Lebaleb ne demek? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 25, 2021

Lebaleb ne demek?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Lebaleb nedir? TDK ile Lebalep ne demek, anlamı nedir?


Lebaleb kelimesini ilk defa duyanlar ne olduğu, ne anlama geldiğini merak ederek öğrenmek isteyerek Lebaleb nedir, ne demek, anlamı nedir? gibi sorulara yanıt aramayı sürdürüyor. Merak edilen Lebalep nedir, ne demek, anlamı nedir? sorularının yanıtları ve tüm detaylar.


Lebaleb kelimesinin anlamını öğrenmek isteyenler Lebaleb nedir, ne demek, anlamı nedir? sorusuna yanıt aramaya devam ediyor.


LEBALEP NEDİR, NE DEMEK, ANLAMI NEDİR?

Türk Dil Kurumu güncel Türkçe sözlüğe göre lebalep kelimesinin türü ve anlamları şöyle;


Farsça'dan dilimize geçen lebaleb kelimesinin tek anlamı bulunuyor. Lebaleb kelimesi “tıklım tıklım”, “ağzına değin dolmuş” demektir.


Lebalep, bir şeyin çok dolu, ağzına kadar dolu olduğunu söylemek için kullanılan kelimedir. Türkçe kökenli bir kelime olmamasından kaynaklı olarak hem konuşma hem de yazı dilinde çok fazla karıştırılarak çoğu zaman yanlış kullanılmaktadır. Farsça kökenli olan lebalep kelimesi TDK sözlüğüne göre ‘lebalep’ şeklinde yazılmaktadır. 


LEBALEB KELİMESİ NE ANLAMA GELİR?

Farsça kökenli bir kelime olan lebalep, tıklım tıklım dolu anlamına gelmektedir. Bir şeyin, bir yerin ne kadar kalabalık ya da dolu olduğunu ifade etmek için lebalep kelimesi kullanılmaktadır. 


  • LEBALEP NASIL YAZILIR?

    Lebaleb (Yanlış Kullanım)

    Lebalep (Doğru Kullanım)

    LEBALEP KELİMESİYLE İLGİLİ ÖRNEK CÜMLELER

    Parklar, bahçeler lebalep dolu, çocuklar güzel havanın tadını çıkarıyor.

    Sınıf lebalep dolu, öğrenciler ders dinleyemiyor.

    Eskiden lebalep dolu olan sokaklarda şimdilerde kimseler dışarı çıkamıyor


  • Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da en çok konuşulan konulardan biri de "lebâleb" kelimesinin anlamı oldu. Trend Topic listesinde ilk sıraya oturan Lebaleb kelimesinin anlamı araştırılıyor. Peki, Lebâleb ne demek? Lebâleb anlamı ne? İşte Lebâleb kelimesinin anlamı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder