BACODERM Pomad - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 24, 2017

BACODERM Pomad

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

BACODERM Pomad

Endikasyon Bilgisi : ilacın Etken Maddesi Mupirosin’dir. BACODERM Pomad, cilt üzerindeki bakterilerin gelişmesini önleyen antibiyotik bir ilaçtır. Hasar veya zedelenme sonucu oluşan yırtıklar, dikiş atılmış yaralar, çatlaklar ya da aşınma gibi lezyonlar ile abse, çıban, sakal bölgesinde görülen iltihaplı sivilce – kıl kökü iltihabı (sikozis barbae) enfeksiyonu ve kızartılı deride sarımsı kabuk ve içi irin dolu kabarcıklarla belirgin, bulaşıcı cilt hastalığının (impetigo) topikal tedavisinde kullanılır.

BACODERM Pomad Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

BACODERM, hasar veya zedelenme sonucu oluşan küçük yırtıklar, dikiş atılmış yaralar, çatlaklar ya da aşınma gibi lezyonlar ile çıban, iltihaplı sivilce – kıl kökü iltihabı ve impetigonun (kızartılı deride sarımsı kabuk ve içi irin dolu kabarcıklarla belirgin, bulaşıcı cilt hastalığı) topikal tedavisinde kullanılır.

BACODERM Pomad
BACODERM Pomad

BACODERM‘i kullanırken döküntü, bölgesel ağrı ya da şişme gibi bir alerjik reaksiyon gelişirse, ilacı kullanmayı kesiniz ve doktorunuza başvurunuz.

Gözlerinize temas ettirmeyiniz.

Bebek emziriyorsanız ve BACODERM‘i meme başı çatlağı için kullanıyorsanız, bebeğinizi emzirmeden önce göğüs ucunu tam olarak temizleyiniz.

Böbrek hasarınız varsa; BACODERM‘i, hasarlı veya çatlamış geniş alanlara uygulamayınız.

BACODERM‘i kullanmaya başladıktan 7 gün sonra belirtilerinizde iyileşme görülmez ya da daha kötüleşirse doktorunuzla görüşünüz.

BACODERM‘i doktorunuz aksini söylemedikçe 10 günden fazla kullanmayınız.

Tedavi sırasında, ciltte tahrişe sebep olabilecek, sert sabunlar, sert şampuanlar, saç boyası, tüy dökücüler ve alkollü cilt ürünleri kullanmaktan kaçınınız.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız..

BACODERM Pomad’ın kullanım Şekli:

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

BACODERM, bir parça pamuk ya da gazlı bezle etkilenmiş bölgeye sürülür. Pomadın sürüldüğü bölge bir örtü ile örtülebilir.

Yanıta bağlı olarak 10 güne kadar günde 2 ila 3 kez uygulanır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Uygulama yerinde bölgesel yanma yaygın görülen yan etkidir.

İlaç Etken Maddesi: Mupirosin

İlaç Marka İsmi: BACODERM Pomad

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder