R.C.İ DEVREMÜLK DOLANDIRICILIĞI - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 26, 2015

R.C.İ DEVREMÜLK DOLANDIRICILIĞI

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
R.C.İ DEVREMÜLK DOLANDIRICILIĞI



.......Termal; insanları yalanlarla aldatarak yüksek fiyatlardan (ne tuttururlarsa) devremülk satışı yaparak birçok kişinin canını yaktı ve yakmaya devam ediyor. Telefon rehberlerinden insanların telefonları alınarak rasgele aranıyor ve tatil hediyesi kazandığı söyleniyor. Böylece insanları bu tuzağa çekmek için ilk adım atılmış oluyor. Doğadaki bütün tuzak kuran canlılar gibi avını buraya düşürmek için tuzağın etrafı ilgi çekici kokular ve renklerle bezeniyor! Güzel vaadlerle insanlar ilk olarak kaplıcalarına götürmek için yola çıkarıyorlar. Yolda her aileye bir satış danışmanı eşlik ediyor ve yol boyunca her türlü yalakalık yapılıyor. Sonra ......Termal'a varılınca devremülkler gezdiriliyor, buranın ne kadar değerli(!) bir yer olduğu, birkaç yıl içinde buranın fiyatlarının 3-5 misline çıkacağı vs. yalanlarla insanlar tuzağa biraz daha yaklaştırılıyor. 1-2 saatlik havuz sefasıyla ilgi artırılıyor ve kesinlikle fiyatlar söylenmiyor.

Ertesi gün yol yorgunluğu, tatlı vaadler ve yalanlarla sersemletilen insanlar büyük bir salonda toplanıyor ve avcıya artık son hamleyi yapmak kalıyor!

Burada kargaşa ve gürültü arasında satış danışmanı yalanları ile müşteriyi (pardon avı!) ikna etmeye çalışıyor. Tam bu esnada gürültü arasında bir ses yükseliyor! PARDON!!! Bütün sesler kesiliyor ve bir satış danışmanı devam ediyor:

"Şu anda X beyfendi 20 yıllık eşi Y hanıma bir devremülk hediye etti!"

Ardından bir başka bir pardon daha... Ve müşteriler; herkes alıyor bu fırsatı kaçırma, X beyfendi eşine hediye aldı sen de al türünden psikolojik baskıya maruz kalıyor. Sonra fahiş fiyatlardan devremülkler satılıyor ve hemen orda 1000 TL mutlaka peşin olarak alınıyor ki av tamamen etkisizleşsin ve kaçamasın.

Sonra dönüş yolunda apar topar sözleşmeler imzalatılıyor ve av artık tamamen etkisiz!

Yalanlarını saymakla bitiremeyiz. Ama birkaçını saymaya çalışalım.

İşte yalanlar:

Yalan 1: Bu haftaya özel kampanya, bir daha bu fiyatları bulamazsınız!

İspat: Kendi sitelerine bakdığınızda daha ucuza bile satış yapıyorlar.

Yalan 2: Aldığınız devremülkten memnun kalmazsanız şirket hemen geri alıyor.

İspat: Doğru isterseniz sözleşmeyi iptal edebiliyorsunuz ama peşin ödediğiniz 1000 TL konaklamave gezi masrafı (!) olarak alınıyor ve geri ödenmiyor. Bir de iptal için kaç ay uğraşmanız lazım ona sonraki yazımızda değiniriz.

Yalan 3: Tatile gelmezseniz devremülkünüz günlğü 250 TL'ye kiraya veriliyor.

İspat: Biz daha o aşamaya gelmedik ama internet şikayetlere baktığımızda böyle bir şeyin de olmadığını görüyoruz.

Yalan 4: RCI üyeliğimiz var. Dünyadaki RCI üyesi her yerde tatilinizi yapabilirsiniz.

İspat: Bu da tamamen yalan. Araştırınca görüyoruz ki şirket RCI'a sadece başvuru yapmış ve aylarca zamandır onaylanmamış ve onaylanacağı da meçhul. Bu kadar şikayetten sonra da RCI gibi bir firma herhalde üyelik vermez bu dolandırıcılara.....


BU DOLANDIRICILIĞIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ VE MASUM İNSANLARIN KANLARINI EMEREK SEMİREN BU KENELERİN CEZALARINI BULMASI İÇİN TOPLUMSAL BİR TEPKİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ.