7. Sınıf Sosyal Bilgiler Evren Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 47 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 11, 2015

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Evren Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 47

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Evren Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 47

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Evren Yayınları Ders Kitabı Cevapları sitemizde yayınlanmıştır. Öğrencilerimizin derslerine yardımcı olmaya devam ediyoruz. Kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını sitemizde yer almaktadır. Çalışma kitabı cevapları aşağıda sistemli olarak listelenmiştir. Cevap anahtarını arayanlar aşağıdaki sayfa numaralarıyla istediği sayfadaki cevapları inceleyebilirler.

Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Evren Yayınları Ders Kitabı Cevaplarını lütfen buradan kontrol ediniz, buradan bakıp aynısını yazmak öğrenmeniz açısından faydalı olmayacaktır.

NOT: AŞAĞIDA 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Evren Yayınları Ders Kitabı Cevapları YAYINLANMAKTADIR. EKSİK SAYFALARI YORUM KISMINDA YAZARAK YAYINLANMASINI İSTEYEBİLİRSİNİZ.


26. Sayfa     27. Sayfa     44. Sayfa     45. Sayfa

* Not: Cevap Kağıtları, Çözdüğünüz Soruları Kontrol Etmeniz Amacıyla Eklenmiştir.




7.Sınıf Evren Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 47.Sayfa Cevapları 


 HAZIRLIK ÇALIŞMALARI 



1. "Bir yerin fethedilmesi demek o yerin savaşla kazanılması demek değildir. Mutlaka
kültürel açıdan da fetih yapılmalıdır." Bu sözle vurgulanmak istenen sizce nedir?
CEVAP: Fetihlerde amaç ganimet veya talan değildir. Eski Türklerde ve Osmanlılarda olduğu gibi bir yer fethedildikten sonra Türk kültürü yerleştirilmelidir. Böylece fethedilen yerin elde kalması daha kolay olurdu.



2. Bir devletin oluşmasındaki faktörler nelerdir? Belirtiniz.
CEVAP:Ülke adı verilen belirli bir toprak üzerinde yaşayan insan topluluklarının bir egemenlik anlayışı ve hukuku içinde bir siyasi iktidar altında örgütlenmesidir.” Bu tanımdaki unsurlar şunlardır: 


İnsan unsuru: Halk ya da millet unsuru olarak da adlandırılabilir. Belirli bir alanda birlikte yaşayan ve çeşitli bağlarla ortak yaşama iradesi gösteren insan topluluğudur. Bir devleti oluşturacak insanların sayısı hakkında bir alt sınır olmamakla birlikte devletin niteliğine göre makul bir alt sınır kabul edilebilir. Modern yaklaşıma göre millet unsurunun kurulabilmesi için manevi nitelikte bağlar yeterli olup bu manada birlikte yaşama iradesinin doğması yeterlidir.
Egemenlik unsuru: Siyasal iktidar unsuru olarak da adlandırılan bu unsur, Devletin esas kurucu unsurudur. Belirli bir yeryüzü parçası üzerinde yaşayan insan topluluğunun üstün irade çerçevesinde örgütlenmesidir. Egemenlik kavramı otoriteden farklı olarak ülke içinde biricik meşru güç kaynağı olmayı ifade ederken ülke dışında (uluslararası alanda) bağımsız olmak anlamına gelmektedir.
Ülke unsuru: Ülke, coğrafi anlamda bir bütünlük teşkil eden ve sınırları belirlenebilir bir kara parçasını ifade eder. Ancak devletin sınırları konusunda bir tartışma bulunması mümkündür. Ancak devlet sınırları öngörülebilir bir toprağa sahip olmalıdır. Devletin ülkesi kara ülkesi, deniz ülkesi ve hava ülkesi olarak üçe ayrılır.
Siyasi Teşkilat: Örgütlü bir yapı olması gerekmektedir.

4. Bir toplumda hoşgörü anlayışının yaygınlaşması için neler yapılmalıdır? 

CEVAP: Hoşgörü bir toplumda yer alan tüm unsurlara eşit davranmak anlamına geliyor. Hoşgörü için insanlarına inançlarına ve fikirlerine saygı duymak gerekir. Hiç kimseyi bu yüzden yargılamamak ve kınamamak gerekir. 



5. Yaşadığınız yerde Türk kültürüne ait değerlerle ilgili bir araştırma yapınız. Bulduklarınızı listeleyiniz.
CEVAP:
  
6. Uluslararası ilişkilerde kültür ve sanatın neden önemli olduğunu belirtiniz.

CEVAP:Sanat için insana özgü duyguların düşüncelerin türlü araç ve gerçlerle anlatımıdışa vurumudur diyebiliriz. Güzellikler sanatla yaratılır. Yaşamı yüceltme daha anlamlı kılmak sanatla olanaklıdır. Sanat insana yaşamının her kesiminde güç ve zevk verebilir.

Sanat “insandaki estetik yanın irdelenmesi algılanması duyumsanması sorgulanması ve insan nesne arasındaki güzele varma çabasıdır” biçiminde tanımlanabilir. Sanat toplumsal değişmeleri kolaylaştırır; bireylerin anlama düşünme algılama yetilerini açık tutarduygusal yanlarını harekete geçirir. Sanat aynı zamanda evrensel bir dildir. 

7. Türk kültürüne ait aklınıza gelen ilk üç şeyi belirtiniz. Bunlarla ilgili bilgi toplayınız.

CEVAP:
8. Bir toplumun değer yargıları zaman içerisinde değişme gösterebilir mi? Neden?
CEVAP:Bir toplumun değer yargıları zaman içerisinde değişme gösterebilir, çünkü her şey değişir. Zaman değişir, mekan değişir, olaylar ve olgular değişir. Sürekli değişen bir zaman diliminde kültürel değerlerin de hiç değişmeden kalacağını ifade etmek çok zordur.


Ancak değer yargılarına şekil veren asıl doku, her zaman farklılığını sürdürür ve gerçek formunun dışına çıkmaz. Öz her zaman farklı kalır.



Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz Siz değerli öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde yardımcı olmak adına çalışma kitabı cevapları ve ders kitabı cevapların sunuyoruz. Sitemizde çalışma kitabı cevaplarının yanı sıra ders kitabı cevapları da bulunmaktadır. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Bu sebeple farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde bulunmaktadır.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Evren Yayınları Ders Kitabı Cevaplarında hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Evren Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ve diğer Çalışma Kitabı sayfalarına buradan göz atabilirsiniz.