Hızlı Tren Edirne'de hangi köylerden geçiyor? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 23, 2016

Hızlı Tren Edirne'de hangi köylerden geçiyor?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Hızlı Trenin en fazla etkileyeceği illerden biri olan Edirne’nin Belediye Başkanı Recep Gürkan, projenin kente sağlayacağı katkıyı şu sözlerle dile getirdi: "Projeyi hem ticari, hem turistik hem de ulaşım açısından olumlu görüyoruz. Bu hattın Kapıkule’den sonra Avrupa’ya uzanması Edirne’nin hem turistik bir destinasyon olması, hem de daha çok ziyaretçi almamız açısından önemli katkılar sağlayacaktır. Edirne özellikle İstanbul ve çevre illerinden çok sayıda turist alıyor. Yıllık turist sayısı 3 milyona ulaşıyor. Bu 3 milyonun hepsi karayoluyla geliyor. Tren hem bu sayı arttıracaktır, hem de trafik yoğunluğunu azaltacaktır" dedi. Hızlı trenin ticarete yapacağı katkıya da değinen Gürkan, "Kapıkule dünyanın ikinci büyük kara sınır kapısı.

Yılda 2,5 milyon insan giriş çıkış yapıyor. Dolayısıyla ticaret hacmi de çok büyük. Proje ticareti de olumlu etkileyecek. Hangi açıdan bakarsanız olumlu bir gelişme" yorumunu yaptı. Halkalı-Edirne tren projesinde hangi bölgeler prim yapacak? TCDD, İstanbul Halkalı'dan kalkıp Tekirdağ, Kırklareli şehirlerinden geçip Edirne Kapıkule'ye ulaşacak tren hattı için startı verdi. 229 kilometre uzunluğa sahip olacak dev hat üzerinde çalışacak trenler saatte 200 kilometre hız yapacak.

Halkalı kapıkule hızlı tren projesinde kullanılan tren 229 kilometre uzunluğa sahip olacak olan projede yeni belirlenen hattın ÇED süreci başladı.
Havsa'da Naipyusuf'a 100 metre, Kabaağaç'a 900 metre, Kuzucu'ya 600 metre, Abalar'a 90 metre
Edirne Merkez'de Tayakadın'a 600 metre, Avrupa Kent Konutları'na 90 metre, Kocasinan'a 500 metre, İstasyon Mahallesi'ne 60 metre, 1. Murat'a 720 metre, Talatpaşa'ya 20 metre, Dilaver Bey'e 20 metre, Yıldırım Bayezid'e 160 metre ve Yenikadın'a 70 metre.


Trakya'ya hızlı tren geliyor... İstanbul Halkalı istasyonundan başlayarak Edirne Kapıkule istasyonunda sonlanacak 229 kilometrelik hızlı tren projesinde, bölge halkının bilgilendirildiği, fikir ve önerilerininde alındığı ÇED toplantıları 9-12 Eylül tarihleri arasında Tekirdağ,Kırklareli ve Edirne'de yapıldı ve sürec tamamlandı. Türkiye'nin en önemli demiryolu koridorlarından biri olarak gösterilen Halkalı - Kapıkule Demiryolu Projesi, Türkiye'yi ve Asya'yı Avrupa'ya bağlayacak. Projenin bulunduğu koridor ayrıca İpek Yolu projesini tekrar canlanmasını öngören TRACECA (Transport Corridor Europe-Caucasus-Asia / Avrupa- Kafkasya-Asya ulaştırma koridoru) olarak Ankara-Sivas ve Kars hızlı tren hatlarını da Avrupa'ya ulaştıracak.


Edirne,Tekirdağ ve Kırklareli illerini İstanbul'a bağlayacak 'Hızlı Tren' projesinde sona gelindi. Yaklaşık 18 ayda tamamlanması planlanan proje, Halkalı-Marmaray hattıyla da entegre olacak. Üç etaplık projenin ilk etabında altyapısının inşaatı yapılacak. Son olarak işletim hattı için TCDD'ye devri ve işletimi yapılacak. 981 milyon euroluk yatırım bedeline sahip hat, Halkalı'dan Kabakça, Çerkezköy, Büyükkarıştıran'a gelecek. Büyükkarıştıran'dan Lüleburgaz, Babaeski, Havsa güzergahından Tayakadın köyüne gelerek Kapıkule'ye varacak.


İstanbul Halkalı istasyonundan başlayarak Edirne Kapıkule istasyonunda sonlanacak 229 kilometrelik hızlı tren projesinde, bölge halkının bilgilendirildiği, fikir ve önerilerininde alındığı ÇED toplantıları 9-12 Eylül tarihleri arasında Tekirdağ,Kırklareli ve Edirne'de yapıldı ve sürec tamamlandı. AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Trakya yüksek hızlı tren projesinde adımların atılması için görüşme yaptılar. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile yapılan görüşme sonunda bir açıklama yapan vekiller; yüksek hızlı tren projesinin ihalesinin 2016 yılında yapılacağını ve en kısa sürede de inşaatına başlanacağını dile getirdiler. Halkalı-Marmaray hattıyla da entegre olacak projenin yaklaşık 18 ayda tamamlanması planlanıyor. 229 Kilometrelik hattın 75 kilometresi İstanbul’da planlanırken hattın 40 kilometresi Tekirdağ, 60 Kilometresi Kırklareli, 54 Kilometresi ise Edirne İl sınırları içerisinden geçiyor. Hızlı Tren Hattı Sirkeci'den başlayıp, Halkalı, Kabakça, Çerkezköy, Büyükkarıştıran, Misinli, Lüleburgaz, Babaeski, Havsa güzergahından Kapıkule'ye varacak. Tekirdağ ve Kırklareli'ne birer kol ayrılacak.

Hızlı Tren Güzergahı:
Sirkeci
Bakırköy
Halkalı
Bahçeşehir
Çatalca
Çerkezköy
Büyükkarıştıran
Lüleburgaz
Babaeski
Havsa
Edirne
Kapıkule

Sirkeci-Kapıkule
Muratlı
Büyükkarıştıran-Muratlı-Tekirdağ
Tekirdağ
Babaeski-Kırklareli-Dereköy
Kırklareli
Dereköy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder