TUS tercih tarihleri açıklandı! - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 06, 2017

TUS tercih tarihleri açıklandı!

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
TUS tercih tarihleri açıklandı!
TUS nedir? TUS tercih tarihleri ne zaman? 
ÖSYM, TUS ilkbahar dönemi tercih işlemlerinin 15-21 Mayıs’ta yapılacağını açıkladı.
Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ilkbahar dönemi tercih işlemleri, 15-21 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

Adaylar tercihlerini ÖSYM’nin internet sitesinden T.C kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabilecek. Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak.
Tercihler ve genel bilgiler ile ilgili tablo ve koşullara yine ÖSYM’nin internet sitesinden erişilebilecek. Adayların bu bilgileri dikkatle inceleyip tercihlerini yapmaları gerekiyor. Adaylar, belirlenen süre içinde tercihlerini değiştirebilecek.

TUS nedir? Tus, Tıpta Uzmanlık Sınavı olarak bilinen ve başta hekimler olmak üzere yönetmelikte belirtilen meslek dallarının (biyologlar hariç olmak üzere, veteriner, diş hekimliği, kimya vb. meslek mensupları) girebildiği bir sınavdır. İhtisas alanlarında uzman doktor yetiştirme amaçlı yapılan bir sınavdır. Bu sınavı kazananlara asistan (araştırma görevlisi) denir. Tüzükte belirtilen eğitim süresini doldurduktan sonra hekim bu bölümden mezun olur ve Uzman Doktor ünvanını kazanır. (Ör: Kardiyolog, Cerrahi, Dahiliye vb).

Her yıl ilkbahar ve sonbahar tus dönemleri olarak ayrılmak üzere klasikleşen sırası ile Nisan ayı ve Eylül ayı’nın genelde ikinci pazar günü ve sadece Ankra’da yapılır.

Her Tus’a tahmini 10 – 13 bin arası insan katılır. Bunlardan yarıya yakını tercih yapma hakkı kazanır ve tercih yapma hakkı kazananların yarıya yakını bir uzmanlık alanına yerleştirilir.


Tus’a giren bir adayın sorumlu olduğu konular tüm tıp olmak üzere totaldeki 11 ders ana başlıklar altından incelenebilir.

Yanındaki parantez içerisindeki rakamlar o dersten sorulan soru sayısını belirtir. Sınavda toplamda 200 soru sorulur ve süre olarak 210 dakika (3.5 saat) verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder