29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 02, 2014

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni
             Değerli meslektaşlarım, sevgili öğrenciler;  Bu gün burada Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun ………. Yıl dönümü kutlamaları için toplanmış bulunmaktayız.
         19 Mayıs 1919’da Ulu Önderimiz M. Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak büyük fedakarlıklarla başlattığı milli mücadele Türkcumhuriyet bayramımilletinin inanç ve azmiyle başarıyla sonuçlanmış 29 Ekim 1923 tarihinde de cumhuriyetin ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Atatürk’ün “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.
        Bu güzel devleti bizlere armağan eden atalarımızın bizlerden tek isteği cumhuriyetimizi her zaman koruyup geliştirmemizdir. Bunu yapabilmek için de çok çalışıp Türkiye Cumhuriyeti’nin adını başarılarla andırmakla olacaktır. Bu önemli görev de gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak olan yani bu ülkenin gerçek sahibi olan siz çocuklarımıza düşmektedir.
        Türkiye Cumhuriyetini kurup bizlere armağan eden M. Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve cumhuriyetimizi korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyor Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 90. yaşı kutlu olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder