Muhasebe bölümü bilgisayarda klavye kullanımı dersi Sene başı zümre öğretmenler toplantı tutanağı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 02, 2013

Muhasebe bölümü bilgisayarda klavye kullanımı dersi Sene başı zümre öğretmenler toplantı tutanağı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Muhasebe bölümü bilgisayarda klavye kullanımı dersi Sene başı zümre öğretmenler toplantı tutanağı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
TURHAN FEYZİOĞLU TİCARET MESLEK  LİSESİ
BİLGİSAYARDA KLAVYE KULLANIMI DERSİ
SENE BAŞI ZÜMRE ÖĞRETMENLER TOPLANTI TUTANAĞI
TOPLANTI NO                   : 1 
YER                                       : Öğretmenler Odası 
TARİH                                  : 13.09.2013 
SAAT                                    : 14:00
Katılan Öğretmenler     :
Nilay ERCİŞ ÖZEL
Osman DEMİRCİ
İbrahim BAKIR

GÜNDEM MADDELERİ
1. Açılış ve yoklama.
2. Zümre Başkanının seçimi.
3. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun okunması.
4. Atatürk İlke ve İnkılaplarına yıllık planlarda ve derslerde yer verilmesi hususu . (2104, 2212, 2457, 2488 ve 2504 s.T.D.)
5. Bilgisayarda Klavye Kullanımı dersinin amacının belirlenmesi.
6. Bir önceki Eğitim Öğretim Yılının değerlendirmesi.
7. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı çalışma takviminin incelenmesi ve 2089 ve 2141 sayılı Tebliğler Dergilerindeki yıllık planların hazırlanması hususları.
8. Orta öğretim kurumları sınıf geçme yönetmeliğinin ve değişikliklerin incelenmesi. (2567,2569,2578,2585,2592,2593,2598,2602 ve 2609 s.T.D ile 27692 s.R.G.)
9. Bilgisayarda Klavye Kullanımı dersi öğretim programlarının incelenmesi.
10. Derslerde uygulanacak yöntem ve tekniklerin incelenmesi.
11. Ölçme ve değerlendirme.
12. Labaratuarların kullanılmasında dikkat edilmesi gerekilen hususların belirlenmesi.
13. Performans çalışması, proje ve diğer çalışmalar
14. Diğer zümre öğretmenleri ile işbirliği.
15. Dilek ve temenniler.


GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
1. Zümre öğretmenler toplantısı Meslek Dersleri Öğretmeni Nilay ERCİŞ ÖZEL ve Osman DEMİRCİ nin katılımıyla İbrahim BAKIR ın başkanlığında başlamıştır. Toplantı yazmanı olarak Nilay ERCİŞ ÖZEL seçilmiştir. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gündem maddelerinin okunması ile görüşmelere geçilmiştir.
2. 2013-2014 eğitim öğretim yılı Bilgisayarda Klavye Kullanımı Zümresi Zümre Başkanı seçimine geçilmiş, yapılan oylama sonucunda Osman DEMİRCİ oybirliğiyle Zümre Başkanı olarak seçilmiştir.
3. Milli Eğitim Temel Kanunu’ nun ilgili maddeleri okunmuştur:
A-     Atatürk İnkılaplarına ve Anayasa başlangıcında ifadesi bulunan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi kültür değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini vatanını milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan hakları ve anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan milli, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek,
B-      Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı bir şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünce gücüne geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan , yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek,C- İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirmek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığını kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplum mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak,

4. Bilgisayarda Klavye Kullanımı derslerinde, Atatürk İlke ve İnkılaplarına 2104, 2212, 2457, 2488 ve 2504 sayılı tebliğler dergilerinde açıklanan konular doğrultusunda yer verileceği ifade edildi. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 10. Maddesinde açıklanan hususların dikkate alınması gerektiği üzerinde duruldu. (10 madde: Eğitim sistemimizin her derece ve her türü ile ilgili ders programlarının hazırlanıp uygulanmasında ve her türlü eğitim faaliyetlerinde Atatürk İlke ve İnkılapları ile Anayasada ifadesi bulunan Atatürk Milliyetçiliği temel olarak alınır. Milli kültürün bozulup yozlaşmadan kendimize has şekli ile evrensel kültür korunup geliştirilmesine ve öğretilmesine önem verilir.)  TTKB’nin 2012 yılında yayınlamış olduğu ortaöğretim Bilgisayarda Klavye Kullanımı  dersi öğretim programında belitildiği üzere;
           
   9.sınıflarda ATATÜRK’ÜN HAYATI
                 Öğrenim Hayatı
                 Askerlik Hayatı
                 Siyasi Hayatı
 10.sınıflarda ATATÜRK İLKELERİ
Cumhuriyetçilik
Milliyetçilik
Halkçılık
Devletçilik
Laiklik
İnkılâpçılık
11.sınıflarda   ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ
 Atatürkçülüğün nitelikleri
Türk milletinin ihtiyaçlarından doğmuş olması temelinde milli kültür olması
12.sınıflarda   ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ
Aklı ve bilimi esas alması
Kişi hak ve hürriyetlerine önem vermesi
Yurtta ve dünyada barışı esas alması
 Evrensel olması konuları işlenecektir.
5. Bu ders ile bilgisayarda F klavyeyi kullanarak bakmadan on parmakla, yazı yazma ve standartlara uygun biçimleme yeterlikleri kazandırılmak amaçlanmaktadır.
6. Bir önceki yıla ait zümre öğretmenler tutanağı incelenmiştir.
Bir önceki yıl kullanılan Klavyematik programının başarıyı artırdığı, öğrencilerin arasındaki rekabetin artırılmasının notlar ve öğrenim açısından olumlu sonuç verdiği, bu nedenle bu dönemde aynı sisteme devam edileceği oybirliği ile karara bağlandı. Geçen sene ki zümrede bilgisayar odalarındaki eksikliklerin yer alması nedeniyle tekrardan görüşülmesi önerildi. Bunun üzerine idare adına söz alan İbrahim BAKIR yaz tatilinde yapılan çalışmalar içerisinde labaratuarlarında ele alındığını ve şartların iyileştirildiğini söyledi. Artık her sınıfta internet olduğunu, bilgisayarların çalışır durumda olduğunu, diğer gerekli elektronik ihtiyaçlarında tamamlandığını sözlerine ekledi.
7. 2013-2014 Çalışma takvimi incelenerek okulun açık olduğu günler tespit edildi. Zümre Başkanımız Osman DEMİRCİ  yıllık ve günlük planların çalışma takvimi esas alınarak düzenlenmesi gerektiğini belirtmiş ve ünitelendirilmiş yıllık plan yapılırken konu ağırlıklarına göre zamanlama yapılmasını önemle vurgulamıştır. Meslek Dersleri Öğretmeni Nilay ERCİŞ ÖZEL ise 2551 S.T.D. sayfa 439 da yayımlanan ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 30/07/2003 tarih ve 226 sayılı kararı ile kabul edilen “Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim ve Öğretim Çalışmalarının Plânlı Yürütülmesine İlişkin Yönerge” yi ve 2575 sayılı Tebliğler Dergisinin 603. sayfasında, ilgili yönetmeliğin 12. maddesinin değişikliğinde belirtilen (öğretmen kılavuz kitabı plân yerine kullanılır ) hususunu okumuştur.
Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim ve Öğretim Çalışmalarının Plânlı Yürütülmesine İlişkin Yönergede Değişiklik Yapılmasına Dair Yönerge
Madde 1- Ağustos 2003 tarihli ve 2551 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim ve Öğretim Çalışmalarının Plânlı Yürütülmesine İlişkin Yönergenin 12 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 
“Madde 12 – Ders plânı, bir ders için o dersle ilgili eğitim programlarında yer alan ve birbirleriyle ilişkili öğrenci kazanımlarını bir ya da birkaç ders saatinde işlenecek konu örüntüsünü, konuya ilişkin deney, tartışma sorulan, proje ve ödevleri, uygulama çalışmalarını, ders araç-gerecini içine alan birinci derecede sorumlu olduğu, zümre öğretmenleri ile şube öğretmenlerinin ortak katkısıyla ders öğretmenlerince önceden hazırlanan plândır. Ders plânı, belli bir ders için bir ya da birden çok ders saatinde işlenecek konuların plânlamasıdır. Ders plânında yer alan öğrenme-öğretme etkinlikleri öğrencilerin katkısıyla gerçekleştirilir. Ders plânının uygulanmasından ders öğretmeni sorumludur.

Öğretmen kılavuz kitabı bulunan derslerde, kılavuz kitap, ders plânı yerine kullanılır.  Öğretmenin ihtiyaç duyması hâlinde, okulun şartlarına göre kılavuz kitaplarda yer alan plânların dışında da öğretim programına uygun ders planı hazırlanıp uygulanabilir. Ders defterine uygulanan etkinliğin adı veya etkinliğin ilgili olduğu kazanım yazılır.  Öğretmen kılavuz kitabı bulunmayan dersler için, eğitim-öğretim kurumlarında bir veya birkaç ders saati için sınıf öğretmeni, alan (branş) öğretmeni ve/veya zümre öğretmenleri tarafından ders plânı hazırlanır ve uygulanır. Öğretmen tarafından hazırlanan ders plânı, okul
müdürü ve müfettişlerce denetlenir.
Ders plânı; 
a) Eğitim-öğretim çalışmalarını daha düzenli hâle getirmelidir.
b) Öğrenme ve öğretme sürecinin etkili ve verimli yönetilmesini sağlamalıdır. 
c) Her dersin eğitim programına ve konuların özelliklerine uygun olarak işlenmesini sağlamalıdır. 
d) Derslerde sürekliliği ve bütünlüğü sağlamalıdır. 
e) Öğrenme ve öğretme sürecinde gerçekleştirilen etkinlikleri belgelemelidir. 
f) Eğitimde fırsat ve imkân eşitliğinin gerçekleştirilmesine katkı sağlamalıdır. 
g) Eğitim-öğretim süreci ve öğretim programlarının değerlendirilmesinde geri bildirim sağlamaya uygun olmalıdır.
h) Eğitim teknolojilerinin kullanımına uygun olmalıdır.” 
 
 Öğrenci Proje Çalışması 
a)”Atatürkçülük” ile ilgili konuların dağıtılması; 
b)Geçen yıl sonundaki “Ders kesim raporları”nın incelenerek, buna göre konuların plana alınması 
c)Bir önceki yıla ait yıllık ders planlarının “Düşünceler-Açıklamalar” sütununa aktarılan işlenişe ilişkin hususların yeni planda dikkate alınmasına karar verilmiştir.
8. 7 Eylül 2013  tarih ve 28758 sayılı resmi gazetede  yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı ortaöğretim kurumları yönetmeliği  sınıf geçme yönetmeliğinin tamamı okundu. Yönetmeliğin kaldırılan ve değiştirilen maddeleri incelendi.
9. Bilgisayarda Klavye Kullanımı dersi öğretim programlarının incelenmesine geçildi.
  1. Oturuş ve duruşu ayarlama
  2. Harf tuşları kullanma,
  3. Klavyede noktalama işaretlerinin yerleri ve tuşlanması
  4. Yardımcı tuşlar, sayı tuşları ve fonksiyon tuşları,
  5. Resmi yazıların 1. derece bölümleri,
  6. Resmi yazılar
  7. Dilekçe yazma kuralları ve düzenleme,
  8. İş Yazısı
Kâğıt Zarf çeşitleri ve Postaya Hazırlama konularını içermektedir.
Ders işlenirken aşağıdaki maddeler göz önünde bulundurulacaktır.
1. Dört Temel Beceriyi Geliştirme 
2. Bilinenden bilinmeyene, Yakından Uzağa Doğru Öğretme 
3. Görsel ve İşitsel Araçları Kullanma 
4. Verilen Bilgilerin Günlük Yaşama Aktarılmasını Sağlama 
5. Öğrencilerin Derse etkin Katılımlarını Sağlama 
6. Bireysel Farklılıkları Dikkate Alma. 
7. Öğrencileri Güdüleme ve Yüreklendirme
10. Ders işlenirken Anlatım, göstererek yaptırma, bilgisayarda uygulama yenilikleri takip etme vb. yöntem ve teknikler uygulanabilir. Klavyematik 10 parmak programı yardımıyla öğrenciye 10 parmak uygulama yapabileceği her ders için 1, evde uygulayabileceği dönemde 4 uygulama örneği karar bağlanmıştır.
11. Bilgisayarda Klavye Kullanımı dersinde ölçme değerlendirme yaparken uygulanacak esaslar yeni yayınlanan ortaöğretim kurumları yönetmeliğinden Meslek Dersleri Öğretmeni Nilay ERCİŞ ÖZEL tarafından okunmuş, önemli kısımlar zümreye eklenmiştir. Zümre Başkanı Osman DEMİRCİ tarafından yazılı ve uygulamalı sınavlar bölümünün   “Aynı derse giren öğretmenlerin ortak değerlendirme yapabilmelerine imkân vermek üzere birden fazla şubede okutulan tüm derslerin yazılı sınavları ortak yapılır ve ortak değerlendirilir. Sorular ve cevap anahtarları zümre öğretmenlerince birlikte hazırlanır ve sınav sonunda ilan edilir. Bu sınavların şube ve sınıflar bazında sınav analizleri yapılır. Konu ve kazanım eksikliği görülen öğrencilerin durumları, ders ve zümre öğretmenleri tarafından yeniden değerlendirilir.”  maddesi hatırlatılmış ve tüm sınavların ortak yapılmasına karar verilmiştir. Meslek Dersleri Öğretmeni Nilay ERCİŞ ÖZEL tarafından yazılı ve uygulamalı sınavlar bölümünün “a) Yazılı sınavlar, haftalık ders saati sayısı bir veya iki saat olan dersler için ikiden; üç ve daha fazla olan dersler için ise üçten az olamaz. Sınav tarihleri her dönem başında zümre başkanları kurulunca belirlenir ve okul müdürünün onayından sonra e-Okul sistemi üzerinden ilan edilir. Sınavlarla ilgili gerekli tedbirler okul müdürlüğünce alınır.”  maddesi okunmuş 3 yazılı yapılmasına karar verilmiştir. Sözlü sınavlar ile ilgili yönetmelikte herhangi bir bilgi verilmediği için  milli eğitim bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar üzerine bir sonraki toplantıda karar verilecektir. Dönemde bir  kere her öğrenciye proje ödevi verilmesi karar bağlanmıştır.
2013-2014 Eğitim Öğretim yılının 1 ve 2. döneminde yazılıların aşağıdaki tabloya göre yapılmasına karar verildi.
YAZILI YOKLAMA TARİHLERİ
YAZILI/DÖNEM
I.DÖNEM
II.DÖNEM
1.YAZILI YOKLAMA27-28-29 KASIM 201326-27-28 MART 2014
2.YAZILI YOKLAMA19-20-21 ARALIK 201323-24-25 NİSAN 2013
3.YAZILI YOKLAMA13-14-15 OCAK 201428-29-30 MAYIS 2013

Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları : Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği’nin (Aralık-2004)- (5. Maddesinin g.l.n,o,p bendleri uyarınca; öğrenci başarısının sürekli değerlendirilmesi, ortak hatalarının tespiti , yazılı sınavlar öncesi sürekli çalışmalarının sağlanması, hatalarının gösterilmesi ve başarı grafiklerinin belirlenmesi amacıyla sık sık DENEME SINAVI  ve Haber verilmeden, 10-15 dakikalık süre içerisinde, ünite sonlarında konunun anlaşılıp-anlaşılmadığını tespit için yapılır.
Yazılı sınavlardan sonra öğrencilerin sınıftan çıkarılmaması gerektiği hususu bir kez daha hatırlatılarak uygulamanın esnetilmemesine karar verildi.
Yazılı sınavların 1.dönem için aşağıdaki kriterlerde değerlendirilmesi MEGEP modülden alınarak kbul edilmiştir. 2. Dönem değerlendirme kriterleri 2. Dönem zümresinde ele alınacaktır.



F KLAVYE 1 MODÜLÜNÜN DEĞERLENDİRME KRİTERİ
F Klavye 1 modülünde yazılı değerlendirme sürat testi olarak yapılmalıdır. F Klavye 1
modülünde sürat testi değerlendirilirken aşağıdaki hususlar yanlış olarak kabul edilmelidir.
v  Eksik, fazla, değişik harfler,
v  Eksik veya fazla aralar,
v  Her kelimede birden çok harf hatası da olsa bir yanlış sayılmalı,
v  Kelimenin yanlış veya doğru olması esastır,
v  Yer değiştirmiş iki harf, yer değiştirmiş kelimeler, atlanmış veya fazla kelimeler
v  Atlanan çift yazılan veya yeri değiştirilen her yanlış bir hata sayılmalıdır,
v  Brüt vuruşların hesabında fazla yazılmış kelimelerin vuruşları eklenmeli, eksik
vuruşlar ile sonuçtan çıkarılmalıdır,
v  Son kelimedeki yanlış sayılmamalıdır. Brüt vuruş son doğru vuruşa kadar hesaplanmalıdır,

SÜRAT TESTİ DEĞERLENDİRMESİ
1. Süratten en az iki test yapılmalıdır.
2. Verilen sürat testi orta ağırlıkta olmalı ve iki defa yazdırılıp, öğrenci tarafından seçilen (en olumlusu) değerlendirilmelidir.
3. Bir kelime içindeki hataların hepsi bir yanlış sayılmalı, en son kelimedeki hata yanlış sayılmamalıdır.
4. Her yanlış için birinci sınavda 5 vuruş, ikinci sınavda 10 vuruş ceza indirimi yapılmalıdır.
5. Sürat testi 5 dakika üzerinden yapılmalıdır.
Yukarıdaki esaslara göre hesaplanan bir dakikalık net vuruşlara aşağıdaki puanlar takdir edilir.
Dakikada            0 net vuruştan                  20 net vuruşa kadar       10 puan
Dakikada            21 net vuruştan               35 net vuruşa kadar       20 puan
Dakikada            36 net vuruştan               50 net vuruşa kadar       30 puan
Dakikada            51 net vuruştan               65 net vuruşa kadar       40 puan
Dakikada            66 net vuruştan               80 net vuruşa kadar       50 puan
Dakikada            81 net vuruştan               95 net vuruşa kadar       60 puan
Dakikada            96 net vuruştan               110 net vuruşa kadar    70 puan
Dakikada            111 net vuruştan             125 net vuruşa kadar    80 puan
Dakikada            126 net vuruştan             140 net vuruşa kadar    90 puan
Dakikada            141 net vuruş ve fazlası                                               100 puan


12- Labaratuarların kullanılmasında geçen seneki eksikliklerde göz önüne alınarak aşağıdaki kararlar alınmıştır.

v  Herhangi bir program yükleneceği zaman diğer öğretmenlere haber verilecektir.
v  Kesinlikle tüm öğretmenlerin onayı almadan format vb işlemler yapılmayacaktır.
v  Net up school ve virüs programı yüklenerek bilgisayarlar güvenceye alınacaktır.
v  Teneffüslerde kesinlikle sınıfta öğrenci bırakılmayacaktır.
v  Dersi biten öğretmen sınıfın düzenli bırakılmasından, camların,ışıkların ve projeksiyonun kapatılmasından sorumludur.
v  Sınıfta her türlü yiyecek ve içecek yasaktır.


13. Yeni yayınlanan orataöğretim kurumları yönetmeliğinde yıllık ödevler ile ilgili herhangi bir bilgi verilmemiş, yerine Performans çalışması, proje ve diğer çalışmalar yapılması uygun görülmüş ve bununla ilgili maddeler aşağıya eklenmiştir.

MADDE 50- (1) Öğrenciler okulların özelliklerine göre yazılı sınavların dışında proje ve performans çalışması ile topluma hizmet etkinliklerine yönelik seminer, konferans ve benzeri çalışmalar yaparlar. Öğrenciler, her dönemde tüm derslerden en az bir performans çalışması, her ders yılında en az bir dersten proje hazırlama görevini yerine getirirler.

(2) Öğrencilerin ders yılı içinde ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettikleri başarılar, ilgili dersin proje veya performans çalışması olarak tam puanla değerlendirilir.

(3) Öğrencilerin hangi dersten/derslerden proje hazırlayacakları sınıf rehber öğretmenleri tarafından okul yönetimine bildirilir.

(4) Proje ve seminer çalışmalarında öğrencilerin laboratuvar, bilgisayar, internet, kitaplık, spor salonu ve konferans salonu gibi imkânlardan etkili ve verimli şekilde yararlanmaları için okul yönetimi tarafından gerekli tedbirler alınır.

(5) İşbirliği çerçevesinde, ilgili makamlardan izin ve onay alınmak şartıyla okulun amaçlarına uygun konferans ve seminerler düzenlenebilir.

(6) Topluma hizmet etkinliklerine önem verilir. Öğrencilerin bu etkinliklere katılmalarını teşvik etmek amacıyla okul yönetimince gerekli tedbirler alınır.

(7) Proje ve performans çalışması puanla değerlendirilir. Topluma hizmet etkinlikleri ve diğer çalışmalar puanla değerlendirilmez; ancak öğrencilerin mezuniyetlerinde belgelendirilir.

(8) Öğrencilerin derse hazırlıkları, derse aktif katılımları ve dersle ilgili araştırma çalışmaları da performans çalışması kapsamında ayrıca notla değerlendirilir. Öğrencilere verilecek yıllık ödevlerde aşağıda belirtilen hususlara uyulacaktır.

Proje, performans ve dönem ödevi olarak sınav yapılması karara bağlanmıştır.

14. Derslerde yeri ve konusu Bilgisayar, Rehberlik ve Psikolojik danışma öğretmenleri ile işbirliği yapılması gerektiği ve özellikle Edebiyat öğretmenleri ile işbirliğine gidilmesi kararı alınmıştır.

15. Toplantı, başkan Osman DEMİRCİ’ın 2013-2014 öğretim yılının tüm meslektaşlarına ve öğrencilere hayırlı olması dilek ve temennileri ile son bulmuştur.
ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ

 Meslek Dersleri Öğretmeni                                                                       Meslek Dersleri Öğretmeni  







bilgisayarda klavye kullanımı bölge zümre başkanları toplantı tutanağı, bilgisayarda klavye kullanımı ilçe zümre başkanları toplantı tutanağı,bilgisayarda klavye kullanımı zümre başkanları toplantı tutanağı, bilgisayarda klavye kullanımı zümre başkanları toplantısı, bilgisayarda klavye kullanımı zümre öğretmenler kurulu toplantı tutanağı, bilgisayarda klavye kullanımı zümre toplantı dilekçesi, bilgisayarda klavye kullanımı zümre toplantı izin dilekçesi, bilgisayarda klavye kullanımı zümre toplantı tutanağı, bilgisayarda klavye kullanımı zümre toplantı tutanağı 1 dönem, bilgisayarda klavye kullanımı zümre toplantı tutanağı 2.dönem, bilgisayarda klavye kullanımı zümre toplantı tutanağı 2011, bilgisayarda klavye kullanımı zümre toplantı tutanağı 2013, bilgisayarda klavye kullanımı zümre toplantı tutanağı alınan kararlar, bilgisayarda klavye kullanımı zümre toplantı tutanağı lise, bilgisayarda klavye kullanımı zümre toplantı tutanağı örneği, bilgisayarda klavye kullanımı zümre toplantı tutanakları, bilgisayarda klavye kullanımı zümre toplantı tutanakları 2.dönem, bilgisayarda klavye kullanımı zümre toplantı tutanakları indir, bilgisayarda klavye kullanımı zümre toplantı tutanakları lise, bilgisayarda klavye kullanımı zümre toplantısı, bilgisayarda klavye kullanımı zümre toplantısı 2. dönem, bilgisayarda klavye kullanımı zümre toplantısı lise, bilgisayarda klavye kullanımı zümre toplantısı örneği, bilgisayarda klavye kullanımı zümre toplantısı tutanağı, İngilizce Dersi Zümre Öğretmenleri Toplantı Tutanağıdır, sene sonu bilgisayarda klavye kullanımı zümre toplantı 2014


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder