okul ogrenci kurulu ekim ayi toplantı tutanagi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Temmuz 05, 2013

okul ogrenci kurulu ekim ayi toplantı tutanagi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Okul Öğrenci Kurulu Ekim Ayı Toplantı Tutanağı



............... Okulu Öğrenci Kurulu Ekim ayı olağan toplantısında aşağıdaki gündem maddeleri görüşülmek üzere 02.10.2012 tarihinde okulumuz öğretmenler odasında saat 12:40’ta toplanılmış olup yapılan görüşmeler belirtilmiştir.


EKİM AYI GÜNDEM MADDELERİ
       1.Açılış konuşması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması
2.Öğrenci sorunlarının dinlenmesi.
3.Öğrenci sorunlarına çözüm yollarının konuşulması.
4.Öğrenci – öğretmen ilişkilerinin konuşulması.
5.Öğrenci kılık ve kıyafetleri hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesi.
6.Okul ve sınıf temizliği hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesi.
7.Okul ders araç ve gereçlerini kullanımı hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesi.
8.Sosyal Kulüp faaliyetlerinin amacına uygun işlenebilmesi için yapılabilecek etkinlik ve çalışmaların ele alınması
9.Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin ele alınması.

ALINAN KARARLAR

  1. Okul öğrenci kurulu rehber öğretmeni Ferhat ÇIKRIK tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından,saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu
  2. Öğrenci sorunları dinlenilmiş ve; 

8-A Sınıfı Temsilcisi Kubilay ÖZDEMİR; Seviye belirleme sınavı için yeterli kaynağa sahip değiliz. Bunu gidermek için hepimizin de kullanabileceği farklı kaynaklarımızın olmasını istiyorum.
5-A Sınıfı Temsilcisi Mert BOZKURT; Okulumuzda önemli günlerde bizlerin de katılabileceği çeşitli yarışmaların düzenlenmesini istiyorum.
4-A Sınıfı Temsilcisi Zeynep Dilan ÇAVUŞOĞLU;  Okul tuvaletlerinin daha sık temizlenmesini istiyorum ve bir de sıvı sabunların miktarının sık sık kontrol edilmesini istiyorum.
2-A Sınıfı Temsilcisi Yasin ASLAN; Okul kütüphanesinden istediğimiz anda yararlanamıyoruz.Bu sorunumuzun çözülmesini istiyorum.
  1. Öğrencilerin sorunları dinlendikten sonra , çözüm yolları konuşulmuştur:
Okulumuzda SBS ye girecek olan öğrencilerimizin, imkansızlıklar nedeni ile çeşitli kaynak kitaplardan yararlanamadıkları konuşulmuş ve branş öğretmenleri ve okul idaresi ile görüşülerek kaynak kitap edinmek için neler yapılabileceğinin konuşulacağı belirtilmiştir.
Okulumuzda, çeşitli belirli gün ve haftalarda hem birinci kademenin hem de ikinci kademenin katılabileceği şiir yazma,kompozisyon yazma ve resim yapma gibi yarışmaların düzenlenmesi için Türkçe Dersi Öğretmeni ve Okul İdaresi ile görüşüleceği belirtilmiştir.
Öğrencilerimizin temizlik alışkanlıklarının geliştirilmesi ve artırılması için özellikle, Okulumuzda bulunan tuvaletlerin temizliğinin daha düzenli ve sık bir şekilde yapılması,sabunların yeteri şekilde bulunması için okul idaresi ile görüşüleceği belirtilmiştir.
Okulumuzda bulunan kütüphaneden birinci kademe öğrencilerinin de daha sık yararlanabilmeleri,ihtiyaçları olduğunda kullanabilmeleri için Türkçe Dersi Öğretmeni ve Kütüphane görevlisi öğrencilerle görüşülmesine karar verilmiştir.
  1. Öğrenci-öğretmen ilişkileri hakkında  konuşulmuş ve temsilci öğrencilerimizden Şimal ALBAYRAY; öğretmenlerin sınıfın genel durumundan dolayı ön yargılı davranmamalarını istediğini,bunun iyi arkadaşlarını da olumsuz yönde etkilediğini belirtmiştir.Öğrenci Kurulu Danışman Öğretmeni Ferhat ÇIKRIK,bu konuda gerekli görüşmelerin yapılacağını söylemiştir.

  1. Öğrencilerin kılık kıyafetlerinin okul düzenine uygun şekilde ve düzenli olması konuşulmuş ve sınıf temsilcilerinin bu konuda arkadaşların gerektiği zaman hatırlatmalar yapmaları görüşülmüş,maddi yetersizliklerden dolayı kılık-kıyafet konusunda eksiklikleri olan arkadaşlarını onlara hissettirmeden belirleyerek,yeri geldikçe toplantılarda gündeme getirmelerine karar verilmiştir.

  1. Okul ve sınıf temizliği konusunda öğrencilerimizin gündemde de yer alan H1N1 virüsü nedeni ile bu konuda gösterdikleri hassasiyetin bir kat daha arttırmaları için neler yapılabileceği konuşulmuş ve okulumuz Sağlık,Temizlik Beslenme ve Kızılay Kulübü ile görüşülerek,kulüp temsilcisi öğrencisi ile Öğrenci Kurulu Başkanı Taha Melih BAYRAM’ın koordineli bir şekilde çalışma başlatmaları uygun görülmüştür.

  1. Okulumuzda bulunan Fen Laboratuarı ve diğer, sınıflarımızda bulunan genel araç gereçlerin düzgün şekilde kullanılması için zaman zaman öğrencilere uyarılarda bulunulacağı  ve bu araç gereçlerden tüm öğrencilerin gerektiği kadar faydalanabilmeleri için sorumlu öğrenci ve öğretmenlerle görüşüleceği belirtilmiştir.

  1. Sosyal kulüp faaliyetlerinin amacına uygun işlenebilmesi için öğrenci kurulu olarak tüm sosyal kulüplerin çalışmalarında aktif olarak bulunulacağı ve temsilci öğrencilerin de kulüp temsilci öğrencileri ile görüşerek fikirlerini paylaşmalarının gerektiği belirtilmiştir.

  1. Cumhuriyet Bayramı için öğrencilerden yapılabilecek etkinlikler konusunda fikir belirtmeleri istenmiş;Buğra BAŞER; halk oyunu ekibinin gösteri yapabileceğini belirtmiş;ancak çalışmaları uzun süre gerektirdiği için bunun pek mümkün olmadığına karar verilmiştir. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri için  sosyal kulüplerin hazırladığı çalışmalarda öğrenci kurulunun diğer kulüplerle koordineli bir şekilde çalışacağı belirtilmiştir.

  1. Öğrenci Kurulu ekim ayı olağan toplantısına,öğrencilerimize teşekkür edilerek son verilmiştir.


  Ferhat ÇIKRIK                              Taha Melih BAYRAM                       Kubilay ÖZDEMİR
 Öğ.Kurulu Rehber  Öğrt.                   Öğ.Kurulu Başkanı                   Öğ.Kurulu Bşk.Yrd.

Alanur AK                                      Ali Batu ÇAKAL                                     Bora BAĞCIOĞLU
1-A sınıfı temsilcisi                     1-B sınıfı temsilcisi                                1-C sınıfı temsilcisi                                                                                                          
Yasin ASLAN                               Göksu GÜNEY                                       Hilal KARGIN
2-A Sınıfı Temsilcisi                    2-B Sınıfı Temsilcisi                            2-C Sınıfı Temsilcisi                                
  Şimal  ALBAYRAK               Zeynep D. ÇAVUŞOĞLU                       Mert BOZKURT                      
3-A sınıfı Temsilcisi                   4-A Sınıfı Temsilcisi                           5-A sınıfı Temsilcisi                      

   Asım E.ÇUBUKÇUOĞLU       Emrecan GÜL                      Buğra BAŞER

6-A sınıfı Temsilcisi            6-B Sınıfı Temsilcisi               7-A Sınıfı Temsilcisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder