Sözleşmeli öğretmen 3 yılın sonunda eş durumu isteyebilir mi? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 30, 2019

Sözleşmeli öğretmen 3 yılın sonunda eş durumu isteyebilir mi?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Sözleşmeli öğretmen 3 yılın sonunda eş durumu isteyebilir mi?

Sözleşmeli öğretmen eş durumu tayini isteyebilir mi?
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin sözleşmeli öğretmenlerin merak ettiği eş durumu tayini ile ilgili açıklamada bulundu. Sözleşmeli öğretmen eş durumu tayini isteyebilir mi?



Sözleşmeli öğretmen eş durumu tayini isteyebilir mi?

Sözleşmeli öğretmen 3 yılın sonunda eş durumu isteyebilir mi?
Sözleşmeli öğretmen 3 yılın sonunda eş durumu isteyebilir mi?

MEB müsteşarı Yusuf Tekin özel bir haber kanalına konuk olarak açıklamalarda bulundu. Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının devam edeceğini ve bu öğretmenlerin ihtiyaç olduğunu belirten Yusuf Tekin, sözleşmeli öğretmenlerin merak ettiği eş durumu tayini konusuna da son noktayı koydu. İşte MEB müsteşarı Yusuf Tekin’den önemli açıklamalar..

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın göreve başlaması ile birlikte yıllar önce kaldırılan sözleşmeli öğretmen ataması tekrar uygulamaya sokuldu. Ekim 2016 öğretmen atamasında ilk sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirildi. Bakan Yılmaz ve MEB yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda öğretmen tutulamayan yerlerde öğretmenlerin daha fazla kalıcı olmaları için sözleşmeli öğretmen atamasını yaptıkları açıklandı. Sözleşmeli öğretmenlerin özlük hakları ile kadrolu öğretmenlerin özlük hakları arasında fark olmayacak denilse de atama haklarında büyük farklar ortaya çıktı.

Sözleşmeli öğretmen eş durumu tayini isteyebilir mi?

Eğitim öğretim yılının sona ermesinin ardından yeni dönem için tayin maratonu başladı. Ağustos 2018 özür atamaları ile başta eş durumu olmak üzere sağlık, eğitim gibi özürlerle atama tercihleri yapılacak. Ancak bu tayin fırsatları sözleşmeli öğretmenler için sağlanmıyor. Sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu da Tekin’e en çok sorulan sorulardandı. Tekin sözleşmeli öğretmenlere karı koca öğretmen olmaları haricinde eş durumu hakkı verilmediğini hatırlattı. Eşlerin her ikisinin öğretmen olması durumunda ise ihtiyacın fazla olduğu yerde aile bütünlüğünün sağlanacağını söyledi. Tekin bu açıklamaları ile sözleşmeli öğretmenlerin beklediği eş durumu tayini hakkında bir değişiklik olmadığını ve uygulamaya aynen devam edileceğini aktarmış oldu.

Sözleşmeli öğretmenli nedir, şartları nelerdir?

-Sözleşmeli öğretmen olarak atanacak adaylar 6 yıl süre ile atandığı yerde kalmakla yükümlüdür. Bunun nedeni olarak öğrencilerin her yıl farklı bir öğretmenle karşılaşmamalarının önüne geçmek.

-Sözleşmeli öğretmenler diğer öğretmenler gibi görev süresi sürekliliğine sahip değildir. Sözleşmeleri her yıl yenilenir, sözleşmesi yenilenmeyen öğretmenler görevden ayrılmış sayılırlar.

-Sözleşmeli öğretmenin görev yaptığı ilçede ve ilde o branştan açık yoksa norm fazlası sayılacak öğretmenin sözleşmesi feshedilecek.

Sözleşmeli öğretmen atamaları nasıl yapılıyor?

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

Sözleşmeli öğretmen atamasında istenilen belgeler neler?

1) Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet)

2) Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir)

3) Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği

4) Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi

5) Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu

Sözleşmeli Öğretmenlerin Tayin Tarihleri!
MEB'de görev yapan sözleşmeli öğretmenlerin tayin tarihleri ne zaman?
MEB'de görev yapan sözleşmeli öğretmenlerin tayin tarihleri ne zaman? sorusuna cevap almaya çalışacağız bugün. Bakanlıkta çeşitli dönemlerde atanmış sözleşmeli öğretmenlerin ne zaman kadroya alınacağını, ne zaman il içi ve özür grubu tayini için başvuruda bulunacağını ve ne zaman illerarası tayin isteyebileceğini tablo haline getirdik.  Halen mülakatları devam eden 20.000 sözleşmeli öğretmen atamasında ise atama zamanını Temmuz ayı olarak varsaydık. İşte MEB'de görev yapan sözleşmeli öğretmenlerin tayin tarihleri hakkında hazırladığımız tablo:

*İki sözleşmeli öğretmenin eş durumu tayin hakkı mevcuttur. 2018 yılı içerisinde yapılacaktır. *Bakanlık 4+2 sisteminden vazgeçmezse bu tarihler aynen geçerli olacaktır.
*2018 yılı 20.000 öğretmen atamasının Temmuz ayında yapılacağı varsayılmıştır.
*Sözleşme süresi boyunca askerde olan erkek öğretmenler, askerde bulundukları süre kadar geç kadroya alınacaktır.
*Doğum izni sonrası ücretsiz izin alan kadın öğretmenlerin de kadroya geçişleri gecikecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder