Yeni 5. sınıf müfredatı belli oldu! - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 06, 2017

Yeni 5. sınıf müfredatı belli oldu!

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Yeni 5. sınıf müfredatı belli oldu!
Daha önce 5. sınıfın hazırlık sınıfına dönüştürüleceğini duyurmuştuk. İşte, yapılan çalışmaların sonucunda belirlenen yeni 5. sınıf müfredatı da açıklandı… Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 5′inci sınıfların, yabancı dil hazırlık sınıfına dönüştürülmesi yönünde bir çalışma yapıldığı öne sürülmüştü. Ortaokul 5′inci sınıflarda, yabancı dil eğitimine ağırlık veren müfredat üzerinde çalışan bakanlık sonunda yeni müfredatı açıkladı.

Açıklamalara göre haftada 18 saat İngilizce, 4-6 saat spor kültür dersi verilecek. İngilizce dersi gramer ağırlıklı olmayacak. Okuma yazma yüzde 40, dinleme ve konuşma ise yüzde 60 olacak. 6-8 saat Türkçe dersi verilirken 6-8 saat de matematik ve fen dersleri verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 5. sınıflarda yabancı dil ağırlıklı müfredatın pilot uygulamasına 2016 yılının Eylül ayında başlanacağı bildirildi. 5. sınıfın, ilkokuldan ortaokula geçiş dönemi olduğunu hatırlatan yetkililer, bu dönemde çocukların pedagojik olarak eğitime yeni ısındığını, ancak ortaokula geçişle birlikte farklı öğretmenler, farklı ders grupları, daha yoğun bir müfredat ve akademik bir eğitimle karşılaştıklarını belirtiyor.

5. sınıf müfredatıBu durumun 5. sınıfın, uyum sınıfı olması zorunluluğunu ortaya çıkardığını dile getiren yetkililer, bu kapsamda yeni bir düzenleme yapmayı planladıklarını söyledi. Düzenlemeyle, 5. sınıfta yabancı dil öğretiminin yanı sıra öğrencilerin farkındalık düzeylerini de artırmayı hedeflediklerine işaret edildi. 5. sınıf öğrencilerinin, yeteneklerinin, neleri sevdiklerinin ve hangi mesleğe ilgi duyduklarının farkına varmasını istediklerini dile getirildi.

Türkçe dersi müfredatının, çocukların dil hakimiyetlerinin artırılması, okuduğunu anlaması, analiz, sentez ve yorum kabiliyetlerinin yükseltilmesini sağlayacak şekilde hazırlanacağı belirtildi.Bunların dışında “sanat ve spor uygulamaları” derslerinin de bulunacağını kaydedildi.

Hedeflerinin yabancı dil eğitiminin haftalık 16 saatle 20 saat arasında olduğunu söyleyen yetkililer, 6-8 saat matematik, bilim ve fen uygulamaları, 6-8 saat Türk dili uygulamaları, 4-6 saat arasında da spor, sanat uygulamaları gibi bir planlarının olduğunu açıkladılar.

5. sınıflarda yabancı dil ağırlıklı eğitim müfredatın, ancak Eylül 2016’ya yetişebileceği belirtilirken sistemin önce pilot uygulamalarla başlayacağı yönünde açıklama getirildi.

Bakan Nabi Avcı’dan Açıklama
UNESCO ASPnet Okul Ağır Konferansı’na katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, konferansta yaptığı konuşmasında, 5.sınıflara yapılacak yeni müfredat ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Bakan Nabi Avcı konferansta yaptığı konuşmasından önümüzdeki yıl 4. sınıf müfredatında “Yurttaşlık” dersi okutulacağını belirtti.

5. sınıf müfredatıAvcı yabancı dil ağırlıklı eğitim konusunda, “Ortaokul birinci sınıflarda yani 5. sınıflarda yabancı dil ağırlıklı bir müfredat için çalışmalarımız uzun bir süreden beri devam ediyor. Bunu daha önceki Anadolu liselerinde, onun da önceki maarif kolejlerinde ve bugün bazı yabancı okullarımızda da okutulmakta olan hazırlık sınıflarına benzetebiliriz. Ama biz bunun adına hazırlık sınıfı demiyoruz. Çünkü hazırlık dediğiniz zaman Milli Eğitim’de 4+4 değişti, 5’e geçti gibi spekülasyonlar başlıyor. Öyle bir şey söz konusu değil. 4+4+4 devam ediyor. Ortaokul birinci sınıflarda pilot uygulamalarla başlıyoruz. Birinci sınıflarda yabancı dil eğitimine, bu İngilizce olabilir, Fransızca, Japonca, İmam Hatipler’de Arapça olabilir, ağırlık vereceğiz” dedi.

Bakan Avcı, erken yaşta yoğun bir yabancı dil eğitimi yapılırsa başarılı olma imkanının daha fazla olduğunu ifade ederek, “Maarif kolejleri deneyiminden biliyoruz. Ama bunun için eğitici kadrolarımızın yani öğretmenlerimizin tekrar hizmet içi eğitimlerden geçirilmesi gerekiyor. Sınıflarımızın, alt yapımızın ona göre düzenlenmesi gerekiyor. Önce pilot uygulamalarla başlayacağız. Dileyen özel okullar, alt yapıları müsait olan, hem fiziki alt yapıları hem de beşeri alt yapıları müsait olan özel okullarımız hemen geçebilecekler müfredat doğrultusunda. Biz de devlet okullarımızda alt yapısı müsait olan okullarımızdan başlayarak peyderpey bütün okullarımızda ortaokul birinci sınıfları Türkçe ve yabancı dil ağırlıklı sınıflar haline getirip, o sınıfta bugüne kadar okutulan derslerimizi de 6., 7., 8, sınıfların müfredatı içerisinde eriterek çocuklarımızı daha erken yaşta yabancı dil eğitimi ve Türkçe eğitimi almalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder