Hızlı Tren Havsa'nın Naipyusuf, Kabaağaç, Kuzucu, Abalar Köylerinden geçiyor - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 23, 2016

Hızlı Tren Havsa'nın Naipyusuf, Kabaağaç, Kuzucu, Abalar Köylerinden geçiyor

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Halkalı Edirne arasına yapılacak olan Hızlı Tren Projesi'nin detayları yavaş yavaş bellle olmaya başladı. Halkalı-Bulgaristan Hududu Demiryolu Projesi; Edirne İli sınırları içerisinde Havsa İlçesi ile Edirne İli Merkez Ilçesi ve bu İlçelere bağlı yerleşim yerlerinden geçecek. Proje güzergâhı Kırklareli ili çıkısından geliş yönü olan Kuzeybatı yönünde ilerleyecek. Güzergâh, km: 176’da Naipyusuf Köyünün 1.250 metre güneyinden, km: 178’de Kabaağaç Köyünün 250 metre kuzeyinden, km: 180’de Kuzucu Köyünün 1.000 metre kuzeyinden, km:186’da Havsa Ilçesinin 2.500 metre güneyinden ve km:191’de Abalar Köyünün 250 metre kuzeyinden devam edecek.

Çerkezköy'ün içinden geçecek olan ve Çerkezköy'de hem yolcu istasyonu, hem de yük istasyonu yapılacak olan projedeki Gümrük Sahası'nın ise Büyük Karıştıran'a yapılacağı öğrenildi. Halkalı-Çerkezköy arasındaki güzergahın Devlet Demiryolları'nın eski güzergahı olduğu öğrenilirken, Çerkezköy'den sonra güzergahın deşitiği ve hızlı trenin Çorlu ve Lüleburgaz'a uğramadığı ifade edildi.

Halkalı- Edirne arasına yapılacak olan Hızlı Tren Projesi hayata geçiyor. İki hattan oluşacak olan tren yolunun Büyük Karıştıran kesimine gümrük sahası oluşturulacak, Büyük Karıştıran'dan gelen tren hattı, Lüleburgaz'ın 2 kilometre güneyinden geçerek, Babaeski'nin 500 metre güneyinden Havsa yönüne ilerleyip, Edirne'ye ulaşacak.

Ulaştırma Bakanlığına bağlı Demiryolları, Limanlar ve Havayolları İnşaat Genel Müdürlüğü, Halkalı- Bulgaristan arasına iki hatlı hızlı tren yolu yapma amacıyla proje üretti.


Yapımı devam eden Marmaray projesi ile de ilintili olacak olan yeni tren yolu hattının Kırklareli hudutlarına girdiği Büyük Karıştıran kesimine ise gümrük sahası oluşturularak Halkalı gümrük alanının buraya taşınması da projede yer aldı. İstanbul Halkalı’dan başlayacak olan iki hatlı tren yolu projesine göre; mevcut tren yolundan bağımsız olarak yapılması düşünülen tren yolunun uzunluğunun 230 kilometre olacağı öngörülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder