Replika nedir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 29, 2017

Replika nedir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Replika nedir?
Replika nedir? Replikanın kullanım alanları nelerdir? İşte replika hakkında bilgi…
Replika ürünlere, özellikle internet sitelerinde sıkça rastlıyoruz. Birçok bilinen mağazada satış fiyatlarının belli olduğu bu ürünleri, bu tür sitelerde çok daha düşük fiyatlara görebiliyoruz. Peki, düşük fiyata orijinal ürüne tıpatıp benzeyen bu ürünler nasıl daha ucuz olabiliyor? Replika ürün nedir?

Sözlük anlamı bir şeyin birebir kopyası anlamına gelen replika, orijinaline oldukça benzer. Buradan da anlaşılacağı üzere replika ürün orijinal bir ürünün özellikle görsellik olarak aynısının yapılmasıdır. Replika ürünler gerçekten, taklit edildiği ürüne çok fazla benzerler. Bazen orijinalinden ayırt edilemeyecek şekilde yapılırlar. Örneğin, dışardan bakıldığında replika bir telefon ile orijinalini birbirinden ayırmak oldukça zor olabilir. Orijinal telefonda kullanılan malzemeler daha kaliteli olmakla beraber, replika ürünlerde bu kalite oldukça düşmektedir.

Replika ürünler için daha anlaşılır olması amacıyla sahte veya imitasyon sözlerini de kullanabiliriz. Çin gibi bazı ülkeler replika ürünlerde oldukça ilerlemiştir. İnternetten orijinal zannederek sipariş ettiğiniz bir ürün replika çıkabilir. Replika ağırlıklı olarak teknoloji sektöründe karşımıza çıkmakla beraber, diğer birçok alanda da kullanılmaktadır. Tekstil sektöründe de, orijinal markaların ürünleri replika olarak üretilebilir. Ürünün armasından kumaşına kadar aynı üretilen bu ürünler, orijinalden çok daha ucuza satılmaktadır.

Replika, yalnızca satılmak amacıyla üretilmez. Kazılar esnasında ortaya çıkan tarihi eserlerin de replikası yapılabilir. Böylece dünyanın çeşitli ülkelerindeki tarihi eserleri kendi ülkemizde de görebiliriz. Taşınamayan tarihi eserlerin de replikası bu amaçla yapılabilir. Yine kazılarda ortaya çıkan ancak geçmişten günümüze bir bütün olarak ulaşamamış eserlerin çizimlerinden yola çıkılarak bir replika hazırlanabilir. Örneğin, müzelerde gördüğümüz bazı dinozor kemikleri replikadır. Ancak görünüş olarak orijinal bir dinozor kemiğinden ayırmak oldukça zordur. Işıktan veya başka etkenlerden zarar görmemesi için tarihi eserlerin orijinali bazen depoya kaldırılır ve replikaları sergiye konulur.


Replika ürün nasıl anlaşılır?
Orijinal ürün ile replika ürün arasında ağırlık farkı vardır. Bu fark elinize aldığınızda hissedebileceğiniz kadar ya da sadece hassas terazilerde ortaya çıkacak bir fark da olabilir. Bunun sebebi replikasyon ürünün yapımıyla orjinal ürünün yapımında kullanılan malzemelerin birbirinden farklı olmasıdır.

Renk faktörünü de replika ürün ile orijinali ayırt etmek için kullanabiliriz. İki ürün arasında genellikle renk ton farkı olur. Bunun yanı sıra, fiyatın çok düşük olması da ürünün replika olduğunu bize gösterebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder