Hex Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 29, 2016

Hex Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Hex Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları
Hex iki oyuncu için bir tahta oyunudur. Bir eşkenar dörtgen deseni oluşturan altıgen bir dizi olan bir tahta üzerinde oynanır. Sen, kendi yönetim kurulu yapmak hazır bir tahta indirebilir veya online olarak oynayabilirsiniz. Hex kuralları herkes oynayabilir yeterince basit, ama oyun matematikçiler, oyun teorisyenleri, ve bilgisayar bilimcileri ilgilendiren da.
Başlarken
Hex nesne öğrenin. Hex amacı kurulu bir taraftan diğerine gidiş onaltılarını bir satır oluşturmaktır. Oyun başlamadan önce, her oyuncu kurulu iki karşıt tarafı talep etmelidir. Diğer oyuncu kurulu sağ ve sol tarafını sürebilir Örneğin, bir ödeyici, tahta üst ve alt alabilir. Oyunu kazanmak için, bir oyuncu kurulu bir taraftan diğerine gidiş onaltılarını bir çizgi oluşturmak gerekir. İlk onaltılarını bir çizgi tamamlayan oyuncu kazanır.

senin tahta ve işaretçileri ayarlayın. Böyle zor bir tablo olarak düz bir oyun yüzeyi, üzerinde kurulu yatırın. Her iki oyuncu kolaylıkla kurulu erişebilirsiniz emin olun. Bir kağıt gemide oynuyorsanız, daha sonra her oyuncu, kırmızı veya mavi olarak gemide, kullanmak için bir renk seçmelisiniz.

Bir kağıt gemide oynuyorsanız, o zaman bir oyuncu kendi onaltılarını tüm işaretlemek için bir kırmızı işaret kullanabilir ve diğer oyuncu kendi onaltılarını tüm işaretlemek için mavi işaretleyici kullanabilirsiniz.

İlk gidecek kim karar verir. İlk gider oyuncu Hex bir oyun avantaja sahiptir, bu yüzden siz ve rakibiniz dönüşler ilk gidiş almak isteyebilirsiniz. Örneğin, geçerli oyun ikinci gider kişinin bir sonraki oyunda ilk gitmesine izin verebilir. Eğer adil olmak istiyorsanız, öncelikle gitmek için kimin belirlemek için Coin çevirin.Bölüm

Oyun Oynama
Sırayla tek parça yerleştirerek veya hareket başına gemide bir hex işaretleme atın. Bir parça çalınır veya altıgen işaretli edildikten sonra, oyunun geri kalanı için bu şekilde kalır. Ya oyuncu henüz işgal edilmeyen herhangi bir altıgen bir parça oynayabilir. 

Mümkün rakibin engelleyin. hex kazanma şansınızı artırmak için bir yolu kazanan rakibin önlemektir. Rakibiniz onun ya da onu yolunu bitirme yakın ise, o zaman rakibin engelleme için oyun zaman bazı ayırmak gerekebilir. Kazanmak için rakibinize daha zor hale böylece onun yolunda taşlarını yerleştirerek rakibin engelleyebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder