Windows 8'de belirli bir Wi-Fi ayarları nasıl değiştirilir - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 20, 2015

Windows 8'de belirli bir Wi-Fi ayarları nasıl değiştirilir

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Windows 8'de belirli bir Wi-Fi ayarları nasıl değiştirilir

Cihazınızda bağlı bir cihaz olması yaygın karşılaşılan bir durumdur ve Wi-Fi bağlantı ayarlarınızın parolasını güncelleştirmenizi gerektiren durumlarla karşılaşabilirsiniz.. Çeşitli nedenlerle neden olabilir ancak bir tipik, akıllı telefon, tablet tether ve telefonunuza aygıtınıza bağlanmak için parolanızı değiştirmiş istediğinizde bir yoludur.

Wi-Fi ayarlarını yönetmek istiyorsanız, kolay ve olası kullanarak Windows 7'yi kullanarak, yalnızca Denetim Masası'nı açın ve kablosuz ağları yönetmek için gidin PC Kablosuz ağları yönetme . Windows 8'de bunlar özellikle Wi-Fi kullanmaları kullanılabilir değilse, varolan Wi-Fi bağlantı parola kaldırma konusunda hiçbir fikrim yok için bu aracı kaldırıldı.

Senaryolar:

A. Wi-Fi bağlantı aygıtınız için kullanılabilir ve yalnızca güncelleştirmek istediğiniz zaman Wi-Fi parola mevcut.
1. Ağ özellikleri güncelleştirmek istediğiniz Wi-Fi bağlantısı üzerinden tutun ve bırakın ve ağlar bölmesini açın.




2. Özel Wi-Fi ayarları bağlam menüsünü görmek gerekir.



3. Seçili Wi-Fi bağlantınız için ve buradan kablosuz ağ özelliklerini açmadan, ağ güvenlik anahtarını kullanabilirsiniz.


B. Wi-Fi bağlantı aygıtınız için kullanılabilir ve yalnızca güncelleştirmek istediğiniz, Wi-Fi parola var.

1. Komut istemi açın ve "netsh wlan show profilleri" yazın. 


2. türü "netsh wlan show profil adı'ProfilAdı'=". 


3. türü "netsh wlan show profil adı'ProfilAdı' anahtar = clear =". 


4. yazabilirsiniz "netsh wlan profil adı silme 'ProfilAdı' =" bağlantıyı yeniden ve yeniden bağlanma olanağı yaşamak istemiyorsanız, bağlantıyı silmek için şimdiye kadar yeni parola girmek için fırsatınız vardır yeni bir parola Wi-Fi vardır.

Windows 8'de kablosuz ağlara bağlanmak, Windows 7'dekine göre çok daha kolay - ancak bilmeniz gereken birkaç ince nokta da var. Windows 8'de kablosuz ağlara bağlanmakta sorun yaşıyorsanız veya bilgisayarınız yanlış ağa bağlanıyorsa ipuçlarımız işinize yarayacak.


Windows 8'de kablosuz ağa bağlanmak

Windows 8'li bilgisayarlar varsayılan olarak sistem açılışında kablosuz ağlara otomatik olarak bağlanırlar. Bir ağa ilk kez bağlandığınızda sistem size bağlantının "ev" mi yoksa "iş" bağlantısı mı olduğunu soracaktır. Güvenli ağlara elbette doğru parolayı yazarak bağlanabilirsiniz.

Peki Windows 8'li cihazınızda Wi-Fi açık değilse? Bu durumda Charms çubuğunu açın ve Ayarlar'a tıklayın. Alttaki simgeler arasında kırmızı bir daire içinde bir Wi-Fi simgesi göreceksiniz. Bu simgeye tıklayın ve ardından WiFi'ı açık hale getirin. Bilgisayarınız yakındaki bağlantıları tarayacak. Bağlanmak istediğinizi ağı seçin ve Bağlan'a tıklayın.

Bağlanmak için eski yolu takip etmeniz de mümkün. Bunun için Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Yeni bir bağlantı veya ağ kur > Kablosuz ağa elle bağlan yolunu izleyin.

DNS (Domain Name System, Alan Adı Sistemi) nedir?

Internet üzerindeki sunucular IP denilen bir tür adrese sahiptir. Örneğin uzmanim.net 37.148.208.103 ip adresine sahiptir.

Kullandığınız bilgisayarlar daha doğrusu internete erişen cihazlar IP adresleri üzerinden iletişim sağlarlar. DNS sistemi uzmanim.net gibi alan adı ile 37.148.208.103 Ip adresini eşleştirmek ile görevli bir sistemdir. Eğer DNS sistemi olmasaydı uzmanim.net'e girebilmek için tarayıcınıza 37.148.208.103 IP adresini yazmanız gerekecekti.

IP adresinin akılda tutulması oldukça zordur. Bu sebepten alan adları işimizi kolaylaştırır. Siz tarayıcınızın adres satırına uzmanim.net yazdığınızda DNS sunucu siz farkında olmadan bunu IP adresine çevirir ve IP adresi ile iletişime geçer.

Neden DNS değiştirmem gerekebilir?

Internet servis sağlayıcılar, Turk Telekom, Superonline gibi, zaman zaman içerik filtreleme işlemlerini DNS sunucular üzerinden yaparlar. Yani siz bir siteye erişmek istersiniz, bu site internet servis sağlayıcınız tarafından erişime kapatılmış ise o siteye erişemezsiniz. İnternet servis sağlayıcıların en kolay sansürleme yöntemi DNS sunucu üzerinden gerçekleşir. Bu durumda siz DNS sunucunuzu değiştirebilirsiniz.

Normal bir ADSL internet kullanıcısı ADSL modemini açtığında IP adresi, DNS sunucu bilgisi gibi bilgiler otomatik olarak internet servis sağlayıcınız tarafından modeminize gönderilir. Bilgisayarınız bu bilgiler ile internete erişir. 

DNS bilgisini değiştirebilmek mümkündür.

Windows 8'de DNS nasıl değiştirilir?

Windows 8 işletim sisteminde diğer Windows işletim sistemlerinden farklı olarak Başlangıç ekranı denilen bir karşılama ekranı vardır. Bu ekranda iken şu işlemleri yapın.

Windows 8 başlangıç ekranında, doğrudan denetim masası yazın. Bu işlem otomatik olarak arama işlemini başlatacaktır. Çıkan arama ekranında Denetim Masasını tıklayın.
Windows 8 denetim masası
Windows 8 denetim masasında Ağ ve Paylaşım Merkezine çift tıklayın. Cihazınız dokunmatikse dokunun.
Windows 8 Ag ve paylaşım merkezi
Windows 8 Ağ ve paylaşım merkezinde bağlı olduğunuz ağ görüntülenecektir. Buna tıklayın.
Windows 8 Kablosuz ağ özellikleri
Windows 8 Wi-Fi durumu ekranında Özellikleri tıklayın.
Windows 8 Wi-fi durumu
Windows 8 Wi-Fi özellikleri ekranında Internet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) seçin ve Özellikleri tıklayın.
Windows 8 Wi-Fi özellikleri
Windows 8 Internet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) özelliklerinde Aşağıdaki DNS sunucu adresini kullanı seçin.
Tercih edilen DNS sunucu : 8.8.8.8
Diğer sunucu adresi: 8.8.4.4. 
yazın. Sonra Tamam'ı tıklayın. Sonraki çıkan ekranlarıda Kapat veya Tamam diyerek kapatın.

Windows 8 Internet protokolü sürüm 4 TCP / IP
Bu DNS sunucuları Google'a aittir ve güvenilirdir. Google'ın ücretsiz DNS sunucularını Windows 8'de güvenle kullanabilirsiniz.

Google DNS Sunucuları:
8.8.8.8
8.8.4.4

Google DNS haricinde alternatif başka DNS sunucları aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder