7. Sınıf Seçmeli Zeka Oyunları Dersi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 23, 2015

7. Sınıf Seçmeli Zeka Oyunları Dersi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
7. Sınıf Seçmeli Zeka Oyunları Dersi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları

Açıklama: Alıntı yaparak derleme yaptım,biraz daha basitleşdirdim. Diğer sınıflar için de uygulanabilir. 

7. Sınıf Seçmeli Zeka Oyunları Dersi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları dosyası, 7. Sınıf Genel Dosyalar bölümünde bulunmaktadır. 7. Sınıf Seçmeli Zeka Oyunları Dersi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları, 7. Sınıf Seçmeli Zeka Oyunları Dersi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları indir.

7. Sınıf Seçmeli Zeka Oyunları Dersi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 




7. Sınıf Seçmeli Zeka Oyunları Dersi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları dosyası gönderildi. 7. Sınıf Seçmeli Zeka Oyunları Dersi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları, 7. Sınıf Genel Dosyalar bölümünde bulunmaktadır. 7. Sınıf Seçmeli Zeka Oyunları Dersi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları bugüne kadar 2.003 defa indirildi. 7. Sınıf Seçmeli Zeka Oyunları Dersi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları 2014-2015 Alıntı yaparak derleme yaptım, biraz daha basitleşdirdim.Diğer sınıflar için de uygulanabilir. 7. Sınıf Seçmeli Zeka Oyunları Dersi 1. Dönem 2. Yazılı Soruları indir.


Zeka oyunları, çocukların eğlenirken zekasını geliştirmesi, zihnini açması ve yeni bir şeyler öğrenmesi için hazırlanmış oyunlardır. Çocuklar bu oyunlarla var olan zihinsel ve bilişsel yeteneklerini geliştirebildikleri gibi, yeni yetenekler de kazanırlar. Zeka oyunları çocuklara; çabuk karar verme, sonraki aşamaları düşünme ve öngörme, olasılıkları hesaplama, mantığını etkili ve yetkin bir şekilde kullanma yeteneği kazandırır. Bu oyunlar çocukların yalnızca yeteneklerini geliştirmekle kalmaz, kötü alışkanlıklar edinmelerine de engel olur. Planlı hareket etmeyi, hızlı ve doğru karar vermeyi öğretir. Olaylara ve durumlara nasıl farklı açılardan yaklaşılabileceğini, nasıl farklı yorumlar getirilebileceğini gösterir. Kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir. Çocuk zeka oyunlarında bir şeyler öğrendikçe ve zekasını, bilgi ve becerisini kullanarak kazanmaya başladıkça, kendine güveni artar. Yeteneklerini, bilgi ve zekasını ölçme fırsatı bulur. Kendini ve sınırlarını tanır. Eksik yönlerini görür ve geliştirmek için neler yapabileceği üzerinde düşünür. Kendi başına, büyüklerinden bağımsız bir şekilde karar vermeyi ve verdiği kararın sorumluluğunu üstlenmeyi öğrenir. Zeka oyunları yüksek konsantrasyon gerektirdiğinden çocuk bu oyunları oynarken, dikkatini yoğunlaştırma ve bir tek işe konsantre olma becerisi edinir. Bu da çocuğun ders çalışırken veya okulda öğretmenini dinlerken konsantre olmasına yardımcı olur. Zeka ve bilgisinin işe yaradığını gören çocuk, bunları geliştirmek için çalışacaktır. Başka olasılıkların da var olduğunu görmek çocuğa durum ve olaylara şüpheyle yaklaşma, diğer ihtimalleri de göz önünde bulundurma alışkanlığı kazandıracaktır. Böylece ezberci değil; araştırıcı, sorgulayıcı bir yaklaşımı benimseyecektir. Bu araştırmalar ve sorgulamalar çocuğun yaratıcılığını da geliştirecek, hayatta daha başarılı ve fark yaratan bir birey olmasını sağlayacaktır. Zeka oyunları kadar kitaplar da çocuğunuzun zekasını ve yeteneklerini geliştirir. Onun yeni şeyler öğrenmesini ve böylece kendine güvenen bir birey olarak yetişmesini sağlar. Gelişim sürecinde kitabın önemli bir yeri olduğunu bilen çocuğunuz için oldukça faydalı ve eğlenceli kitaplar var.


Zeka oyunlarının çocuklara sağlayacağı faydalar:

* Harfler, sayılar, renkler gibi kavramları daha kolay öğrenmelerini sağlar,

* Planlı hareket etmeyi öğretir, planlı hareket etmenin önemini kavratır,

* Doğru ve çabuk düşünebilmeyi ve karar verebilmeyi geliştirir,

* Kendini ve yeteneklerini daha iyi tanımasını sağlar,

* Belirli bir konuya odaklanma alışkanlığı kazandırır,

* Merak duygusunu geliştirerek araştırmalar yapmaya yönlendirir,

* Olaylara şüpheci yaklaşımı öğreterek ezberci zihniyetten uzaklaşmayı sağlar,

* Düşünen, sorgulayan ve çözümleyen bireylerin yetişmesini sağlayarak yaratıcı düşüncelerin daha özgürce sunulabildiği bir ortam hazırlar,

* Başarısızlıklar karşısında yılmamayı, başarı için sistemli ve disiplinli bir çalışmanın gerektiğini gösterir,

* Kuralları anlamayı, kurallara uymayı öğretir,

* Sosyalleşmeye yardımcı olur,

* Kazanmayı, kaybetmeyi, kazananı kutlamayı öğretir.