7. Sınıf Sosyal Bilgiler Evren Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 103 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 11, 2015

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Evren Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 103

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Evren Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 103

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Evren Yayınları Ders Kitabı Cevapları sitemizde yayınlanmıştır. Öğrencilerimizin derslerine yardımcı olmaya devam ediyoruz. Kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını sitemizde yer almaktadır. Çalışma kitabı cevapları aşağıda sistemli olarak listelenmiştir. Cevap anahtarını arayanlar aşağıdaki sayfa numaralarıyla istediği sayfadaki cevapları inceleyebilirler.

Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Evren Yayınları Ders Kitabı Cevaplarını lütfen buradan kontrol ediniz, buradan bakıp aynısını yazmak öğrenmeniz açısından faydalı olmayacaktır.

NOT: AŞAĞIDA 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Evren Yayınları Ders Kitabı Cevapları YAYINLANMAKTADIR. EKSİK SAYFALARI YORUM KISMINDA YAZARAK YAYINLANMASINI İSTEYEBİLİRSİNİZ.

26. Sayfa     27. Sayfa     44. Sayfa     45. Sayfa

7.Sınıf Evren Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 103.Sayfa Cevapları 

2014-2015 ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. 
 Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
1. Çevrenizdeki tarım faaliyetlerini düşünerek toprağın önemiyle ilgili düşüncelerinizi belirtiniz.
CEVAP: Tarım faaliyetleri için olmazsa olmaz bir faktör vardır o topraktır. Toprak olmadan tarım olmaz, tarım olmadan da gıda ve beslenme olmaz. Tarımın gelişmesi için tarım arazilerine şehirler kurulmamalı, erozyon ile mücadele edilmeli, toprağın kirlenmemesi için gerekşi tedbirlerin alınması gerekmektedir.

2. Uluslararası ticaretin gelişebilmesi için neler önerirsiniz?
CEVAP: Uluslararası ticaret devletlerin kendi aralarında yaptığı karşılıklı antlaşmalara dayanır. Bu yüzden ülkeler arasında ticareti kolaylaştırıcı sözlşemler imzalanabilir. Gümrük vergileri indirilebilir.

  
3. Robotların üretimde rol alması toplumu sosyal ve ekonomik yönden nasıl etkiler?
CEVAP: Robotların üretimde yer alması, insanların işleri kolaylaştırır. Robotların kullanılmasıyla daha kısa sürede daha fazla mal üretilir. Ayrıca insanlara kolaylıklar sağladığı gibi bir takım toplumsal problemlerede neden olmaktadır. Robotların daha çok üretimde kullanılmasıyla o işleri yapan insanlar işsiz kalacak, geçim sıkıntısına düşecek yeni iş bulamayacak, toplumsal huzursuzluk ve güvenlik sorunları ortaya çıkabilecektir.
  
4. Sosyal yaşantımızda vakıfların yaptığı faaliyetlere örnekler veriniz.CEVAP: Sosyal hayatta vakıfların yaptığı bir çok faaliyet görmekteyiz. Bir afet olduğunda Kızılay hem koşmakta, Yeşilay sigara ve alkol ile mücadele etmekte, daha sağlıklı bir toplum için çalışmaktadır. Bu yönde kampanyalar düzenleyip, kamuoyu oluşturup halkı bilinçlendirmektedir.

Tema vakfı ülkemizin toprakları yok olmaması, erozyon ile eriyip gitmemesi için mücadele etmektedir.
  
5. "Meslek etiği" ifadesinden ne anlıyorsunuz? Aile büyüklerinizle tartışınız.CEVAP: İş hayatındaki davranışları yönlendiren, onlara rehberlik eden etik prensipler ve standartların toplamına mesleki etik denilir. Meslek etiği, belirli bir meslek grubunun, meslek üyelerine emreden, onları belli kurallarla davranmaya zorlayan kişisel eğilimlerini sınırlayan, yetersiz ve ilkesiz üyeleri meslekten dışlayan, mesleki rekabeti düzenleyen ve hizmet ideallerini korumayı amaçlayan mesleki ilkeler bütünüdür. Meslek grupları, çeşitli esnaf, zanaatkârlarca farklı biçimlerde kurulmuş, o mesleğin dayanışmasını, kurallarını yansıtan kendine özgü birtakım ilkeleri olan bir birliktir. Bir mesleki etkinliğin ya da hizmetin, tüketicilerin gereksinimlerini karşılayabilmesi için o meslek alanı içinde oluşturulmuş bir öz denetimden geçmesi gerekir. 
  
6. Meslek seçerken nelere dikkat etmeniz gerekir? Neden?

 CEVAP: Meslek seçiminde önce meslek gruplarının gözlenmesi gerekir, karşılaşılması muhtemel olumlu ve olumsuz yönlerin bilinip ona göre hareket edilmesi daha doğru olacaktır. "Yani ‘bir yere kapağı atayım da neresi olursa olsun’ düşüncesi ya da ‘puanım (başarı sıram) beklediğimden yüksek geldi boşa gitmesin’ diyerek size uygun olmayan yüksek puanlı bir bölümü tercih etmeniz sizi ileride başarısız ve mutsuz bir yaşam içine sürükleyebilir. Bunu önlemenin en güzel yolu ise araştırmak ve birtakım meslek dökümlerini uygulamak olur."

* Not: Cevap Kağıtları, Çözdüğünüz Soruları Kontrol Etmeniz Amacıyla Eklenmiştir.


Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz Siz değerli öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde yardımcı olmak adına çalışma kitabı cevapları ve ders kitabı cevapların sunuyoruz. Sitemizde çalışma kitabı cevaplarının yanı sıra ders kitabı cevapları da bulunmaktadır. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Bu sebeple farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde bulunmaktadır.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Evren Yayınları Ders Kitabı Cevaplarında hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Evren Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ve diğer Çalışma Kitabı sayfalarına buradan göz atabilirsiniz.