8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 60 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 07, 2017

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 60

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 60

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 60 yayınımızda kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. 8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 60 Etkinlikler sizi zorlayabilir ve her konunun cevaplarını yapamayabilirsiniz. Bu konu içinde sitemizden yardım olarak cevap anahtarlarına doğru ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.


8. Sınıf İnkılap Tarihi Öğrenci Çalışma Kitabı Top Yayınları Sayfa 60 4. Ünite Çağdaş Türkiye Yolunda Adımlar Milli Kimlik ve Çağdaşlaşma Etkinlik Metni Soruları ve Cevapları
Bu etkinlik sayesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün yapmış olduğu ve bizi çağdaşlaşmaya götüren bir çok inkılabı inceleyerek kronolojik sıralamalarını da kavramış olacaksınız.

MİLLİ KİMLİK VE ÇAĞDAŞLAŞMA

8. Sınıf Top Yayıncılık İnkılap Tarihi Çalışma Kitabı Sayfa 60 Cevabı

A. Aşağıda verilen inkılapların önemini, millî kimlik kazanma ve çağdaşlaşma çerçevesinde düşünerek yazınız.

Şapka Kanunu
Cevap: Toplumda bulunan farklı dine mensup insanları farklı kılan özellikler ortadan kaldırılmıştır. Her vatandaş aynı şapka ile Türk milli bilincine bürünmüştür.

Soyadı Kanunu
Cevap: Miras, boşanma ve benzeri gibi resmi işlemlerde oluşan karışıklıklar soyadı kanunu ile giderilmiştir ve herkes kendi soyunun adı ile anılmaya başlanmıştır.

Ağırlık ve uzunluk ölçülerinin değişmesi
Cevap: Arşın, endaze ve okka gibi ölçü birimleri kaldırıldı ve metre, kilo gibi ölçüler kullanılarak ülke içinde ağırlık ve uzunluk ölçülerinde birlik sağlanarak ölçü hesaplamalarındaki karışıklıklar giderilmiştir.

Tekke ve zaviyelerin kapatılması
Cevap: Seyitlik, babalık, emirlik ve halifelik gibi lakapların kullanılması yasaklanmıştır ve böylece bir çok hurafe anlayışının da önüne geçilerek bağnaz bir zihniyet oluşması engellenmiştir.

Miladi takvim ve uluslararası saatin kabulü
Cevap: Uluslararası ticari ilişkilerde birlik sağlanmıştır böylece diğer ülkeler ile yapılan iş ve işlemlerde saat ve tarih farkı ortadan kaldırılmıştır.

B. Yukarıdaki inkılapları adları ve gerçekleşme tarihleri ile kronolojik olarak aşağıdaki tarih şeridine yerleştiriniz.

Cevap:

Şapka Kanunu: 25 Kasım 1925

Tekke ve Zaviyelerin Kapatılması: 30 Kasım 1925

Takvim ve Saat Kanunu: 26 Aralık 1925

Ağırlık ve Uzunluk Ölçülerinin Değişmesi : 1931

Soyadı Kanunu: 21 Haziran 1934

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 60
8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 60


8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 60 da yapmış olduğunuz soruların doğruluğunu test edebilir, yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. 8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 60

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 60

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 60 Cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı lütfen dikkate alınız. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. Kopyala-yapıştır şeklinde yapmak size bir fayda sağlamaz

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 60

8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 60 hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen bildiriniz. Cevaplar yanlış ise yorum kısmında kendi cevabınızı bize iletebilirsiniz. Bazı sorular yorum gerektirdiği için herkesin yorumu farklı olabilir diye cevapları kısa tutmaya özen gösteriyoruz. Kendiniz kitaptaki etkinliklerini yapın, kendiniz tamamen bitirdikten sonra çözümlerinizi buradaki çözümlerle karşılaştırın. Bu vesilesiyle daha etkili bir öğrenme sağlanmış olacaktır.


8. Sınıf İnkılap Tarihi Top Yayınları Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 60

Yukarıda yer alan cevaplarla kendi cevaplarınızı karşılaştırarak sorularla, çözümlerle ilgili fikir elde edebilirsiniz. Ek olarak birden çok yayın evinin bu kitapları yayınlaması nedeniyle kitaplar sizin kullandıklarınız ile farklılık gösterebilir. Farklı bir yayının kitap cevaplarını sitemizden arayarak bulabilirsiniz. Bütün Yayınların cevapları sitemizde mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder