Amerika Daması Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 29, 2016

Amerika Daması Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Amerika Daması Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları
Dama Fransa'da, 12. yüzyıla kadar uzanır  iki dama ana tip oynadı vardır. (Aslında Fransa'dan geldi) Anglo-Amerikan versiyonu ve Polonyalı ya da kıta sürümü. Anglo-Amerikan versiyonu 12 adet 8x8 satranç tahtasında oynanır. (Bu Avrupa kıtasında oynanan çünkü sözde) kıta sürüm 20 adet her biri 10x10 tahta üzerinde oynanır. çeşitli ülkelerde varyasyon da vardır. 

Kurallar 
Adet oyunu başlatır dama çoğu oyunda, iki oyuncu vardır. Oyuncular tahtanın karşı ucunda bulunmaktadır. Bir oyuncu karanlık parçaları vardır, ve bir oyuncu hafif parçalar vardır. Onlar adet hareketli sırayla. Oyuncular başka bir kareye bir meydanından çapraz kendi parçalarını taşımak. Bir oyuncu kendi rakibin (diğer oyuncunun) parça üzerinde atlar zaman, kurulu olduğu parçasını alın. Eğer bir parça alabilir eğer, o zaman bir parça almak zorundadır.

İngiliz kişi oyunu "taslak" diyoruz. İngilizce taslaklarını bir 8x8 satranç tahtasında oynanır. Sadece koyu renkli kareler kullanılır: Hafif kareler hiçbir zaman kullanılmaz.

Adet. adet yassı ve yuvarlak. Onlar "erkek" olarak adlandırılır. Onlar koyu ve açık ya da kırmızı ve beyaz renkli olabilir. İki taraf Siyah ve Beyaz denir.  Siyah ilk hareketi vardır. Düz (tek) adet ve "krallar": adet iki türü vardır. Bir kral diğerinin üstüne bir düz parça koyarak yapılır.

Başlangıç ​​pozisyonu. Her oyuncu kendi tarafına en yakın üç satır üzerinde 12 adet ile başlar. Her oyuncuya yakın satır "Kral Row" denir. koyu renk ilk hamle.

Nasıl hareket etmek. Tüm tek parça (başlangıç ​​adet) sadece ileri çapraz hareket edebilir. Onlar geriye doğru hareket edemez.

Bir oyuncu iki şekilde hareket edebilir. Bir parça hemen ertesi karanlık meydanına, çapraz, ileri hareket ettirilebilir. bir oyuncunun parça, diğer oyuncunun parça ve boş bir kare dizilmiş, daha sonra ilk oyuncu diğer oyuncunun parçası "atlama" olmalıdır. İlk oyuncu boş kare üzerine diğer oyuncunun parçası üzerinde atlar ve tahtadan diğer oyuncunun parça alır. Bir oyuncu aynı zamanda, herhangi tek bir sırayla birden atlar yapmak için tek parça kullandığınız her atlama sonraki atlama içine ve düz bir çizgi hemen liderliğini sürdürüyor sağladı yapabilirsiniz. Bazen oyuncu seçeneği ya da atlamak gerekir ki rakip parçası bir seçim olabilir. Bu gibi durumlarda, daha sonra atlamak için bu tercih edilebilir. Eğer hareket ederken herhangi bir parçasına elinizi tutarsanız, geri koymak ve başka bir parça taşımak için seçim var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder