KidZania meslekleri neler? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 06, 2017

KidZania meslekleri neler?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
KidZania meslekleri neler?
Beş yıl önce Türkiye’ye gelen KidZania, çocuklara gerçek dünyayı eğlendirirken öğretiyor. KidZania meslekleri ziyarete gelen çocukları içine çekiyor… Teknolojiye bağlı olarak değişen yaşam şartlarının yeni kuşaklar üzerindeki etkisiyle özellikle son 10 yılda ivme kazanan eğlendirirken eğitme (edutainment) sektörünün yıldızı KidZania, 1999’da kuruldu. Meksikalı girişimci Mr. Xavier Lopez Ancona tarafından Mexico City’nin Santa Fe bölgesinde kurulan KidZania, dünyada 13 ülke ve 16 şehirde faaliyet gösteriyor ve dört binden fazla çalışanı var.

16 Şubat 2009′da Türkiye’de kurulan çocuk eğlence sektörünün yıldızı KidZania, Meksika (Mexico City – Monterrey – Cuicuilco), Portekiz (Lizbon), Şili (Santiago), Birleşik Arap Emirlikleri (Dubai), Japonya (Tokyo – Koshein), Güney Kore (Seul), Malezya (Kuala Lumpur), Endonezya (Jakarta), Kuveyt (Kuwait City), Tayland (Bangkok), Hindistan (Bombay) ve Mısır’da (Kahire) ziyaretçilerini ağırlıyor. KidZania’da gerçek dünya markaları ile işbirliği yapılarak 4-14 yaş arasındaki çocukların gerçek hayatta yetişkinlerin taşıdığı rolleri alarak bu günden geleceğe hazırlanmaları hedefleniyor.

Çocuklar KidZania’da yer alan 60’tan fazla birimde, kendi becerilerine ve ilgi alanlarına yanıt verecek farklı düzeylerde 100 ayrı rol faaliyetinden istediklerini seçebiliyor. KidZania Cumhuriyeti’ni ziyaret eden çocuklar son derece güvenli bir ortamda yetişkinlerin dünyasındaki meslekleri ve aktivitelerini gerçek dünyanın kopyası bir şehirde rol yaparak birebir deneyimliyorlar. Gerçek bir şehir düzenlemesi içinde, çocuklara uygun boyutlarda tasarlanmış Hastane, İtfaiye, Tiyatro, Arkeoloji Müzesi, Havacılık Akademisi, Diş Sağlığı Merkezi, Banka, Stadyum vb. çok sayıda aktivite alanına sahip KidZania’yı ziyaret eden çocuklar; “Doktor”, “İtfaiyeci”, “Diş Hekimi” vb. meslekleri canlandırabiliyorlar. İşte, o KidZania meslekleri;

Paramedik; hastanın sorununu tanıyıp, durumunu değerlendirir ve gereksindiği acil bakımı verir. Tıbbi müdahaleyi yaparken olay yerini de yönetir, adli vakalarda delilleri karartmadan müdahalede bulunur, panik halindeki insanlarla doğru iletişim kurar; bunları yaparken hem kendisinin hem hastanın hem de ekibin güvenliğini sağlar.

KidZania çocuklara gerçek marka ve kurumların yarattığı aktivite birimlerinde istedikleri mesleği oynama/deneyimleme olanağı sağlıyor. Böylece, KidZania’da çocuklar doktorculuğu çocukların boyutlarına göre uyarlanmış, gerçeğin kopyası bir hastanede; pilotluğu gerçeğin kopyası bir uçakta; gazeteciliği gerçeğin kopyası gazetede oynuyorlar.

Tüm dünyadaki KidZania aktiviteleri okul müfredatını yansıtacak şekilde tasarlanıyor. KidZania’da çocuklar gerçek dünyanın bir simülasyonuyla geleceğe hazırlanırken bol bol eğlenme ve öğrenme olanağı buluyor. Pedagoglar, çocukların dünyayı anlamaları ve ileride yönetmeye hazırlanmaları açısından KidZania’nın çok özel bir yere sahip olduğunu belirtiyor.

KidZania’da çocuklara seçtikleri meslekler konusunda bilgi vermek ve park içinde geçirdikleri sürede destek vermek üzere özel eğitim almış Zupervisor’ler (gözlemciler) bulunuyor.

Yaptıkları iş karşılığında çocuklara KidZania’nın resmi para birimi olan KidZos’la ücret ödeniyor. Dünyanın her yerindeki Kidzania’larda geçerli olan KidZos, ürün ve hizmet satın almak için kullanılıyor. Çocuklar ne kadar fazla çalışırlarsa, o kadar fazla kazanıyor ve o kadar fazla şey yapabiliyorlar. Kazandıkları KidZos’larla KidZania’da aktivite yapabilirken, KidZos’larıyla nasıl tasarruf yapacaklarınığreniyorlar veya KidZania’nın mağazalarında alışveriş yapabiliyorlar.


Hadi, ne duruyorsunuz! KidZania’da yerinizi ayırtın… Hem eğlenin, hem de öğrenin… Üstelik de kazandığınız KidZos’lar ile tekrar oynayın… KidZania’nın en uygun fiyatlı biletlerini Kidsfoni‘den satın alabilirsiniz.

Çalışma Gün ve Saatleri
Salı, Çar, Per. 10:00-17:00

Cuma,Cmts. 10:00-15:00 ve 16:00-21:00

Pazar 10:00-15:00 ve 16:00-20:00

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder