Yetim Maaşı için Gerekli Evraklar - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 16, 2019

Yetim Maaşı için Gerekli Evraklar

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Yetim Maaşı için Gerekli Evraklar

Anasayfa » Diğer Yardımlar » Yetim Maaşı için Gerekli Evraklar
  Yetim Maaşı için Gerekli Evraklar



Yetim Maaşı
Devlet tarafından annesi ölen çocuklara yetim maaşı verilmektedir. Bu maaşı alabilmek için özellikle istemeyerek de olsa bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. Kimse babasının ölmesini istemez ancak eğer başınıza böyle talihsiz bir olay gelirse devlet tarafından verilen bu yardımı mutlaka almanız gerekiyor. Tabi ihtiyacınız varsa bu yardıma başvuru yapmalısınız. Yetim maaşı için gerekli evrakları hazırlarken mutlaka yanında bulundurmanız gereken evraklar vardır. Bunların neler olduğunu ve nasıl hazırlanmaları gerektiği hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağız.

Yetim Maaşı Başvuru Evrakları Nedir? Nasıl Hazırlanır?
İlk olarak aylığı alacak kişinin yaşadığı şehirde bulunan nüfus müdürlüklerine giderek nüfus kayıt örneği ve kimlik araştırma örneği alması gerekiyor. Alabilecek çocukların 18 yaşının altında olması veya eğitimine devam edenlerin 25 yaşını tamamlamamış olması şarttır. Eğitimine devam ediyorsa tasdikli bir öğrenim belgesi almalıdır. Bu belge okul idaresinden alınmaktadır.

Eğer babanız emekliyken vefat etmişse buna özel belge ve sağlık karnesi iadesi yapılmalıdır. Aileye kayyum veya bir vasi tayini yapılmışsa ilamları gerekmektedir. Ayrıca bu durumda olanların muhtarlıklar tarafından verilecek muhtaçlık belgesi gerekiyor. SGK belgesi verilecek olan kurumlarda belgenin aslının veya onaylı sureti sunulmalıdır. Bu evrakları hazırlayarak gerekli kuruma giderek bire bir başvuru yapılmalıdır. Herhangi bir faks veya fotokopi ile işlem kesinlikle yapılmayacaktır. Eğer bu şekilde evraklarınızı göndermeyi düşünürseniz yapmamanız konusunda bilgi verebiliriz. Bu durum hem anne hem de baba için geçerlidir?



Kısaca ebeveynlerden herhangi birisinin vefat etmesi halinde hem erkek hem de kız çocukları için bu aylık bağlanacaktır. Tabi erkeklerde bu maaşın belirli bir limiti vardır. Ancak kızlar evlenmedikleri sürece maaşlarını almaya devam edeceklerdir. Amaç bu şekilde çocukların ergenlik ve gençlik dönemlerinde bir sıkıntı yaşamadan rahatça eğitimlerini sağlamalarına yardımcı olmaktır. Bu çok önemli bir hizmettir. Ayrıca yıllarca çocukları için yaşayan insanların vefat ettikten sonra çocuklarının hiçbir şekilde muhtaç olmayacaklarını fark ediyor olacaklardır. Evrakları hazırladıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek başvurunuzu yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder