10 Kasım Atatürk Anma günü konuşması ve Şiirleri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 02, 2014

10 Kasım Atatürk Anma günü konuşması ve Şiirleri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
10 Kasım Atatürk Anma günü konuşması ve Şiirleri


Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK‘ü 10 Kasım 1938 yılında ebediyete uğurladıktan sonra onu her yıl kalbimizde yaşatarak ve gelecek nesillere daha iyi anlatmak için onun hayatını anlatır ve onu sevdirmeye çalışırız. Değerli Tarih Öğretmeni arkadaşlar ve 10 Kasım Atatürk’ü anma gününde dökümana ihtiyaç duyan değerli meslektaşlarım bu yazımızda sizlere bu konu ile iligili Atatürkü anma günü konuşması veAtatürk şiirleri sunmaya çalışcağız. Web ortamında pek çok şiir ve konuşma metni olsa da sizler için en seçkin dökümanları sunmaya çalışcağız. Atatürk Şiirlerini de en iyi Şairlerden derleme yapmaya çalışacağız.
Yazımız içinde birkaç sözünü paylaşarak ve dikkatle okumanızı tavsiye ederek aşağıya Atatürk şiirlerive Atatürk’ü anma günü konuşmalarını indirme linklerini ekliyorum.
Atatürk’ü Anna günü ile ilgili dosyamızın içeriğini buraya yazarak sizlere daha da fazla yardımcı olacağımıza inanıyorum.
Atatük Şiirleri Yazarı                      Atatürk Şiirini ADI
1- Fazıl hüsnü DAĞLARCA                 10 Kasım Türküsü
2- Behçet NECATİGİL                         Atatürkü Duymak
3-  N. Ulvi AKGÜN                                       Atatürk                  
4- Talat TEKİN                                    Atatürk GÜLÜMSEDİ
5- M Vasfi SARAL                                   Atatürk YAZAR
6- A. Rıza ERGÜVEN                    Atatürk’ü Gördüm Düşümde
7. Y. Doğan ERGENELİ                   Bir Tukudur Mustafa Kemal 
8- Mehmet KIYAT                                 Kurtuluş Öncüleri için
 10 KAsım Konuşma Metinlerini ve Şiirlerini İNDİR
Atatürk Diyor ki;
 İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!
 Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder