Devremülk R.C.İ Oyununa Gelmeyin - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 26, 2015

Devremülk R.C.İ Oyununa Gelmeyin

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Devremülk R.C.İ Oyununa Gelmeyin

Halkımızı bazı konularda bilgilendirmek istiyorum. Büyük bir düzenbazlık ve hile oyunundan bahsetmek istiyorum. Size aslında hiç de ihtiyacınız olmadan bir şeyi nasıl sattıklarını, eksik bilgi verdiklerini ve hakkınızı nasıl yediklerinden bahsetmek istiyorum. Bahsedeceğim yer İzmir'de bulunan ......... Tatil Köyü.

Bu tatil köyü, aslında pek de karlı olmayan devren mülk sistemini size bir game plan yani oyun planı çerçevesinde satarlar. Oyun şöyle başlar,

1) 2 kişi size büyük alışveriş merkezleri önünde anket yaparlar, tabi anket yapılanlar genelde arabalarına göre seçilir. Size bedava hediye tatil kazanabileceğiniz söylenir. Sizden her tür bilgi alınır.

2) Daha sonra eğer geliriniz iyi bir düzeyde ise, sizi bir bayan arayacaktır. Size çekilişi kazandığınızı ve 2 gece 3 günlük hediye tatili kazandığınızı derler. Ama tek bir şart ile, 2.5 saat sürecek olan tanıtıma katılmanız gerekli. Kokteyl diyecekler ama sadece kola ve poğaça var. Neyse, eğer gitmezseniz daha sonra sizi tekrar ararlar filan falan. Ama çekiliş filan yoktur, sizi gelir düzeyinize göre seçerler.

3) Diyelim ki yemi yuttunuz ve gittiniz. Önce resepsiyona gideceksiniz ve daha sonra da orada görevli olan biri size bir anket yapacak, sizden gelir durumunuzu öğrenecek. Eğer potansiyel alıcıysanız size çok iyi bir rep dedikleri rehber arkadaş tayin edecek. Satışı düşük rep’ler daha düşük gelirli aileler alır. Yani siz bir dolarsınız yada euro bunu sakın unutmayın. Genç bir arkadaş resepsiyondan içeri girip size soyadınızla seslenecek, biraz yalakalık yapıp sizi tanıtım salonuna götürecek. Sonuçta hem tanıtım elemanı hem de satış müdürü pirimle para kazanıyorlar. Satış varsa para var.

4) Oyun planının en önemli kısmı: “warm up” yani ısınma. Sizlen rep diye anılan o genç arkadaş sohbet edecek. Öyle havadan sudan, işinizden, tatillerden filan. Size bir dost gibi yaklaşıp daha sonra o güveni kullanmaya çalışacak. Zaten yapılan satışların büyük bir kısmı da ona duyduğunuz güvenden oluyor. Bunun hepsi bir oyun planı. Bu bölüm yaklaşık 40 dakika filan sürüyor. Zaten 35-40 dakikanın altına size kalem göndermiyorlar. Çünkü eğer rep size kendini sevdiremezse satış olmaz diye korkarlar. Bu arada rep’e sorduğunuzda ne kadardır bu işi yapıyorsun diye, size daha yeniyim derler ama işin gerçeği aslında 3 aydan fazladır bu işi yapıyorlardır ve siz onların 100. Müşterisisinizdir.

5) Uzun konuşmaların ardından tesisi gezdirirler ve ondan sonra asıl yalanlar başlar. İlk olarak hediye tatili istediğiniz zaman kullanabileceğinizi söylerler ama inanın bana yazacağınız 3 tarihte onaylanmayacak ve kendileri size bir tarih verecekler. Büyük olasılıkla da gerçekten gereksiz bir tarih olacak, büyük ihtimalle hafta içi. Yani hediye tatil işi biraz yaş. Üyeler bile istedikleri zaman hediye tatillerini kullanamıyorlar. 

6) Size birçok şeyden bahsedecekler. İşin en komik tarafı da size anlatımı yapan rehber her sorunuza bilmiyorum diyecek. Müdürüme sorayım diyecek, hâlbuki çok iyi biliyor. 100 aile sonra öğrenmiştir herhalde ama size hep 2. Veya 3. Ailesi olduğunu söyler. Müdür masaya ne kadar çok gelirse o kadar satış olasılığı artar, çünkü gözünüzde size tanıtım yapan rehber masum bir çocuktur. Müdür ise kötüdür.

7) Eğer satın almazsanız da size hakaret edecekler. Hakaret yemeye değmez bence…

Bunun gibi çok şey var anlatılacak ama sanmam ki bu yazdıklarımın hepsi yayınlansın. O yüzden asıl kısıma geliyorum. Öncelikle size birçok yalan söyleyecekler. Yalanların da bir listesini yapayım hemen. 

Bunlarda önemli yanlalar.

1) RCI programında yurt içi değişim 100€, yurt dışı değişim 175€ diyecekler. Ama kıta değiştirecekseniz bu fiyat 245€ oluyor. Bunu demiyorlar size. Mesela Amerika’ya gitmek için değişim bedeli 245€’dur. 

2) RCI değişim programında yaz üyesi ile kış üyesi arasında bir fark yok diyorlar ama aslında fark var. Eğer kış üyesi olursanız değişiminizi en erken 45 gün de yapabilirsiniz. Ama üzülerek belirteyim değişimleri en azından 3 ay öncesinden yapmazsanız çok kötü bir yere düşersiniz. Ve inanın bana RCI’daki her yer gerçekten 5 yıldızlı değil, bazıları 2 yıldızı bile zor alır bence. 

3) Bazı ödüllü tesisler vardır, asıl güzel olanlar. Onlara giderken ekstra para vermeniz lazım. Yani ekstra değişim parası. 

4) Dedikleri yerlerin büyük bir kısmında yer bulmanız imkansız. Mesela ev .... de sadece 8 villa olduğunu biliyor muydunuz? Sizce gitme şansınız nedir? Yok gibi bişey…

5) Üyelik sisteminde size denilen gideceğiniz her ünitenin mutfağı olduğudur. Ama RCI’da böyle bir şey yok. Kesinlikle yalan, bazı gideceğiniz yerlerde mutfak yok, ve her zaman üye olduğunuz yer gibi yere gidemezsiniz. Mesela 2+1 alıp 1+1 de kalmakta zorlanabilirsiniz. Demedi demeyin, daha önce yaşanmıştır.

6) Uçak indirimi diyecekler ama indirim yaptıkları şirketler aslında en pahalı olanlar. Yani indirim yaptıktan sonra bile gende de diğer hava yollarından daha pahalıya geliyorlar. Deneyin görün.

7) Sırada yasal olmayan bir şey var. Buna çok dikkat edin!! Yaptığınız anlaşmayı 10 gün içerisinde herhangi bir bedel ödemeksizin iptal ettirebilme yetkiniz vardır. Bu tüketici kanununda vardır. Fakat Riverside böyle yapmıyor. Anlaşmanın tarihini 10 gün öncesinden atıyor bu şekilde asla bu hakkınızı kullanamıyorsunuz. Ama merak etmeyin bir iptal etme bedeli var, o da ödediğiniz paranın %25’i. Mesela 10.000TL lik bir üyelik imzaladıysanız 2500TL ödemeniz gereli iptal için. Ama dediğim gibi eğer üyelik tarihini 10 gün öncesinden atmamış olsalardı hiçbir para ödemenize gerek olmazdı. Bu yasal değildir. Bu tuzağa düşmeyin. 

8) Size bir yalan daha diyecekler. Eğer bugün alırsanız size peşin fiyatı üzerinden büyük bir indirim ve taksit oranı sunuyoruz derler ama yarın almak isterseniz liste fiyatı üzerinden indirimsiz peşin almanız gerekir derler. Böyle bir şey yok. İstediğiniz zaman gidin sizi üye yaparlar hem de bir sürü indirim ile. Aslında ertesi gün giderseniz daha indirimli bile alabilirsiniz. Çünkü size tanıtımı ve satışı yapan aslında ...... tatil köyü değil aracı firma olan Taes’dir. Bu yüzden müdürün pirimini ve de tanıtım elemanının pirimini düşerseniz bence baya bir indirim alırsınız. Size aynı gün satmak için yalan söylüyorlar çünkü evinize gittiğinizde asla böyle bir olayı kabul etmezsiniz. Bunu biliyorlar.

9) Her şey dahil programlarda içki de dahildir. İçkinin dahil olmadığı programlarda eğlenceyi unutun çünkü listelerindeki yerlerde bir bira 15TL de başlıyor. Yani her şey dahil bir programlan gitseniz muhtemelen daha ucuza gelir. 

10) İyi bir yerde tatile gitmek istiyorsanız e azından 3-6 ay öncesinden rezervasyon yapmalısınız. Ve 3-6 ay öncesinden rezervasyon yaparsanız inanın bana çok daha ucuza tatil bulabilirsiniz. 

Demek istediğim, birçok yalan dolan ile size bir ürünü satıyorlar. İptal etme hakkınızı yasal olmayan yollardan elinizden alıyorlar. Bahane olarak bazı kişilerin kız arkadaşlarına hava atmak için alıp iptal ettiklerini söylüyorlar. Ben mağdur olan çok aile gördüm. Bu tuzağa düşmeyin. Ve sakın unutmayın yarın da giderseniz size bunu aynı fiyata hatta belki daha da uzuca satarlar. O yüzden sakın gününde karar vermeyin.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. 

Daha anlatabileceğim çok şey var bu şirket ile ilgili ama şimdilik bu kadar yeter. En azından şu 2 noktaya gerçekten dikkat edilmesi gerekli bence. 


1) Anlaşmanın tarihinin 10 gün öncesinden atılması.

2) Size gününde karar vermezseniz indirim alamayacağınızın söylenmesi. Ki bu büyük bir yalan.


Şimdiden teşekkürler.