CHP'den Hollanda’ya tepki - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 12, 2017

CHP'den Hollanda’ya tepki

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
CHP'den Hollanda’ya tepki
Kılıçdaroğlu’ndan Hollanda’ya tepki CHP'den Hollanda'ya uçuş yasağı tepkisi... Parti tüm yurt dışı programlarını iptal etti, Kılıçdaroğlu "Her türlü yaptırım uygulamak hakkımızdır" dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Hollanda’yla yaşanan ‘uçuş yasağı’ krizine tepki gösterirken, partinin tüm yurt dışı programları iptal edildi. Kılıçdaroğlu’nun Berlin’de yapmayı planladığı toplantı da iptal edilen etkinlikler arasında.

Kılıçdaroğlu ise Hollanda’ya tepki göstererek, “Her türlü yaptırım uygulamak hakkımızdır” dedi. CHP lideri, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanının engellenmesini doğru bulmadığını söyledi. Genel Başkan Yardımcısı Bingöl: "Özgürlükten ve demokrasiden bahseden ülkelerin bu yaklaşımları hiçbir şekilde demokratik değildir, kabul edilemez"

CHP'den Hollanda'ya tepki 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Hollanda'nın Türk bakanlara uyguladığı engellere ilişkin, "Özgürlükten ve demokrasiden bahseden ülkelerin bu yaklaşımları hiçbir şekilde demokratik değildir, kabul edilemez." dedi. Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın konsolosluğa girişine izin verilmemesine tepki gösterdi.

"Türkiye Cumhuriyeti'nin bırakın bakanlarını, yurttaşına dahi yapılmaması gereken davranışlar maalesef Hollanda tarafından yapılıyor." diyen Bingöl, iki ülkenin köklü diplomatik ilişkileri bulunduğunu aktardı.


Tekin Bingöl, "Özgürlükten ve demokrasiden bahseden ülkelerin bu yaklaşımları hiçbir şekilde demokratik değildir, kabul edilemez. Umarım Hollanda bu yanlıştan bir an önce döner." diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder