Büyü nedir? Büyü var mıdır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 18, 2016

Büyü nedir? Büyü var mıdır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Büyü nedir? Büyü var mıdır? SİHİR VE BÜYÜ Dünyanın en kadim uğraşılarından biri, belki de en eskisi… İnsanlığın en eski zamanlarından beri süregelen, günümüzde de uygulamaları azalsa da duyulan merakın hiç azalmadığı bir konu. Pozitif bilimlerin kesinlikle reddettiği buna rağmen, zihnin ve inancın metafizik kabiliyetlerini halen çeşitli klinik deneylerle araştırdığı bu nedenle çekimser kalmayı tercih ettiği de bir konu. İnsanoğlunun çözümsüz kaldığı, yaşadıkları sıkıntılara çare, dertlerine derman aradıkları bazı sorunlarda başvurdukları, sorunlarının kendi içinde çözülmesine müsaade eden bir ilim. İslam dini büyü, sihir uğraşılarını kesinlikle yasaklamasına rağmen İslam toplulukları arasında sıklıkla rastlanan bir uğraş. Sevsek de sevmesek de, inansak da inanmasak da, adını oldukça fazlaca konuştuğumuz ya da duyduğumuz gizemli, gizemli olduğu için de merak uyandıran bir faaliyet büyücülük faaliyetleri. …

Büyücülükle Uğraşan İlk Kavim İnsanlık tarihinin en eski sihirbazlık ve büyücülük faaliyetlerinin en parlak dönemini Keldaniler zamanında olduğunu çeşitli kaynaklardan öğreniyoruz. Keldaniler, zamanın Babil ülkesi, bugünkü Irak topraklarında yaşamış olan eski bir kavimdir. Astronomi ve yıldız ilminde çok ileri gitmiş olan bu toplum, yıldızları, sabit olanlar ve güneş etrafında dönenler diye iki gruba ayırmışlardır. Yıldızlara taparlar ve bunların kâinattaki olayları yönetip yönlendirdiğine, iyinin ve kötünün, mutluluk ve mutsuzluğun yıldızlardan kaynaklandığına inanırlardı. O zamanlar, yıldızlardan her biri için ayrı putlar yapıp heykeller diker ve bunlara tütsülerle tapınırlardı.

Avrupa’da Sihir ve Büyü Yunan Uygarlığının çöküşünden ve Roma İmparatorluğu’nun parçalanarak yıkılmasından sonra, Hristiyanlığın Avrupa’da hızla yayılmasıyla birlikte kilisenin sihir ve büyü ile amansız bir mücadelesine rağmen, 15. ve 17. yüzyıllar arasında büyücülük Avrupa’da doruk noktasına çıkmıştır. Ruhlarda meydana gelen izah edilmez sıra dışılıklar izah edilemeyince, ruhun şeytan tarafından ele geçirildiği, karanlık güçlerin eline geçtiği gibi bazı doğaüstü gerekçeler icat edilmiş bazı açıkgöz insanlar da, her şeye inanmaya hazır halkı, dolandırmak için fırsat yakalamıştır. Kimi dualarla, muskalarla çalınan şeyleri bulmak, aşk iksirleri hazırlamak, nazara uğrayanları kurtarmak, kurşun eritmek, hastalıkları iyi etmek için nefes ettirmek ve daha buna benzer durumları sihir ve büyü ile çözmeye çalışmışlardır.

Günümüzde Sihir Günümüzde insanlığın ilerlemesi, eskiden açıklanamayan birçok olaya bilimin ilerlemesiyle bilimsel açıklamalar getirilmesiyle sihir ve büyünün yerini bugün telkin almıştır. Buna rağmen İkinci dünya savaşından sonra, oldukça şaşırtıcı bir şekilde sihir ve büyücülük yeniden gündeme getirmiştir. Bugün İngiltere’de 10.000 faal büyücünün bulunduğu, ABD de ise bu sayının iki katı olduğu tahmin edilmektedir. Günümüzde çekilen Hollywood filimleri de sihir ve büyünün halen çok ilgi çeken ve merak uyandıran bir konu olduğunun ispatıdır.

Avrupa’nın; Londra, Paris, Milano gibi birçok büyük kentinde, eski, kısmen yıkık kiliselerde siyah mumların ışığında ayinler düzenlenmekte, kara kediler, kara horozlar kurban edilmektedir. Los Angeles’ ta büyücü örgütlerin sayılarının katlanarak arttığı, dergilerde ve gazetelerde büyücülerin, falcıların medyumların sayfalar dolusu ilanlar verdikleri görülmektedir. Her türlü sihir ve büyücülüğün gündemde yerini koruduğuna, medyatik olduğuna, şu veya bu şekilde varlıklarını sürdürdüklerine şahit olunmaktadır.

Büyünün Etkisi Altında Alduğunuzu Düşündüren Sebepler Ruh halinizde meydana gelen değişiklikler, kendinizi tanıyamaz hale gelmeniz, gece sıçrayarak uyanmalar, korkutucu rüyalar görmeye başlamanız, ayı, kurt, aslan yılan gibi yırtıcı hayvanlarla rüyalarınızda karşılaşmanız, midede ve kalpte belli bir rahatsızlığınız yokken devamlı sıkışmalar, kramplar, göğüs kafesinizde ağrı, aşırı yorgunluk halleri, ensenizde ağrılar, saçlarınızda elektriklenmeler, gözlerde ki seğirmeler, uyuşukluk, sürekli esneme, isteksizlik, ayak tabanlarında yanma ve tik halleri gibi durumlar tıbbı altyapısı araştırılmadan büyüye ve sihre yorulur.

Unutmamak gerekir ki, her organımızı düzenleyen ona enerji gönderen beyin bu gibi durumlarda hastalıktan ilk etkilenen bölgedir. Bazı insanlardaki aşırı etkilenme sonucu ve geç müdahaleler de sinir bozuklukları ve delirmelere kadar giden olaylar mevcuttur. Bu yüzden dikkatli olup, hafife almamak, hastalığın biyolojik ve psikolojik sebeplerinin iyi araştırılması gerekir.

Her şeye rağmen büyün etkisi altında olduğunuza inanmış, bu düşünceyi saplantı haline getirmişseniz, büyülerin etkisinin beyin iradesiyle en aza indirilmesi mümkün olduğunu hatırlayın. Zihin güçlerini ve düşünce iradelerini iyi kullanan insanlar büyünün etkisinden kurtulabildiklerini ifade etmektedirler.

Bazen kimi insanların “yıldızım düşük” ifadelerini kullandığını duyarız. Burçların büyü ile ilişkilendirildiğinde büyüden en çok etkilendiğini ifaden eden burçlar; yengeç, aslan, ikizler, oğlak, koç gibi burçlardır. Hak ettiğimiz yerde olmamız, daha iyi yarınlara, daha sağlıklı ve mutlu günlere ulaşmamız dileği ile… Kadınların Üzerlerinde Büyü Olduğunu Düşündüren Halleri

1- Hamile kalamamak.
2-Nişanlılıkta başlayan, bazen evliliğe kadar bazen de evlilikten sonra da devam edebilen ağlamalar, boğucu sıkıntılar, bayılma ve baygınlık turu kendinden geçmeler, kabuslu rüyalar, korkmalar, yalnız kalamama durumları, halüsinasyonlar görmek
3-Loğusalık döneminde yaşanan ani irkilmeler, korkmalar, ani bayılmalar, ağlama nöbetleri
4-Nişanlı ya da evli iken, esiyle hiç bir sorunu olmadığı halde gördüğü bir insana karşı inanılmaz duygu ve istekle bağlanmak, ya da bağlandığını zannetmek.
5-Rüyada tecavüze uğradığını sanmak. (kalktığında ise tecavüz belirtilerini görüp yorgunluğu hissetmek)
Erkek ve Kadınların ortak şikâyetleri
1-Ani bayılmalar.
2-Sonradan oluşan kekemelikler.
3-Bir türlü temizlendiğine inanmadığımız uzuvlarımız.(eller ve ayaklar gibi)
4-Sara turu rahatsızlıklar.
5-Basiretin bağlanması. Kısmet kapanıklığı. Nişan ve evlilik teşebbüslerindeki başarısızlıklar, ya da hiç o aşamaya gelememek
6-Cinsel isteksizlik (Cinsel gücün azalması ya da bitmesi)
7-Uykusuzluk. (Bir turlu uyuyamamak, ya da uykuya doyamamak)
8-Eşlerin birbirlerinden soğuması ve nefrete dönen
9-Eşlerin birbirlerini aldattığı saplantısı (kendi kendilerini yiyip bitirmeleri, aşırıya kaçan kıskançlıklar)
10-Ani ve aşırı korkmalar.
11-İnsan tipinden farklı değişik ve korkunç kişiler görmek ya da gördüğünü hissetmek.
12-Aynı rüyayı ya da kâbusu peş peşe görmek ve etkisinden kurtulamamak.

BÜYÜ ÇEŞİTLERİ Aşk Büyüleri Halk dilinde “Muhabbet Büyüleri” de denilen bir büyü çeşididir. Burada yapılanlar genellikle iyi maksatlı ve masmanedir. Kullanılan malzemeler; genellikle karşı kişiye birebir temas eden bir parça üzerinde çalışmaktır. Örneğin; kişinin saç, tırnak, elbise parçası, ya da uzun süre kullandığı bir eşyasıdır. Bunun içindir ki bu gibi malzemelerin kaybolması gibi bir durum da böyle bir büyüden şüphelenebilirsiniz. Aslında bu malzemeler hemen hemen birçok büyünün ana mönüsüdür. Ayrıca karşı kişiye uygulamayı yedirmek, koklatmak, giydirmek, gibi muhabbet büyüleri de vardır.

KİŞİLERİ AYIRMAK İÇİN YAPILAN BÜYÜLER Soğutma Büyüleri; kişileri birbirinden ayırmak için yapılan büyülerdir. Kullanmak oldukça tehlikeli ve günahtır. Kullanılan Malzemeler: Yılan Kabuğu, Domuz yağı; Kuzu Kalbi, Koç Taşağı, Koyun Bağırsağı, Hardal ve Dardağan Darısı kullanılırken, Çin Tırnağı, Cin Elması ve Kardeş Kanı gibi gizemli isimlere sahip bitkiler de kullanılır.


AYRILANLARI BİRLEŞTİRMEK İÇİN Hayatın en mühim meselelerinden beri eşlerin güzel geçinmesidir. Karı-koca arasındaki dargınlığı, kırgınlığı, soğukluğu giderip aralarını ıslah etmek, düzeltmek, iyi hale getirmek için düzenlenir. Kullanılan Malzemeler: Karabiber Büyüsü, Biber Büyüsü şeklinde söylenen biber tohumu, ametist, akik, kuvars gibi taşlar. Çeşitli renklerde sıvılar ve sular.Değişik renklerde kullanılan mumlar.

DİL BAĞLAMAK İÇİN Oldukça fazla eskilerden ve hala kullanılan hatta oldukça fazla sık kullanılan bir büyü çeşididir. Özellikle gelin kaynana arasındaki dil tartışmalarını sona erdirmek için yapılır. Kullanılan malzemeler:  Tahrim suresinin okumak suya üflemek ve istenilen kişiye bu suyu içirmek.

SEVDİĞİNİ GERİ GETİRMEK İÇİN Evini terk eden, kaçan bir kimseyi, herhangi bir sebeple kocasını ya da karısını terk eden kişiyi, anne ve babasının haberi ve izni olmaksızın giden çocuğu, özetle geri getirilmek istenen herhangi bir kimse olduğunda yapılır ya da yaptırılır. Kullanılan malzemeler: Geri dönmesi istenilen kişiye ait bir eşya veya fotoğraf… 3 adet mum. Akik veya Kuvars taşı. Geri dönülmesi istenilen evde uygulanmalıdır.

MUTLULUK BÜYÜLERİ Uyumlu beraberlikleri olan, birbirlerini kesinlikle kırmayan, bu mutlulukları başkaları tarafından övgüyle söz edilen karı-koca ya da iki sevgilinin mutluluklarının daim kılınması için yapılır.

SEVDİĞİNİZİN ZİNA YAPMASINI ENGELLEMEK İÇİN Eşlerden herhangi biri eşinin kendisinden başkasıyla ilişki kurmasını engellemek amacı taşıyan masum büyülerde var tabii…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder