6. Sınıf Düşünme Eğitimi 2. Dönem 1. Yazılı Soruları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 17, 2022

6. Sınıf Düşünme Eğitimi 2. Dönem 1. Yazılı Soruları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

6. Sınıf Düşünme Eğitimi 2. Dönem 1. Yazılı Soruları

Düşünme Eğitimi 2.dönem 1.yazılı soruları

6. Sınıf Düşünme Eğitimi 2. Dönem 1. Yazılı Soruları dosyası, 6. Sınıf Genel Dosyalar bölümünde bulunmaktadır. 6. Sınıf Düşünme Eğitimi 2. Dönem 1. Yazılı Soruları Eğitimhane, 7. Sınıf Düşünme Eğitimi 2. Dönem 1. Yazılı Soruları indir.

6. Sınıf Düşünme Eğitimi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları 2021-2022 Ön İzleme İndir 


6. Sınıf Seçmeli Düşünme Eğitimi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları Ön İzleme İndir 




A-Aşağıdaki cümlelerdeki boşlukları verilen kelimelerden uygun olan doldurunuz. (5*2=10 Puan)

-Gerçek Anlam                 -Mecaz Anlam        -Ölçüt                  -İletişim            -Düşünme                -Düşünce

1. Bir sonuca varmak amacıyla bilgileri, kavramları incelemek, karşılaştırmak ve aralarında ilişkiler kurarak başka düşünceler üretme işlemine …………………………………denir.

2. Bir düşünme işleminin sonucunda ortaya çıkan zihinsel ürüne ……………………………………………..denir.

3. Bir sözcüğün ilk akla gelen anlamına veya sözlükteki ilk anlamına …………………………………………………..denir.

4. Bir sözcüğün gerçek anlamından doğmuş, ancak bu anlamdan uzaklaşarak tamamen farklı bir anlam kazanmasına …………………………………………………..denir.

5. Bir kişinin duygu ve düşüncelerini başka birine aktarmasına …………………………………………..denir. 


B-Aşağıdaki cümlelerden doğru olanın başına D harfi, yanlış olanın başına Y harfi yazınız.(5 *2=10 Puan)

1. (…...) Bir kişinin üzerine düşen görevleri zamanında ve tam olarak yerine getirmesine sorumsuzluk denir.

2. (……) Her insan konuşmalarından ve yaptıklarından dolayı sorumluluk sahibidir.

3. (……)Bireyleri ve toplumları yönlendirmek amacıyla, yanlış bilgi ve haber vermeyedezenformasyon (bilgi çarpıtması) denir.

4. (.…..) Gerçeklere dayalı, kişisel yorum gerektirmeyen ve değişme olasılıkları zayıf cinsiyet, yaş, boy vb. nitelikler olgusal olanlar grubunda yer alır. 

5. (……) Düşündüklerimizin mutlaka bir sebebi bulunmaktadır.


C-Aşağıdaki soruları cevaplayınız? 

“İnsanı düşünmeye sevk eden nedenler vardır.”

1-Aşağıdaki düşüncelerimize uygun olabilecek nedenler yazınız? (12 Puan)

Düşündüğümüz                    Nedeni

Ekmek arası Köfte   Çünkü; ……………………………………………………………………………………..

Ders Çalışmak                            Çünkü; ……………………………………………………………………………………..

Komşumuza Yardım    Çünkü; ……………………….…………………………………………………………….

“Bir yargıya, sonuca ulaşmak için ölçütler belirlemeliyiz. Ölçüt belirlenmezse aynı konu hakkında farklı sonuçlar ortaya çıkabilir.”

2-Aşağıdaki örnekte olduğu gibi sizde tablodaki boş yerleri doldurunuz.(8 Puan)

ÖLÇÜT SONUÇ

Not ortalamasının en yüksek olması Not ortalaması en yüksek sınıf en başarılı sınıftır.

“Nasrettin hocanın ye kürküm ye” fıkrasında ilk gelişinde kimse ilgilenmiyor, ikinci gelişinde çok güzel giyiniyor ve ilgi görüyor.


“Kelimelerin zihnimizdeki yerini diğer kelimelerle ilgisine göre değerlendiririz.”

3-Aşağıdaki kelimeleri anlamlarına göre “ıslak” ve “ıslak değil” olarak sınıflandırarak yazınız? (10 Puan)


* Çorak

* Nemli

* Kavruk

* Rutubetli 

* Kıraç



D) Aşağıdaki bölümleri okuyup soruları cevaplandırınız.


1) Genç bir çift, yeni bir mahalledeki yeni evlerine taşınmışlar. Sabah kahvaltı yaparlarken, komşu da çamaşırları asıyormuş. Kadın kocasına "Bak, çamaşırları yeterince temiz değil, çamaşır yıkamayı bilmiyor, belki de doğru deterjanı kullanmıyor" demiş. Kocası ona bakmış, hiçbir şey söylememiş, kahvaltısına devam etmiş.Kadın, komşusunun çamaşır astığı her sabah aynı yorumu yapmaya devam etmiş. Bir ay kadar sonra bir sabah, komşusunun çamaşırlarının tertemiz olduğunu gören kadın çok şaşırmış. "Bak" demiş kocasına "çamaşır yıkamayı öğrendi sonunda. Merak ediyorum kim öğretti acaba?" Adam, "ben bu sabah biraz erken kalkıp penceremizi sildim." diye cevap vermiş.Sizce kadın bu metne göre, hangi hatayı yapmıştır?(10puan)

2) Adam arabasıyla süratli bir şekilde dağ yolunda gitmekteyken viraja girmek üzere olduğu esnada karşı yönden gelen bir kadın sürücü tam yanından geçerken “domuz” diye bağırdı. Bu söz karşısında şaşıran adam, sinirlenerek, kadına “dişi domuz “diye haykırdı ve virajı dönen adam domuz sürüsüne aşırı hızından dolayı çarptı.Metne göre adam hangi yanlışta bulunmuştur? (10puan)wwangiSoru.com 


3)  Ayakkabı üreticisi ve pazarlayan bir şirket, pazar araştırması yapması için Afrika’ya iki elemanını göndermiş. Elemanlar Afrika’nın çeşitli ülkelerinde şehirleri gezmişler, araştırma yapmışlar. Sonunda;Birinci eleman, patrona yaptığı araştırmaların neticesini bir rapor olarak sunmuş ve demiş ki:– Afrika’da bizim için hiçbir fırsat yok. Çünkü orada hiç kimse ayakkabı giymiyor.ikinci elemandan da rapor sunmasını istemişler, Afrika’dan daha geç dönen eleman patronuna yaptığı incelemeler ile ilgili bir rapor sunmuş ve demiş ki:– Afrika’da bizim için olağanüstü fırsatlar var. Çünkü orada hiç kimse ayakkabı giymiyor.İki elemanın aynı yeri gezmelerine rağmen farklı şeyler söylemelerini yorumlayınız. (10puan)

4) Bir Gün Yavuz Sultan Selim pazarın birini gezmeye karar verir ve saka kuşlarının satıldığı bir tezgaha yönelir. Bütün sakalar 1 altındır fakat bir tanesi ayrı bir kafes içinde ve 50 altındır.Yavuz Sultan Selim sorar:  -Bunlar 1 altın da bu neden 50 altın?Satıcı:   -Hünkarım 50 altınlık olan ötüşüyle diğer saka kuşlarını kendine çeker ve yakalanmalarını sağlar.  Yavuz Sultan Selim 100 altını çıkarıp adama verir ve ver o kuşu bana der.Herkes şaşkınlık içinde napacak acaba koca padişah saka kuşunu diye düşünürken,  Yavuz Sultan Selim kuşun kafasını tuttuğu gibi gövdesinden ayırıverir ve der ki:  -Kendi ırkına ihanet edenin sonu ölümdür.Yukarıdaki hikayeye göre, Yavuz Sultan Selim niçin kuşu öldürmüştür? (10puan)


5) Alışveriş merkezinin merdivenlerinle aşırı şekilde yığılmaların olmasından dolayı çeşitli sıkıntılar yaşayan alışveriş merkezi yöneticileri bu işe çözüm bulabilmeleri için çalışanlarını toplantıya çağırdı. Çalışanlar fikirlerini söylediler ama, geçerli bir çözüm yolu bulamadılar, o esnada alışveriş merkezinin müdürü, temizlikçilerin toplantıda olmadığını görünce , müdür yardımcılarına bunun nedenini sorduğunda , yardımcılar onların temizlikçi olduğunu ve bir temizlikçinin ne gibi çözümü olabilir ki diye cevapları geldi. Bunun üzerine müdür, temizlikçileri de toplantıya çağırdı ve fikirlerini sordu. Temizlikçilerden birinin fikri oldukça beğenildi ve uygulamaya konulunca başarıya ulaşıldı.Bu fikir ne miydi? “Yürüyen merdivenlere gelmeden önce büyük boy bir ayna konulunca kadınların üstlerini düzeltmeleri sayesinde yığılmanın azalması...” Metne göre, müdür neye önem vermiştir? (10puan)


6. Sınıf Düşünme Eğitimi 1 Dönem 2 Yazılı Soruları (Yeni Müfredat) Ön İzleme İndir 

6. Sınıf Düşünme Eğitimi 1.Dönem 2.Yazılı Soruları 2021-2022 Ön İzleme İndir 

6. Sınıf Düşünme Eğitimi 1. Dönem Yazılı Soruları 2021-2022 Ön İzleme İndir

 

2021-2022 6. Sınıf Düşünme Eğitimi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları Ön İzleme İndir 6. Sınıf Düşünme Eğitimi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları (Test-Klasik) Ön İzleme İndir 

6. Sınıf Düşünme Eğitimi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları 2022 Ön İzleme İndir 

6. Sınıf Düşünme Eğitimi 2. Dönem 1. Yazılı Soruları Ön İzleme İndir 

6. Sınıf Düşünme Eğitimi 1.Dönem 2.Yazılı Sınav Soruları 2021 2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder