Tavşan ve Tazılar Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 29, 2016

Tavşan ve Tazılar Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Tavşan ve Tazılar Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları
Tavşan ve Tazı Oyunu Anlatımı
İki kişilik bu oyunda taraflardan biri tavşanı kontrol ederken diğeri ise tazıları kontrol etmektedir. Normalde oyunlarda iki tarafın da ulaşmaya çalıştığı hedef benzer olduğu için bu oyun farklı sayılabilir. Tavşanın amacı sağdan başladığı oyun tahtasının en sol noktasına ulaşmakken tazıların amacı tavşanı sıkıştırmak yani yapacak hamlesi olmamasını sağlamaktır. Eğer tavşan 10 hamle üst üste sadece yukarı-aşağı hareket ederse yine oyunu kazanmaktadır. 

Bu oyunda iki tarafın hamleleri de farklı. Tavşan her yönde hareket edebilirken tazılar geriye hareket edememekteler. Üçe karşı bir olduğunu düşünürsek bu kısıtlama gayet mantıklı tabi.

Oyuna önce tavşan başlar ve hamlesinde çizgilerle bağlı bir boş yere hareket edebilir. Tazıların hamlesinde ise sadece bir tanesi yine boş bir yere hareket edebilir. Unutmayın, tazılar geriye doğru hareket edemiyorlar. Bu yüzden ilerleyişleri çok dikkatli ve kontrollü olmalıdır.

Oyunun başlangıcında tavşan en sağdaki karede olmak zorundadır. Tazılar ise en soldaki dört kareden üçünde istenen şekilde dizilirler.

Oyun kesinlikle sonlanan bir oyun. Hiçbir şekilde beraberlik olması mümkün değil. Oyunun şekilde görülen boyutu 3x3’lük sayılıyor. Oyun istenirse daha büyük boyutlu tahtalarda da oynanabilir. ncak hızlı ve keyifli bir oyun için 3x3 ideal.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder