PTT Üzerinden Süt Parası Nasıl Alınır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 16, 2019

PTT Üzerinden Süt Parası Nasıl Alınır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

PTT Üzerinden Süt Parası Nasıl Alınır?

Anasayfa » Doğum Yardımı » PTT Üzerinden Süt Parası Nasıl Alınır?
PTT Üzerinden Süt Parası Nasıl Alınır?



Süt parası başvurusu yapan kişilerin merak ettiği bir diğer konu da süt parasını nasıl alacakları olmaktadır. Özellikle PTT süt parası ödemeleri, aileler için büyük bir beklenti oluşturmaktadır. Büyük beklenti demişken, internette yer alan onlarca yanlış yazının da ailelerin beklentilerini yükselttiğine değinmeliyim. İlk duyduğunuz da çok büyük bir rakam ya da miktar gibi gelse de süt parsı sadece 132,00 TL’dir.

Öncelikle internette yer alan yalan, yanlış bilgilerin doğrusunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Çoğu internet sitesinde süt parasının 6 ay, 12 ay verildiği belirtilmiştir. Ancak böyle bir durum söz konusu değildir. Süt parası 1 defaya mahsus olmak üzere anne ya da babaya verilmektedir ve toplam da 132 Türk Lirası‘dır. Diğer bir yanlış bilgi ise süt parasını 6 ay içerisinde almanız gerektiğidir. Kesinlikle böyle bir durum da söz konusu değildir. Süt paranızı çocuğunuzun doğum tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde alabilirsiniz, 5 yıl içerisinde alınmayan ödemeler içinse hakkınız kaybolmuş olur.

Geriye dönük süt parası almak için doğum belgesine ihtiyacınız olabilir. Böyle bir durumda doğum belgesini, doğumun gerçekleştiği hastaneden talep edebilirsiniz. Eğer doğum belgesi bulunmuyor ise doğan bebeğinizin kimliği ile birlikte süt parası başvurunuzu yapabilirsiniz.



2017 yılı için 132 TL olarak belirlenen süt parası ödeneği, 2018 yılı ile birlikte 149 TL olarak bekirlenmiştir.

Şimdi gelelim süt parasını ptt üzerinden nasıl alınır? sorusunun yanıtına… Süt parası başvurunun ardından genellikle takip eden ayın 8’i ile 14’ü arasında hesabınıza yatırılır. Dilerseniz postane, dilerseniz Ziraat Bankası üzerinden bu ödemeyi alabilirsiniz. Ödemenizi Ziraat Bankasından almak isterseniz, Ziraat Bankası Süt Parası başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

2018 Ziraat Bankası Süt Parası Sorgulama



Süt Parası Başvuru Dilekçesi Örneği

PTT Süt Parası Nasıl Alınır?
Süt parası PTT üzerinden kimliğiniz ya da kimlik yerine geçen bir belge ile alınabilmektedir. Bu işlem için başvuran kişinin kendisinin en yakın PTT şubesine gitmesi gerekmektedir. İlgili postane şubesinde adınıza gelen ödeme olup olmadığını kontrol ettirdiğiniz de ilgili personel paranızın yatırılıp yatırılmadığını görebilecektir. Süt paranızın yattığından emin olmak içinse E-Devlet üzerinden paranızın yatıp yatmadığını kontrol etmelisiniz. Aksi halde postaneye boşu boşuna gitmiş olacaksınız.

Benzer İçerik:  2018 Süt Parası Sorgulama
Süt Parası İnternet Üzerinden Başvuru

2018 Yılı Süt Parası Ne Kadar?

Süt Parası ve Doğum Yardımı Nasıl Alınır?

E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı seçeneğini seçmeniz ve bu kısımdan sosyal yardımları kontrol etmeniz, süt parası ödemenizin yatıp yatmadığını öğrenmenizi sağlayacaktır. Eğer bu bölümde karşınızda bir ödeme bulunmuyorsa, ödemeniz henüz yatmamış demektir. Bu durumda biraz daha beklemeniz gerekmektedir.

Süt parası bazı durumlarda başvuru yapılmadan yatırılmaktadır. Ancak ödemenizi garantiye almak için sosyalyardimlasma.net olarak bizler başvuru yapmanızın faydalı olacağını düşünüyoruz. Başvuru yapmadığınız durumlarda süt parası ödemesinin yapılması gecikebilir. Böyle bir sorun ile karşı karşıya kalmamak, ödemenizi zamanında almak için başvuru yapmanız fayda sağlayacaktır.

Süt parası miktarı 2018 yılı itibari ile 149 TL olarak belirlenmiştir. Bu rakam yeni doğacak her çocuk için anne ya da babaya bir defaya mahsus olarak ödenecektir. Ödemeler genellikle başvuru yapan kişi adına PTT üzerinden isme yatırılmaktadır. Ödemeyi almak içinse başvuru yapan kişinin şahsi olarak PTT’ye gitmesi ve yatırılan süt parası ödemesini kimliği ile birlikte çekmesi gerekmektedir.

PTT Süt parası sorgulama işlemleri ve diğer konular ile ilgili tüm sorularınızı aşağıda yer alan yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder