Yüksek tansiyona gelir ve tansiyonu dengeler.
Şeker hastalığına (diyabet) karşı oldukça etkilidir.
Kolesterolü dengeler ve yüksek kolesterole iyi gelir.
Mısır püskülü çayı yorgunluğu keser ve vücudun daha dinç olmasını sağlar.
Antidepresan özelliği ile depresyona iyi gelir.

Kemik ağrılarına ve romatizmaya karşı etkilidir. Özellikle kemik ağrısı olanların mısır püskülü çayı tüketmeleri önerilir.

Mısır püskülü çayı gut hastalığının tedavi edilmesine yardımcı olur.

Mısır Püskülü Çayı
Mısır Püskülü Çayı Nasıl Hazırlanır?
Mısır püsküllerini ayıklayın ve daha sonra küçük küçük doğrayın. 1 yemek kaşığı doğranmış püskül, 1 büyük bardak çay için yeterli olacaktır. Su kaynamaya başladığında ocağın altını söndürün ve mısır püsküllerini suya atarak tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 20 dakika demlendikten sonra süzüp içebilirsiniz. Arzu ederseniz çayı tatlandırmak için yarım çay kaşığı bal atabilirsiniz. Herhangi bir sağlık sorununuz yoksa ve sürekli olarak ilaç kullanmıyorsanız, günde 2-3 bardak mısır püskülü çayı içebilirsiniz. Püskülleri hemen ayıkladıktan sonra da bu çayı yapabilirsiniz. Eğer uzun süre saklamak gibi bir niyetiniz varsa, bir gazete ya da kağıt üzerine yayın ve kurutun. Güneş görmeyen bir yerde muhafaza ederseniz püsküller sağlam kalacaktır.

Mısır Püskülü ile Zayıflama Çayı
Mısır püskülü çayının kilo verdirici bir özelliği de vardır. Zayıflama amaçlı mısır püskülü çayı hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır;

1 büyük bardak su,
1 yemek kaşığı mısır püskülü (doğranmış),
Arzuya göre, tatlandırmak için yarım kaşık bal.

Mısır püsküllerini iyice ayıklayın ve ufak ufak doğrayın. Öncelikle 1 bardak suyu kaynatın ve daha sonra ocaktan alın. Kaynayan suyun içerisine mısır püsküllerini ilave ettikten sonra kapağını kapatarak 15 dakika demlenmeye bırakın. Hazırlanan çayı süzdükten sonra içebilirsiniz. Zayıflama amaçlı olarak yapılan mısır püskülü çayının yemeklerden 1 saat kadar önce tüketilmesi önerilmektedir. İlk tarifimizde olduğu gibi, mısır püsküllerini tazeyken veya kurutarak ileri bir zamanda kullanabilirsiniz. Ancak mısır püsküllerinin güneşte kalmamasına mutlaka dikkat edin. Kuru bir ortamda muhafaza ederek, tekrar çay hazırlarken gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Mısır püskülü çayının kilo vermedeki en önemli özelliği, kan şekerini dengelemesi ve iştahı azaltmasıdır. Vücudunuzdaki fazla suyun dışarı atılmasını kolaylaştırdığı gibi, daha sağlıklı ve zinde kalmanızı sağlar.


Mısır Püskülü Çayı Nedir
Mısır Püskülü Çayının Yan Etkileri ve Zararları Var mıdır?
Her bitki çayında veya gıdada olduğu gibi, mısır püskülünün ya da çayının da bazı yan etkileri ve zararları olabilir;

Devamlı ilaç kullananlar için, mısır püskülü çayı önerilmez. Bu çayın içerdiği bazı maddeler kanın pıhtılaşmasına neden olur.

Diyabet ilacı kullananlar, mısır püskülü çayı tüketmeden önce doktora danışmalı ve onay almalıdır.

Yüksek tansiyon ilacı ile birlikte kullanılması, aşırı derecede kan basıncının düşmesine neden olabilir.

Düşük potasyum sorunu olanlar için önerilmeyen bir çaydır, çünkü mısır püskülü vücuttaki potasyum miktarının düşmesine yol açabilir.

Gebelik döneminde tüketilmesi tavsiye edilmez.

İdrar söktürücü özelliği olduğu için, aşırı tüketilmesi sonucunda vücudun susuz kalmasına neden olabilir.

Mısır Püskülü Çayı Nasıl Hazırlanır
Mısır püskülü çayı, birçok bitki çayı gibi aşırı tüketildiğinde bazı yan etkiler de gösterebilir. Bilhassa idrar söktürücü ilaç kullananların bu çayı tüketmesi, ilacın etkisini iki kat daha fazla yukarıya çıkarabilir. Ayrıca aşırı tüketime bağlı olarak, kanın pıhtılaşmasına neden olabilir. Bundan dolayı kan pıhtılaştırıcı ilaç kullananların da mısır püskülü çayı tüketmemeleri gerekir. Kan şekerini düzenleyici ve dengeleyici bir etkisi olmasına rağmen, mısır püskülü çayının yan etkilerinden korunmak için, ilaç kullanıyorsanız mutlaka öncelikle doktorunuza başvurun. Mısır püskülü çayı, bazı insanlar üzerinde alerjik etkiler de oluşturabilir. Bu nedenle, özellikle mısır unu ve mısır polenine karşı alerjisi olan kişilere tavsiye edilmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder