Mesleğe Yeni Başlayan Öğretmenler Adına Konuşma Metni - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 02, 2014

Mesleğe Yeni Başlayan Öğretmenler Adına Konuşma Metni

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Mesleğe Yeni Başlayan Öğretmenler Adına Konuşma Metni


24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KONUŞMA METNİ
Enine boyuna bütün zamanlarda, dört duvar arsında başlar birlikteliğimiz onlarla. Bulutsuz, masmavi dünyalarına ortak oluruz sınıfın kapısından içeri adım attığımızda. Sevginin, sevincin güneşi doğar o an yüreklerimizde. Bir söz yağmurudur bahçemize dökülen, kitaplar dolusu bilgiler altında ıslanır minik yürekler.
O an karşımızdaki ya bir Ayşe’dir ya da Fatma, ya Ali’dir ya Ahmet. Birinin ayağındaki ayakkabı yırtıktır, diğerinin çorapları delik, bir diğerinin üstünde belki ceketi bile yoktur. Diğer tarafta saçları uzun, diğerinin ki bitli. Ama hepsi saf, tertemiz yürekli. Yüreklerindeki sevgiyse çıkarsız, beklentisiz, yok eşi benzeri.
Evde bakıcıya bıraktığımız kendi evlatlarımızdan ayırmayarak, öğrencilerim yerine yavrum deriz. Yeğenimize, kardeşlerimize hitap ettiğimiz en dolu şekliyle öğrencilerim yerine kuzular deriz belki de. Kimi zaman çiçeklerim deriz derilmeyi bekleyen filizler misali. Sevginin her türlü haliyle nasıl seslenirsek seslenelim, onlar için biz ‘’ canım öğretmenim’’, ‘’biricik öğretmenim’’ oluruz her zaman.
Aslında biz kim miyiz?
Sevmeyi, sevilmeyi, sevgi ile sarılmayı, değer nedir bilmeyi öğreteniz.
Aydınlıkları sunan, onlara ışık olan, mum gibi eriyen, ateşleri yakanız.
Annesini, babasını memleketini bırakan, yuvasına, yavrusuna hasret kalan, binlerce kilometre uzaklara gitmeye zorlananız.
Sevdiklerimizin yüzünü son bir kez göremeden göçük altında sonsuz uykuya dalan, görevi başında şehit düşen, bir anlık öfkeyle bıçaklanan, gözlerindeki yaşı kimse görmeden sileniz.
Yakacak odun için tüm köyü dolaşan, kar yağdığında yolları açan, tüm zorlukların üstesinden gelmeye çabalayanız.
Bir öğrencisi uğruna kendini bilmezlere karşı koyan minicik dünyaları okula kazandırmak için uğraşan, gerekirse bu uğurda savaşlar vereniz.
Burnu aktığında iğrenmeden silen, saçlarını tüm sevgisiyle ören, yanaklarını binlerce kez öpen, onlar gülünce gülen, üzülünce içi sızlayanız.
Kısacası biz; binlerce çocuğu olan bir anne, bir babayız.
Kılavuzum ve servetim bilgim, başöğretmenim Mustafa Kemal’im. Mesleklerin en onurlusu, en anlamlısı, en kutsalı, en gururlusu benim.
Çünkü ben; avukatın, doktorun, hâkimin,
Mühendisin, şairin, işçinin,
Ben öğretmenin ÖĞRETMENİYİM…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder