Google Adsense Reklam Gelirleri Neden Düştü - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 12, 2017

Google Adsense Reklam Gelirleri Neden Düştü

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Google Adsense Reklam Gelirleri Neden Düştü
Youtube ve Google Adsense Reklam Gelirleri Neden Düştü
İnternet sitelerinin olmazsa olmaz geçim kaynağı Adsense Reklamları site sahibi bizler için yakınen takip ettiğimiz etmenler olurken. Şuan Google Adsense reklam gelirlerin korkunç düzeyde düşüş var ve bu düşüş ise 2016 yılının ilk günü yani 01.01.2016 tarihinde oldu peki neden bu bir tesadüf mü ? tabikide değil yazımızı okumaya devam edin

Reklam verenlerin yıllık bir planması vardır firmalar o yıl için reklam vereceği alanları belirler ve bu belirleme yılın en son günü yani Aralık Ayı’nın 31’inde son bulur ve firmaların bir sonraki güne yani yeni yılın ilk gününe bir reklam anlaşması olmadığından Google’da reklam verenler birden düşer işte buda bize düşen reklam tıklanmaları ve TBM olarak geri yansır. 

Firmalar ise Yeni bir yılın dahilinde duruma göre tekrardan Adsense reklamlarını verir ve bizimde gelirlerimiz eski haline dönmeye başlar hatta artış bile olabilir.

Peki gelirler ne zaman düzelir derseniz ortalama 2 ay içinde düzelmekte Firmaların tekrar reklam veren pozisyonuna dönmesiyle gelirlerde Mart başlarında düzelmiş olur, 

Web sitesi sahipleri sitelerini arama motorları nezdinde daha iyi konumlara getirebilmek için, hem içerik anlamında hem de optimizasyon anlamında çok emek ve zaman harcıyorlar. Emeklerinin karşılığı olarak da sitelerinden reklam geliri elde etmek istiyorlar. Dünyada ve Türkiye’de web sitesi sahiplerinin en çok kullandığı reklam sistemleri arasında Google Adsense birinci sırada yer alıyor. Ancan Google Adsense zaman zaman kullanıcılarını üzecek gelir oranları ile karşımıza çıkabiliyor. Bunun en bariz örneğini ise 2015 yılını geride bırakıp 2016 yılına girdiğimiz şu günlerde görüyoruz. 2016 yılına girmemizle birlikte Google Adsense reklam gelirlerinde gözler görülür bir düşüş yaşanmaya başladı. Sosyolife.net üzerinden örnek verecek olursak; 2015 yılı Aralık ayında 2.500+ ziyaretçi ile günlük 8-10 TL arasında bir gelir elde ederken, 2016 yılı Ocak ayında bu gelir 3-5 TL arasına düşmüş durumda. Yani Google Adsense reklam gelirleri yaklaşık %60 düştü. Peki bu düşüş neden kaynaklanıyor?


Adsense gelirleri neden düştü Goolge Adsense reklam gelirleri 2016’da neden düştü?
Google’ın yayıncılar için hizmet verdiği Adsense gibi, bir de reklamverenler için hizmet verdiği Adwords sistemi mevcut. Google Adwords sistemini kullanan reklamverenler, reklam kampanyalarını aylık, 3 aylık, 6 aylık ya da yıllık olarak planlıyor. Yeni yıla girdiğimiz şu günlerde ise tüm bu dönemleri içeriyor. Bu dönemde reklam gelirlerinin düşmesinin nedeni reklamverenlerin yeni reklam kampanyalarını planlama aşamasında olmaları. Yani web sitelerinde henüz tüm firmaların reklamları dönmüyor. Böyle olunca rekabet düşüyor ve şu dönemde reklamları dönen firmalar çok daha ucuza reklam verebiliyor. Önümüzdeki 1-2 ay içinde firmalar reklam planlamalarını yapacak ve düzenli olarak reklam vermeye başlayacaktır. Böylelikle Google Adsense reklam gelirleri de yavaş yavaş eski haline dönecektir diye düşünüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder