İlk lunapark ne zaman kurulmuştur? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 07, 2017

İlk lunapark ne zaman kurulmuştur?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
İlk lunapark ne zaman kurulmuştur?
Sizce ilk lunapark hangi tarihte ve nerede kurulmuş olabilir? İşte eğlencenin merkezi lunaparkların tarihi… İlk lunapark 1903 yılında New York’taki Coney Adası’nda kuruldu. Kurucuları ise Elmer Dundy ve Frederick Thompson‘dır. Bu lunapark 41 yıl faaliyet gösterdikten sonra 1944 yılında kapatıldı. Daha sonra modernize edilerek 2010 yılında tekrar halkın kullanımına sunuldu. Yenilenirken birçok yeni oyuncak da parka eklenmiştir.

Frederick ve Elmer’ın bu parka neden “lunapark” adını verdikleri ise kesin olarak bilinmemektedir. Bu konuda birkaç farklı söylenti vardır. Bu söylentilerden biri, ikiliden Elmer Dundy’nin akrabasının ismi olan Luna Dundy’e ithafen böyle dendiğidir. Diğeri ise, parkın en sevilen oyuncağı olan Ay Park’ın (Luna, Ay anlamına gelir) adını aldığıdır.

Lunapark’ta neler vardır?
Lunapark, birçok elektrikli oyuncak ve makinenin bir arada bulunduğu eğlence merkezidir.

Eski zamanlardan bu yana insanların eğlence anlayışı içinde yer alan lunaparklar, insan hayatının değişmesine paralel olarak evrim geçirmektedir. Sanayileşmenin olmadığı tarihlerde el ve bilek gücüyle çalışan oyuncaklar, elektriğin bulunmasıyla gittikçe modernleşmiştir.

Lunaparklarda çoğunlukla atlıkarınca, gondol, kamikaze, çarpışan araba, şişme oyun parkları ve dönme dolap gibi aletler bulunur.


Eğlencenin merkezi olan lunaparklardaki aletlere binerken, aletlerin bakımdan geçmiş ve sağlam olduğundan emin olmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder