Tarih 10 ders kitabı 4.ünite 4. konu ünite içindeki sorular ve cevapları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 30, 2014

Tarih 10 ders kitabı 4.ünite 4. konu ünite içindeki sorular ve cevapları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Tarih 10 ders kitabı 4.ünite 4. konu ünite içindeki sorular ve cevapları


Tarih 10 ders kitabı 4.ünite 4. konu ünite içindeki sorular ve cevapları 
S1-Yukarıdaki haritalara göre Rusya’nın genişleme politikasının Osmanlı devleti üzerindeki sonucları neler olmuştur ? Acıklayınız .
Cevap: Osmanlı devleti Balkanlarda toprakları olan çok uluslu bir devlet olduğu için ve Rusyanında Balkanlarla ilgili emelleri olduğu için balkanlar kısa sürede bu iki devletin çatışma alanına dönüşmüştür. İkinci olarak Rusları karadenize açılmak için Kırımı almak istemesi de İki devlet arasında savaşlara neden olmuştur.

S2-Rusların genisleme politikasının Günümüz Türk dünyası üzerindeki sonucları araştırınız .
Cevap: Günümüz Türk Dünyasına etkiler elbetteki Çok zaralı olmuştur. Ruslar Kısa sürede Orta Asya da genişleyerek Tüm Türk boylarını ve devletlerini yönetimi altına almıştır. 1990 yılından sonraki SSCB çözülmesine rağmen türk hanlıkları ve devletleri Rusyanın esareti altında yaşamıştır.

S3-1535 ve 1740 kapitülasyonları arasındaki farklılıkları acıklayarak ve bu farklılıklardan yola cıkarak kapıtulasyonların Osmanlı ekonomisi üzerındeki etkileri tartısınız 129
Cevap: 1535 yılı Kapitilasyonları Padişahların hayatları ile sınırlı iken 1740 tarihinde kapitilasyonlar sürekli hale getirilmiştir. buda elbetteki Osmanlı ülkesini olumsuz etkilemiş ve Süre ile ilgili genişleme giderek tüm devletleri kapsamıştır.
S4-Rus donanması hangi güzergahı izleyerek çeşme’de Osmanlı donanmasını yakmıştır?

S6-Grenk ve dakya projelerini Rusların Osmanlı devleti üzerindeki tarihi hedefleri acısından derlendiriniz 130

S7-Metinden yola cıkarak sizce kücük kaynarca anlaşması’nın maddelerinden hangisi Osmanlı devleti’nin ğeleceği acısından en agır şartlı olanıdır ?

S8-Haritayı inceleyiniz . kırımın elden cıkmasi , Osmanlı devletinin ğüvenliğini nasıl etkilemis olabilir ? acıklayınız .131




1. Ünite Soru ve Cevapları

2. Ünite cevapları

3. Ünite cevapları

4. Ünite cevapları


5. Ünite cevapları





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder