Kablosuz Ağ Şifremi Nasıl Öğrenebilirim - Wifi Şifresini Değiştirme - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 20, 2015

Kablosuz Ağ Şifremi Nasıl Öğrenebilirim - Wifi Şifresini Değiştirme

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Kablosuz Ağ Şifremi Nasıl Öğrenebilirim - Wifi Şifresini Değiştirme

Modeminize kablosuz bağlantı yaparken şifre ile karşılaşıyor iseniz ve Adsl Kablosuz Modeminizin Wifi Şifrenizi unttunuysanız yapmanız gerekenleri anlatacağım. Kendinize eziyet etmeden önce modemin altında şifreniz yazılımı diye kontrol edin.



Çünkü Tp link modemlerin çoğunda altında içersin de tanımlı olan W lan şifresi yazılıdır modeminize reset attığınız zamanda tanımladığınız eski şifre silinerek bu tanımlanır.Ayrıca modemin isim ve şifre değilde sadece şifre değiştirdiğinizde, bilgisayarınızda eski şifre kaldığı için kablosuz ağları yönet seçeneğinden bilgisayarınızda bulunan eski şifrenizle tanımlı modem ismini silip yeniden yeni şifrenizi girmeniz gerekmektedir.



Sadece kablosuz olarak bağlı halde bulunduğunuz Kablosuz Adsl Wifi modeminin şifresini - parolasını öğrenmek istiyor iseniz yazının sonundaki Mavi renkli kısmı gözden geçirerek kayıtlı şifreyi de görebilirsiniz.Ethernet Kablosu Yardımı ile Kablosuz Modem Şifresi Parolasını Öğrenme: Kablosuz yayın yapabilen modeminize eter net kablosu ile bağlanarak kablosuz şifresini yani wifi şifresini öğrenebilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler öncelikle modeminizin ve bilgisayarınızın bağlantısını kablo üzerinden sağlayarak modem ayar sayfasına ulaşmanız gerekmektedir.


Modem ayar sayfasına ulaşabilmek için 2 yöntem vardır birincisi modeminizin vermiş olduğu CD'deki programı kurarak veya internet tarayıcı programı yardımı ile varsayılan ağ geçidi numarasını kullanarak ayar sayfasına girmek. (Önerilen Tarayıcı ile giriştir..)

Cd ile yapılan ayarları anlatmayacağım çünkü size verilen modem cd içerisinde ki yönergeleri kontrol edebilirsiniz.

***Bilgisayarımız ile modemimizi bağladıktan sonra (Kablo Yardımı ile) denetim masası veya control panel üzerinden Ağ ve İnternet-Ağ Paylaşım Merkezine giriyoruz ve buradan ağ bağdaştırıcı ayarlarını değiştir seçeneğini takip ediyoruz. Açılan ekrandaki bağlı olan yerel ağ bağlantısı (Yani üzerinde Çarpı olmayan ağ) üzerine 2 defa tıklıyoruz ve yerel ağ bağlantısı Durum diye açılan pencerede Ayrıntılar kısmına giriyoruz ve burada IPv4 Varsayılan Ağ Geçidi karşısında bulunan "Örnek: 192.168.2.1" bulunan numarayı alıyoruz ve bir internet tarayıcısı açıyoruz. (İnternet Explorer olur Google Chrome olur.) Ardından bu numarayı adres çubuğumuza giriyoruz ve enter diyoruz. Ardından açılan ekranda sizden kullanıcı adı ve şifre isteyecektir bu bölümü siz daha önceden değiştirmemiş iseniz kullanıcı adınız admin şifreniz boş olabilir ancak bu durum tüm modem marka ve modeller için aynı değildir bunu kullanıcı adını ve şifrenizi bulamazsanız google üzerinden modem şifreleri olarak aratırsanız modeminizin marka ve modeline göre modeminizde tanımlı olan şifre ve kullanıcı adını bulabilirsiniz. (Ttnet'ten satın alınan modemlerin kullanıcı adı admin şifresi ttnet olur genelde bilginiz olsun.) Modeminizin arayüzüne girmek için gerekli olan şifrenizi değiştirdiniz ve unuttuysanız reset atmanız gerekmektedir. Yalnız reset işlemi modemde ki internet kullanıcı adını silecektir Ttnet müşteri hizmetlerini arayarak bu bilgileri alabilirsiniz. Ardından açılan arayüz penceresinde bulunan güvenlik veya kablosuz seçenekleri içersin de bulunan kablosuz ağ güvenliği bölümlerinden modeminizin şifresini görebilirsiniz ve değiştirebilirsiniz.

Modeme Reset Atarak Yeni Kablosuz Ağ Wifi Şifresini Belirleme: 
Eğer elinizde ethernet kablosu yoksa ve şifrenizi bilmiyorsanız veya unuttuysanız modemin altında fabrikadan tanımlı şifre var mı diye kontrol edin. Eğer burada da Wlan şifreniz yok ise modeminizin şifresini kaldırmak için modemimize reset atmanız gerekebilir.

Ancak bu işlemi gerçekleştirmeden önce TTnet kullanıcı adı ve şifrenizi yani hat üzerinizdeki kullanıcı adından bahsediyorum bilmeniz gerekir çünkü bu şifre silinecektir. Eğer bununla ilgili şifrenizi bilmiyor iseniz. TTnet müşteri hizmetlerini arayarak internet kullanıcı adı ve şifrenizi isteyiniz bu kullanıcı adını ve şifrenizi girmezseniz internet Bağlantınız sağlanmayacaktır+modem üzerindeki internet ışığı yanmaz. Modemimizi resetledikten sonra ağ şifreniz kalkacaktır ethernet kablosu ile şifrenizi öğrenme kısmında da bahsettiğim gibi şifresiz ağınıza bağlanarak ve varsayılan ağ geçidi numaranızı kullanarak yeniden bir şifre tanımlayabilirsiniz.

Reset attınız ama modem internet ayarlarını ve kablosuz ağ ayarlarını yapamazsanız şu yazımı inceleyin.

Kablosuz Ağ Üzerinden Modemin Şifresini Öğrenme:

Kablosuz bağlantınızı bilgisayarınız otomatik yapıyor ve şifrenizi bilmiyor iseniz bunun için Ağ bağlantılarınızın içerisin de veya Denetim masasında (AĞ ve PAYLAŞIM MERKEZİ) kablosuz ağları yönet ekranındaki listede bulunan modem isminizin üzerine iki kez tıkladığınızda gelen ekran üzerinden Güvenlik Sekmesine girerek ŞİFREYİ GÖSTER kutucuğunu doldurduğunuzda şifre bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Modem wifi şifre değiştirme nasıl yapılır?

Airties TTNet modem var.Hem kablo hemde wireless özelliği var.Ancak önceden başkası kullanıyordu ben bunun şifreyi bilmiyorum .

Temelden anlatırmısınız nasıl değiştireceğim adım adım .

Başlat > Ağ Bağlantılarım tarzında ?

ADSL Modem şifresi nasıl değiştirilir? Modem şifre değiştirme yöntemleri nelerdir?

Öncelikle modemi fabrika ayarlarına döndürmeliyiz.

Bunun için en az 10 saniye paneldeki reset tuşuna basılı tutmalıyız.

http://192.168.1.1 adresinden modeme giriş yapalım. Şifre isterse admin ttnet veya admin password yazarak giriş yapalım.

Daha sonra sırasıyla:

1. Kablosuz yazılan yere giriş yapalım.

2. Mevcut şifremizi girelim.

3. Yeni şifreyi girelim.

4. Yeni parolayı onaylayalım.

Bütün bunları yaptıktan sonra 10 dakika bekleyip, ayarları kaydedelim.

Wireless Şifresi Nasıl Değiştirilir – Sıfırlanır

Günümüz teknolojisi ile beraber eskiye nazaran artık birçok yeni icat üretilmiş ve bizlere sunulmuştur. Tam bu aşamada bireyler için oldukça kolay bir kullanım sunan Wireles, yani halkımız arasında “wifi” bizlere kablosuz ağ erişimi sağlamaktadır. Belirli bir modem üzerinden ortama sunulan dalgalar ile internet hizmetine sahip olmak mümkündür. Evimizde bulunan wifi’yi, yani Wireless ağımızın şifresini unutmuş veya değiştirmek istiyor olabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken birkaç adım vardır; Anlatım: İlk önce Modem’e bağlanma adresi olan http://192.168.1.1/ – http://192.168.1.2/ ya da http://192.168.2.1 adreslerine tıklayınız, hangisi açılırsa onun üzerinden işlem yapacaksınız. Bu işlemi İnternet Explorer veya diğer İnternet tarayıcıları ile yapabilirsiniz. Bu adreslere girdiğinizde modeminizin sunduğu bir web site karşınıza gelecektir. İnternet hizmeti aldığınız yerden size verilen dokümanların içinde; (genelde k.ismi admin; şifre ise 1234,admin,ttnet,password olur – tek tek deneyebilirsiniz! Bazı modemlerde şifre yoktur, hiçbir şey yazmadan entera basmanız gerekir) Kullanıcı adı ve Şifre paneli bilgilerinizi bulunmaktadır. Ardından buraya bağlandığınızda, modeminize özgün tasarımda görülen web sitede wifi şifresi oluşturmak veya hali hazırda bulunan wireless şifrenizi değiştirme işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunun yanında bu panel üzerinden kolaylıkla birçok işlemi yapabilirsiniz. Özellikle Bu sayfa üzerinden Modeme reset atma işlemi ile kolaylıkla İp adresinizin değişmesini sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder