Ortaokul 7.Sinif Sok Toplanti Tutanagi 1.Donem - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 04, 2013

Ortaokul 7.Sinif Sok Toplanti Tutanagi 1.Donem

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Ortaokul 7.Sınıf ŞÖK Toplantı Tutanakları 1.Dönem


………………………………………………. İLKÖĞRETİM OKULU
2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 7/… SINIFI I. DÖNEM 
ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

Toplantı Tarihi : 17/10/2011
Toplantı Yeri : Öğretmenler Odası

Toplantı Saati : 12:30
Toplantıya Katılanlar : 


............................... İlköğretim Okulu 7/…. sınıfı şube öğretmenleri, 2089 sayılı Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan eğitim ve öğretim çalışmalarının planlı yürütülmesine ilişkin yönerge gereğince yukarıda belirtilen yer, tarih ve saatte toplanarak tespit ettiği gündem maddelerini görüşüp aşağıdaki kararları almıştır. 


GÜNDEM MADDELERİ

1. Açılış ve yoklama.
2. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı.
3. Öğrencilerin kişilik özellikleri.
4. Öğrencilerin sağlık durumları.
5. Öğrencilerin yetenekleri.
6. Maddi durumu kötü olan öğrencilerin tespiti.
7. Öğrencilerin derslere karşı ilgisi ve başarı durumları.
8. Öğrenci başarısızlıklarının nedenleri ve alınacak önlemler.
9. Öğretmen-öğrenci ilişkileri.
10. Oryantasyon problemi olan öğrencilerin tespiti ve alınacak önlemler.
11. Öğrencilerin verimli ders çalışma yöntemleri konusunda bilgilendirilmesi.
12. Derslerin, öğrencilerin ilgisini çekecek şekilde işlenmesi.
13. Öğrencilere kendine güven duygusunun kazandırılması.
14. Öğrencilerin ailevi problemleri ve çözüm yolları.
15. Öğrencileri araştırmaya yöneltme.
16. Ders araç-gereçleri ve bunların kullanılması.
17. Öğrencilerin beslenme durumları.
18. Temizlik, düzen, kılık-kıyafet.
19. Mesleki rehberlik.
20. Dilek ve temenniler.

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

Madde 1: 7/... Sınıfı Şube Öğretmenleri, 7/... sınıf öğretmeni Nurçin ELMAS’ın başkanlığında toplanmıştır. Yapılan yoklama sonucunda bütün öğretmenlerin toplantıya katıldığı görülmüştür. 
Madde 2: 7/... sınıfı Rehber Öğretmeni Nurçin ELMAS geçen yıldan beri sınıf öğretmenliğini yaptığı öğrencilerle ilgili tespitlerini uyguladığı anketler ve yaptığı gözlemler sonucunda şu şekilde belirlediğini belirtti:
Gamze YUKARLI Melis KESKİN, Uğur BEKARLAR, Mehmet ÖNLÜ, Aydan ERGÜN, Bulut ANAÇ, Özlem ACAR sınıfın en başarılı, azimli, dürüst, çalışkan, sorumluluk sahibi öğrencileridir. Nurcan TUĞCU, Büşra MİLAT, Mustafa Abdullah UYSAL, Müge YALÇIN, Sinem DEMİR, Hüseyin YILDIRIM, Rahime Demra KOLCU okul kurallarına uyan, arkadaşlarına ve öğretmenlerine saygılı, derslerde gayretli, uyumlu ve arkadaşlarına karşı nazik davranan öğrencilerdir. Burhan BAĞ, Semih ÇALIŞKAN, Çağrı DENİZ, Kaan TAVMAN, Tuğba AYDOĞAN, Sadık CEYLAN derslerine çalışmayan, ödevlerini yapmayan öğrencilerdir. Sadık ASLANPAY, Asuman İŞLİ, Sadık CEYLAN sınıfın en sessiz ve utangaç öğrencileridir. 
Uğur BEKARLAR, Gamze YUKARLI(74), Gamze YUKARLI(88), Şimay Doğanay ÖZDEMİR, Bulut ANAÇ sosyal faaliyetlere katılan, sınıfın en aktif öğrencileridir.
Çağrı DENİZ yalan söylemeye ve okuldan kaçmaya yatkın bir öğrencidir. Burhan BAĞ, Asiye GÜNGÖR temizliklerine dikkat etmeyen öğrencilerdir. Kaan TAVMAN arkadaşlarına bazen kaba davranan bir öğrencidir. Bu öğrenciler, arkadaşlarından gelen şikayet üzerine gerek sınıf öğretmenleri Pınar GÜN ve gerekse okul rehberlik öğretmeni Elvan AYTULUN tarafından uyarılmışlardır.
Madde 3: 7/... şube öğretmenlerine öğrencilerin sağlık durumları ile ilgili bilgi verildi. Gamze YUKARLI(88) bronşit geçirmiş ve burun damarında çatlak olduğu için bazen burnu kanamaktadır. Doğanay ÖZDEMİR bademcik ve geniz eti ameliyatı olmuştur. Mehmet ÖNLÜ geniz eti ameliyatı olmuştur. Büşra MİLAT’ın genzinde et var. Özlem ACAR’ın sağ kulağında duyma kaybı ve genzinde et var. Bazen sıcak havalarda burnu kanamaktadır. Semih ÇALIŞKAN, Sinem DEMİR, Hüseyin YILDIRIM, Uğur BEKARLAR, Gamze YUKARLI (74) bronşit olmuştur. Melis KESKİN raşitizm geçirmiş ve tedavi olmuş ve kulağından ameliyat olmuştur. Bulut ANAÇ ve Özlem ACAR’ın görme problemleri var. Asiye GÜNGÖR’ün bazen burnu kanamaktadır. Sadık ASLANPAY’da alerjik bronşit var. 
Madde 4: Bazı öğrencilerin değişik sanatsal yetenekleri vardır. Rahime Demra KOLCU Resim alanında, Şimay Doğanay ÖZDEMİR müzik alanında, Gamze YUKARLI(88) şiir ve müzik alanlarında oldukça yetenekli öğrencilerdir. Tiyatro alanında Doğanay ÖZDEMİR, Gamze YUKARLI (88), Bulut ANAÇ, Gamze YUKARLI (74), Müge YALÇIN, Demra KOLCU, Melis KESKİN, Kaan TAVMAN, Uğur BEKARLAR yetenekli öğrencilerdir. Uğur BEKARLAR’ın sözel yönü belirgin bir şekilde gelişmiştir.
Madde 5: Maddi durumu kötü olan öğrenciler Semih ÇALIŞKAN, Tuğba AYDOĞAN, Sadık CEYLAN, Asuman İŞLİ, Burhan BAĞ, Çağrı DENİZ, Asiye GÜNGÖR olarak tespit edilmiş ve bu konuda okul idaresi bilgilendirilmiştir.
Madde 6: Bazı öğrencilerin derse ilgisinin yeterli düzeyde olduğu ve bu durumun derslerindeki başarılarına da yansıdığı belirtildi. Bazı öğrencilerin ise derslere karşı ilgisiz kaldığı ve bu öğrencilerin oldukça başarısız olduğu Türkçe Öğretmeni Ayşe KARADUMAN tarafından belirtildi. Bu öğrencilerin özellikle ailevi problemleri olan, evde dayak yiyen, maddi durumları kötü olan öğrenciler olduğu Rehber Öğretmen Elvan AYTULUN tarafından belirtildi. Öğrencilerin problemlerinin aşılması ve başarılarının artırılması için bu öğrencilerle ve velileriyle sık sık görüşme yapılması gerektiği 7/... sınıf öğretmeni Pınar GÜN tarafından belirtildi. 
Madde 7: Öğrencilerin genellikle sayısal derslerde başarılarının düşük olduğu bunun da tekrar eksikliğinden ve verilen ödevlerin tam olarak yapılmadığından kaynaklandığı, velilerin verilen ödevlerin yapılması konusunda öğrencileri takip etmesi gerektiği Fen Bilgisi öğretmeni Olcay ELMAS tarafından belirtildi. Öğrencilerin işledikleri konuları günlük olarak mutlaka tekrar etmesi gerektiği ve bu konularla ilgili bol bol test ve soru çözülmesi gerektiği Matematik Öğretmeni Abdullah YILMAZ tarafından belirtildi. Bazı öğrencilerin yazılılarda aldıkları notları ailelerinden gizledikleri, bu konuyu çözüme kavuşturmak için bir sonraki veli toplantısında velilere öğrencilerin notlarının yazılı olarak bildirileceği 7/... sınıf öğretmeni Pınar GÜN tarafından belirtildi. 
Madde 8: Öğrencilerin içinde bulundukları yaştan dolayı bir çok problemlerinin olabileceği, öğretmenlerin bir anne, bir baba ya da çocuğun en iyi arkadaşıymış gibi ona yaklaşarak problemlerini çözmesinde yardımcı olabileceği İş Eğitimi Öğretmeni Nesrin Yıldırım tarafından belirtildi. 
Madde 9: Çağrı DENİZ, Kaan TAVMAN, Sadık CEYLAN, Asuman İŞLİ, Sadık ASLANPAY’ın arkadaşlarına ve okullarına uyum problemi yaşadığı sınıf öğretmenleri Pınar GÜN tarafından belirtildi. Bunun nedeninin Sadık CEYLAN, Asuman İŞLİ ve Sadık ASLANPAY’ın 5. sınıfa kadar başka okullarda okuduklarından arkadaşlarından çekinmeleri, utanmaları ve kendilerini yalnız hissetmeleri, Çağrı DENİZ ve Kaan TAVMAN’ın ailevi problemler yaşamaları olduğu, bu öğrencilerle görüşmelerin devam ettiği sınıf öğretmenleri Pınar GÜN tarafından belirtildi. Ayrıca bu öğrencilerin derslerine giren bütün öğretmenlerin onlarla daha fazla ilgilenerek bu problemlerinin aşılmasına yardımcı olabilecekleri İngilizce Öğretmeni Nurçin ELMAS tarafından belirtildi.
Madde 10: Bazı öğrencilerin nasıl ders çalışmaları gerektiğini bilmedikleri, bu yüzden bütün öğretmenlerin derslerde öğrencileri verimli ders çalışma yöntemleri konusunda bilgilendirmeleri gerektiği Din Kültürü Öğretmeni Adil ÖNEY tarafından belirtildi. Türkçe Öğretmeni Ayşe KARADUMAN bu konuyla ilgili okul gazetesinde bir haber hazırlandığından ve öğrencilerin bu konuda bilgilendirileceğinden bahsetti. Pınar GÜN velilerin de bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğini çünkü evde öğrencilere onların rehberlik ettiğini ve bu konuda yeterli bilgiye sahip olmaları gerektiğini belirtti.
Madde 11: Bazı öğrencilerin derslerde sıkıldığını, konuların özelliğine göre derslerde konuyla ilgili yarışmalar, bilmeceler, hikayeler hazırlanabileceği, oyunlar oynanabileceği, tepegöz ve VCD kullanılabileceği 7/... sınıf öğretmeni Pınar GÜN tarafından belirtildi. Sosyal Bilgiler ve Vatandaşlık derslerinde bu yöntemlerin kullanıldığı ve etkili olduğu vurgulandı.
Madde 12: 7/... sınıf öğretmeni Pınar GÜN tarafından Aydan ERGÜN, Bulut ANAÇ, Uğur BEKARLAR gibi öğrencilerin kendilerine güven duygusunun geliştiği ve bunun da büyük ölçüde ailelerinin katkısıyla sağlandığı belirtildi. Diğer öğrencilerin de ailelerinin bilgilendirilerek evde bir karar alınırken bu öğrencilerin de fikirlerinin alınması gerektiği, onların da düşüncelerinin, verecekleri kararların önemli olduğunun öğrencilere hissettirilmesi gerektiği, bu uygulamanın öğrencinin kendine güven duygusunun gelişmesine büyük katkı sağlayacağı belirtildi. Bu öğrencilere sınıfta ve okulda değişik görevler verilmesi de onların kendilerine güven duymalarını sağlayacağı okul Rehber Öğretmeni Elvan AYTULUN tarafından belirtildi.
Madde 13: Asiye GÜNGÖR ve Tuğba AYDOĞAN’ın babalarından dayak yediği, Tuğba AYDOĞAN’ın babasının alkolik olduğu öğrencilere uygulanan anketlerden, öğrencilerle ve anneleriyle yapılan görüşmeler sonunda tespit edilmiştir. Bu öğrencilerle bütün öğretmenlerin ve rehberlik servisinin ilgilenmesi gerektiği kararlaştırılmıştır.
Madde 14: Öğrencilerin konulara ders kitabından hazırlanıp sınıfa gelerek anlatması yerine onları araştırmaya yöneltmek gerektiği Pınar GÜN tarafından belirtildi. Öğrencilerin bilgiye nasıl ulaşacaklarının bu yolla öğretileceği, kendi çabalarıyla, uğraşarak elde edecekleri bilginin daha kalıcı ve onlar için daha değerli olacağı eklendi.
Madde 15: Pınar GÜN, öğrencilerin ders araç ve gereçlerinin her derste kontrol edilmesi gerektiğini, okulda bulunan veya öğretmenlerin hazırladığı materyallerin her derste kullanılması gerektiğini, özellikle VCD ve tepegözün çocukların ilgisini çektiğini ve hazırlanacak asetatlarla hemen hemen her derste tepegözün kullanılabileceğini belirtti. 
Madde 16: Pınar GÜN, çoğu öğrencinin kahvaltı yapmadan okula geldiğini ve aldıkları sağlıksız, boyalı, zararlı katkı maddesi bulunan yiyeceklerle beslendikleri belirtti. Bu durumun çocukların beden ve zihin gelişimlerinin olumsuz yönde etkilediğini, öğrencilerin ve velilerin bu konuda uyarılması gerektiğini vurguladı.
Madde 17: Öğrencilerin sürekli hareket halinde olduklarından terleyip kötü kokabilecekleri için düzenli olarak banyo yapmaları gerektiğinin onlara anlatılması, bazen sınıflarda temizlik, kılık- kıyafet, saç, tırnak kontrolü yapılması gerektiği Beden Eğitimi Öğretmeni Buket Tavlayan tarafından belirtildi.
Madde 18: Öğrencilerin yetenek ve ilgilerinin öğretmenler tarafından doldurulacak olan meslek yöneltme formlarında belirtileceği, ayrıca öğrencilerin sayısal ve sözel yeteneklerine göre, derslerine giren bütün öğretmenlerin branşlarının özelliğine göre onlara seçmek istedikleri liseler ve meslekler konusunda rehberlik yapabileceği vurgulandı.
Madde 19: Başarılı, sağlıklı bir eğitim-öğretim dönemi geçirmek dileğiyle toplantıya son verildi.

Pınar GÜN Ayşe KARADUMAN Abdullah YILMAZ
Sosyal Bilgiler Öğretmeni Türkçe Öğretmeni Matematik Öğretmeni


Olcay ELMAS Nurçin ELMAS Nesrin YILDIRIM
Fen Bilgisi Öğretmeni İngilizce Öğretmeni İş Eğitimi Öğretmeni


Hilal TÜRK Adil ÖNEY Selma TIMBIL
Tarım Öğretmeni Din Kültürü ve Ahlak Bil. Öğrt. Resim Öğretmeni


Özge DERE Buket TAVLAYAN Bekir AKKAN
Müzik Öğretmeni Beden Eğitimi Öğretmeni Bilgisayar Öğretmeni
Elvan AYTULUN
Rehber Öğretmen


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder