DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ!
YGS-LYS Türkçe Konu Anlatımı, Ders Notları, Test Soruları
Her insanın hayatında hayalini kurduğu, istediği bir gelecek vardır. Ancak istediğimiz geleceğe kavuşmak hiç de kolay değildir. İnsan önüne çıkan her engeli bir imtihan bilmeli, bu imtihanı geçebilecek donanıma sahip olmalıdır. İmtihan dünyasında yaşadığımızı unutmamalı, çok çalışmalıyız.
YGS, Yükseköğretime Geçiş Sınavı olarak bilinmektedir. Her yıl düzenli olarak yapılan bu sınavabir milyonun üstünde öğrenci girmektedir. Bazıları istediği bir üniversiteye giderken bazıları ise şansını dğer bir seneye ertelemektedir. YGS'yi kazanmak kolay olmadığı kadar zor da değildir. Düzenli, planlı çalışmak, bu sınavı kazanmanın ön koşuludur.
YGS'de en önemli derslerden biridir Türkçe. YGS Türkçe sorularını yapabilmek için dil bilgisi konularına hakim olmakla birlikte okuduğunu anlama, yorumlama kabiliyetine de sahip olmalıyız. Hepimiz biliriz ki çok kitap okumak, anlama ve yorumlama kabiliyetimizi arttırmaktadır.
YGS Türkçe konularını, ders notlarını ve konu ile ilgili test sorularını sizler için hazırladık. YGS Türkçe ders notları, test sorularını sitemizden takip edebilirsiniz.
YGS Türkçe konuları ve konulardan çıkabilecek soruların ortalama değeri aşağıdadır. İlgili konu hakkında bilgi sahibi olmak, konu anlatımı ders notlarına ulaşmak için ilgili konunun üzerine tıklamanız yeterlidir.
2015 YGS Türkçe Konuları ve Soru Sayıları:
Cümlede Anlam ve Cümle Yorumu –6
Anlatım Bozuklukları– 1
Ses Bilgisi — 1
Karma Dil Bilgisi Konuları–6
YGS Türkçe konuları ile ilgili rahatlıkla çözebileceğiniz, cevap anahtarlı test sorularını bulabilirsiniz. Her konuyla ilgili hazırladığımız test sorularına ilgili konunun üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. YGS Türkçe test soruları çözmek için aşağıdaki konuların üzerine tıklayınız.
2015 YGS Türkçe ( ÖSYM) Test Soruları ve Cevapları:
Sözcükte ve Söz Öbeğinde Anlam
Cümlede Anlam
Paragrafta Yardımcı Düşünce
Paragrafta Ana Düşünce
Paragrafta Yapı
Paragrafta Anlatım Teknikleri
Ses Bilgisi
Noktalama İşaretleri
Yazım (İmla) Kuralları
Anlatım Bozuklukları
İsim, Sıfat, Zamir, Zarf, Fiil, Fiilimsi, Edat, Bağlaç, Ünlem, Ek- Eylem, Tamlamalar, Sözcükte Yapı