Ortaokul 7.Sinif Sok Toplanti Tutanaklari 2.Donem - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 04, 2013

Ortaokul 7.Sinif Sok Toplanti Tutanaklari 2.Donem

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Ortaokul 7.Sınıf ŞÖK Toplantı Tutanakları 2.Dönem


2011 – 2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM
…………………………………. İLKÖĞRETİM OKULU 7 -A SINIFI II.DÖNEM
ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU 
TOPLANTI TUTANAĞI

Toplantı No : 2
Toplantı Tarihi : 20/02/2012
Toplantı Yeri : Öğretmenler Odası
Toplantı Saati: 12.30

17/02/2012 Tarihinde saat 12:00’ da aşağıda isim ve imzası bulunan 7/A şubesi öğretmenleri,………………………………. başkanlığında toplanarak gündem maddelerini oy birliği ile kabul edip görüşmeye başlamıştır.

GÜNDEM :

1. Açılış ve yoklama
2. Konu ile ilgili olarak İlköğretim Okulları yönetmenliğinin okunması
3. 2011- 2012 Öğretim yılının I. döneminin öğrenci başarı düzeylerinin incelenmesi
4. Öğrenci başarısını artırıcı çalışmaların görüşülmesi
5. Yeni eğitim –öğretim programının ve müfredatının değerlendirilmesi
6. Performans ve proje ödevlerinin değerlendirilmesi
7. Öğrencilerin sosyal kişilik ve sosyal ilişkilerinin görüşülmesi
8. Öğrencilerin giyim, beslenme ve sağlık durumlarının görüşülmesi
9. Öğrencilerin ekonomik şartlarının incelenerek problemli öğrencilerin tespit edilmesi
10. Öğrencilerin başarı durumlarının görüşülmesi
11. Dilek ve temenniler

GÜNDEM MADDELRİNİ GÖRÜŞÜLMESİ :

1. 7– A Sınıfı öğretmenleri 20.02.2012 tarihinde saat 12.30’ da sınıf rehber ……………………….. başkanlığında öğretmenler odasında toplandı. ………………. tarafından açılış konuşması ve yoklama yapıldı. Herkesin toplantıda olduğu belirlendi. 

2. Sınıf rehber öğretmeni tarafından İlköğretim Kurumları Yönetmenliği’nin ilgili maddeleri okundu.

3. Sınıf rehber öğretmeni İLKER PEKER ; 2011– 2012 Öğretim yılının I. dönemi öğrenci başarı düzeylerine bakılarak seviyenin çok iyi olmadığını , daha fazla yükseltilmesi için konuların öğrencilerin seviyelerine indirgenerek anlatılmasını, özellikle Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi derslerinde buna özen gösterilmesini dile getirdi

4. Sınıfta başarı seviyesinin yükseltilmesi için öğrenciler arası tatlı bir rekabetin oluşturulması gerektiği teknoloji tasarım öğretmeni ……………………………….. tarafından vurgulandı.
Bütün derslerde okuma alışkanlığının kazandırılmasına yönelik faaliyetlerin artırılması sınıf Türkçe öğretmeni ……………………….. tarafından istendi. Bunun öğrenci başarısının artırılmasında önemli olduğu vurguladı.
Velilerle irtibata geçilerek bütün sorunların onlara bildirilmesi sınıf Beden Eğitimi öğretmeni YUSUF DUMAN tarafından dile getirildi. Çalışmayan öğrencilerin velilerine haber verilmesi öğrencilerin çalışmalarının sağlanmasında yararlı olacağı belirtdi. 
Derslerin öğretmen merkezli değil, öğrenci merkezli işlenmesi sınıf İngilizce öğretmeni AYŞE İNCE tarafından dile getirildi. Öğrencinin aktif hale getirilmesi demek onun başarısının yüzde yüz artması demektir. Bunun içinde öğrencilerin derse hazırlıklı gelmeleri sağlanacak, öğrenci aktif hale gelince öğrendiğini daha kolay öğrenecek ve unutmayacak. Çünkü öğrenmenin içinde bizzat kendisi vardır.
Sınıf aile birliklerinin oluşturulması ve velilerle bire bir diyaloglara girilmesi istendi. Okulun ve sınıfın bütün sorunlarının bu şekilde sorun olmaktan çıkarılacağı sınıf Fen Bilgisi öğretmeni İSMET AKÇELİK tarafından söylendi.
Derslerde öğrencilerin olumlu yönde ödüllendirilmesi gerektiği Sınıf Din Kült.ve Ahl. Bilg. Öğretmeni ABDULLAH DEMİR tarafından vurgulandı. Ayrıca kırıcı sözlerin söylenmemesi gerektiği, yanlış yaptığında ise hor görmek yerine teselli etme yoluna gidilmesi gerektiği vurgulandı. 
Dersler anlatılırken, konunun tanımının verilmesinin doğru olmadığı, konunun örneklerden yola çıkılarak anlatılmasının faydaları sınıf rehber öğretmeni İLKER PEKER tarafından vurgulandı.
a- Okul, veli, öğrenci işbirliğinin sıklaştırılmasına,
b- Öğrencilerin gerek ders içinde gerekse ders dışında hem veli hem de öğretmen
tarafından izlenmesine,
c- Başarısız öğrencilerle birebir görüşülerek onların derslere motive edilmesine,
gerekirse okul rehber öğretmenine sevk edilmesine,
d- Öğrencilerin yeteneklerinin tespit edilip bu doğrultuda geliştirilmesine,
e- Başarılı öğrencilerin güzel ödüllerle ödüllendirilmesine,
f- Devamlılığın sağlanması hususunda ailenin duyarlı hale getirilmesine,
g- Öğrencilere verimli ders çalışma yöntemlerinin anlatılmasına,
h- Gerekirse haftalık ders çalışma programının yapılmasına,
i- Başarılı öğrencilerin tespit edilip SBS Hazırlık Kursuna yönlendirilmesine,
j- Sosyal faaliyetlere katılım sağlanmasına,
k- Kitap okuma alışkanlıkları kazandırmak için bol bol kitap okumaları gerektiğine,
şube öğretmenler kurulu olarak karar verildi.
5-Uygulanmaya başlanan yeni eğitim-öğretim programının öğrenciyi yaratıcılığa sevk ettiği, eski programa nazaran öğrenciyi ders içerisinde çok daha fazla aktif hâle getirdiği;bunun için yeni müfredatın ve programın verimli olabilmesi için okulun ve çevrenin imkânları dâhilinde uygulanması gerektiği sınıf Sosyal Bilgiler öğretmeni NAMİ CANKURT tarafından belirtildi.

6.Performans ve proje ödevlerinin, yeni programın araştırmaya ve inşası yapılandırarak bilgiye ulaşmaya dayalı felsefesinin olmazsa olmaz bir unsuru olduğuna, bu nedenle önemle üzerinde durulması gerektiğini Matematik öğretmeni İLKER PEKER dile getirdi. İngilizce öğretmeni AYŞE İNCE; performans ve proje ödevlerinin öğrencilerin seviyesine ve imkânlarına göre verilmesini, ödev verilirken yakın çevreden uzak çevreye doğru konuların seçilmesi gerektiğini belirtti.Performans ve projelerin hazırlanan değerlendirme ölçeğine göre yapılması söylendi. Puanlama konusunda puantaj ile ilgili bilgilendirmenin öğrencilere yapılması gerektiği belirtildi.
7.Beden Eğitimi dersi öğretmeni YUSUF DUMAN,söz alarak bazı öğrencilerin ergenlik dönemine geçerken zorlandıklarını, öğretmenlerin bunu göz önüne alarak öğrenciye yaklaşmaları gerektiği, öğrencilerimizin gelişmelerinin ve problemlerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.
Sınıf Din Kült.ve Ahl. Bilg. Öğretmeni ABDULLAH DEMİR tarafından ;Ayrıca kırıcı sözlerin; bazı öğrencilerin sosyal ilişkiler bakımından zayıf olduğunu, eğitim ve öğretimde pasif kaldıklarını, okul içi ve okul dışı davranışlarında da eksikliklerinin görüldüğünü söyledi.
Sosyal Bilgiler öğretmeni NAMİ CANKURT tarafından Okulda yapılan sosyal 
faaliyetlerin sayısının artırılması istendi. Sosyal faaliyetlere katılan öğrencilerin başarı 
seviyelerinin yükseldiği, çünkü sosyalleşen insanların ilgilerini daha kolay topladıkları ve 
sorumluluk duygularının daha çok geliştiği vurgulandı. 
Bu konuda Sınıf rehber öğretmeni İLKER PEKER tarafından sınıf içi sorunların idareye götürülmeden sınıf öğretmenine bildirilmesi istendi. Sorunların rehber öğretmen ile işbirliği içerisinde çözülmesinin daha iyi olacağı belirtildi.

8. Öğrencilerin beslenme ve sağlık durumlarının özenle takip edilmesi gerektiği vurgulandı. Özellikle evi uzak olan öğrencilerin beslenmede zorluk çektiklerini, yetersiz ve dengesiz beslendiklerini söyleyen sınıf Rehber öğretmeni İLKER PEKER bunun ileride öğrencilerin sağlığını bozabileceğini söyledi. Bunun için öğrencilere yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilgiler verilirse daha iyi sonuçlar alınabileceği hususu dile getirildi.
Sınıf Türkçe öğretmeni …………………..;Öğrencilerin sağlık durumlarını tehdit eden ve tehlikeye düşüren bit, sirke gibi haşerelerle, grip, nezle gibi rahatsızlıklar hakkında öğrencilere gerekli bilgileri vermeliyiz. Temizlik kuralları doğru olarak uygulandığında bu tür rahatsızlıklar hakkında bilgiler verildiğinde, temizlik kuralları doğru olarak uygulandığında bu tür rahatsızlıkların görülmeyeceği öğrencilere anlatılmalıdır. Sık sık kontroller yapılmalıdır. Öğrencilere mevsimlere göre giyinme konusunda bilgi verilerek öğrenciler bilinçlendirilmelidir.
Sınıf beden eğitimi öğretmeni YUSUF DUMAN; teneffüslerde sınıfların boşaltılması, nöbetçi öğrenciler tarafından havalandırılması ile sınıflarda koşmalar engellenerek boğaz yolu ve akciğer rahatsızlıklarının önüne geçilebileceği söylendi.
Öğrencilerin beslenme ve temizlik sorunlarıyla bizzat ilgilenilmesi ve bu konuda rehberlik derslerinde bilgi verilmesi kararlaştırıldı.
9. Sınıf Görsel Sanatlar dersi öğretmeni SÜNDÜS KAYMAK, söz alarak öğrencilerin kıyafetleriyle ilgi olarak ortak bir tavır sergilemesinin doğru olacağını belirtti. 
Sınıf Din Kült.ve Ahl. Bilg. Öğretmeni ABDULLAH DEMİR;Sınıfta bazı öğrencilerin ekonomik yönde zayıf olduğu, okul ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çektiği, bu nedenle de ailesi ile tartışan, içine kapanık öğrenciler olduğu dile getirdi.Bu öğrencilere giyim ve kırtasiye yardımı yapılabileceği, ancak bunun onların gururunu incitmeyecek şekilde yapılması gerektiğini belirtdi.

Sınıf Fen ve Teknoloji öğretmeni İSMET AKÇELİK; öğrencilerin ailevi ve ekonomik durumu başarıyı etkilediğini, bu alanlardaki problemlerin öğrencilerin başarısındaki durumunu etkilediğini, bu yüzden öğretmenlerin velilerle sık sık iş birliği içinde olması ve böylece ailevi sorunların çözümüne gidilmesi gerektiğini söyledi.
10. Sınıf Matematik öğretmeni İLKER PEKER; öğretmenlerin derslerini işlerken ünitelerin birbirini destekleyecek biçimde işlenmesinin, bir derste anlatılan bir konunun diğer derslere nasıl yardımcı olacağını ve günlük hayatta ne gibi faydaları olacağının anlatılmasında unutmayı azaltıp, başarıyı artıracağını söyledi. 
Sınıf Fen ve Teknoloji öğretmeni İSMET AKÇELİK tarafından, öğrencilere eğilimli oldukları yönde eğitim verilmesinin faydalarını anlattı. Çocukların branşlaşmaya yönlendirilmesi istendi. Her çocuğun bütün branşlarda başarılı olamayabileceği vurgulandı. Hangi branşta çocuk başarılı ise o yöne yönlendirilmelidir. Her öğrencinin hangi branşta başarılı olup olmayacağının sınıf öğretmenleri tarafından tespit edilmesi ve ilgili branş öğretmeni ile diyaloga geçilmesi istendi. 
Matematik öğretmeni İLKER PEKER tarafından belirli aralıklarla yapılan deneme sınavlarının yapılmasının çok iyi olacağını belirtildi. Bu sayede öğrencilerin test tekniğini öğrendikleri vurgulandı.
Sınıf rehber öğretmeni İLKER PEKER tarafından derslerden sonra öğrencilere görev verilebileceği ancak, bu görevlerin mutlaka kontrol edilmesi gerektiği vurgulandı. Görevlerin kontrol edilmemesinin öğrenciyi tembelliğe iteceği vurgulandı. Bunu engellemek için verilen görevler günü gününe kontrol edilmesi kararlaştırıldı.
11.Tüm öğretmenlere 2011 – 2012 Eğitim – Öğretim yılının II. döneminde başarılar temenni edilerek toplantıya son verildi.

TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR:


1- Sınıf olarak başarı durumunun artırılabilmesi için ders çalışma yöntemleri hakkında öğrencilere tekrar bilgi verilecek ve bu yöntemleri uygulamaları konusunda öğrenciler takip edilecektir. Ayrıca başarının artırılması için test, ödevlendirme gibi uygulamaların yanında; kolaydan zora ve grupla çalışma gibi tekniklerin de kullanılmasına karar verildi.

2- Çekingen öğrencilerin derse katılımlarının sağlanması için onlara daha fazla söz hakkı verilecek. Grup oluşturan öğrencilerin yerleri değiştirilecektir. Başarılı öğrenciler çeşitli fırsatlarda ödüllendirilecek, diğer öğrenciler de çalışmaya özendirilecektir.

3- Ders anlatımında öğrencilerin daha aktif görev almaları sağlanacak,dersler öğrenci eksenli olarak işlenecektir. Ders anlatımında daha fazla etkinliklere yer verilecektir.

4- Kişilik sorunu olan öğrencilerle ilk etapta sınıf rehber öğretmeni bire bir görüşmeler yapacaktır. Gerek görülürse bu öğrencilerin aileleri ile konuşulacak.

5- Öğrencileri okula karşı güdülemek için her ay “Ayın Öğrencisi” seçilecektir.

6- Sosyal ilişkileri iyi olmayan öğrencilerin öncelikle aktif öğrencilerle arkadaşlık etmeleri sağlanacaktır. Bu öğrencilere görevler verilerek başarıya ulaşmanın verdiği güven duygusunu yaşamaları sağlanacaktır.

7- Öğrenciler, kahvaltılarını evde yapmaları konusunda sık sık uyarılacak.

8- Öğrenciler vücut temizliği, kılık-kıyafet, görgü kuralları ile ilgili olarak bilgilendirilecek.

2009/2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II.KANAT DÖNEMİ 7/A SINIFINDA DERSE GİREN
ÖĞRETMENLERİN LİSTESİDİR.

Matematik Öğretmeni Müzik öğretmeni Türkçe Öğretmeni
Teknoloji Tasarım Öğretmeni Din Kült. Ve Ahl. Bilg. Öğretmeni
İngilizce Öğretmeni Beden Eğitimi Öğretmeni
Sosyal Bilg. Öğretmeni Fen Bilg. Öğretmeni

Halk Kültürü öğretmeni Görsel Sanatlar öğretmeni


20/02/2012
UYGUNDUR 

……………………..
Okul Müdürü




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder