Er Maaşları Ayın Kaçında Yatar - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 16, 2019

Er Maaşları Ayın Kaçında Yatar

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Er Maaşları Ayın Kaçında Yatar

Anasayfa » Maaş Yardımı » Er Maaşları Ayın Kaçında Yatar
Er Maaşları Ayın Kaçında Yatar



Er maaşları ayın kaçında yatar kanun hükümlerince düzenlenmiştir. Askerlik vazifesini gerek kısa gerekse de uzun dönem olarak yerine getiren askerlere devlet tarafından harçlıklar verilir. Asker harçlığı doğu ve batı yerleşkelerinde yapılan göreve göre değişmekle birlikte yine yapılan askerlik süresine göre de değişkenlik göstermektedir. Asker harçlıkları her ay düzenli olarak verilir. Verildiği tarih değişmemekle birlikte askerlerin temel ihtiyaçlarını gidermeleri maksadıyla verilmektedir.

İllere göre er maaşları değişkenlik göstermeksizin her ayın birinci gününde yatmaktadır. Bu maaşlar ayın birinde askerlere birliklerine teslim olmadan evvel kargo yoluyla iletilen PTT bank kartlarına yatırılır. Bu kartları aktif eden askerler çarşı izinlerinde çıkarak bu ücreti kullanabilirler. Bu ücret geri ödenmeksizin devlet tarafından verilmektedir. Devlet askerlik vazifesini yerine getiren gençlere harçlık olarak bu parayı sunmaktadır.

Er Maaşları Hangi Gün Yatar?
Er maaşları nereye yatıyor sorusunu soran mehmetçiğimize de cevap verelim. Askerlikte ilk harçlık yolluk olarak askerliğe başlamadan evvel tarafınıza teslim edilen PTT banka kartına yatırılır. Sonrasında acemi birliğinde ki eğitim süreciniz bitince PTT adı altında verilen banka kartınız bloke edilecektir.



Ptt kartınız bloke edildikten sonra acemi sonrasında yerleştiğiniz birlik Ziraat bankasına bildirerek adınıza bir adet maaş hesabı açılmasını sağlayacaktır. Bu hesaba her ay düzenli olarak asker harçlığı yatırılır ve siz buradan çekerek kullanırsınız.

2018 Asker Harçlığı Ne Kadar?

Sözleşmeli Er Maaşları


Ere verilen harçlık her ayın 1. Gününde kendi adına açılmış olan hesaba aktarılır. Bu hesaptan kendisi çekerek bu ödeneği kullanabilir.

sozlesmeli er maaslari
sozlesmeli er maaslari

Er Maaşları Sorgulama
Er maaşları ayın kaçında yatar 2018 yılı içerisinde sorulan sorular arasında yer almaktadır. Her ayın istisnasız olarak kişi askerlik vazifesini bitirinceye kadar yatırılan bu harçlık kişinin temel ihtiyaçlarını görmesi maksadıyla verilmektedir.

Benzer İçerik:  İş Kazası ve Meslek Hastalığı Maaşı Alma Şartları
Bu maaş sayesinde askere giden bireyler her ay düzenli olarak çıktıkları çarşı izinlerinde kişisel ihtiyaçlarını giderebilir. Kişisel zevk ve arzuları doğrultusunda uyfak tefek harcamalarınıza dahi cevap verebileck olan bu paradan beklentiye çok da yüksek tutmamak gerekir.

Askerlikte verilen maaş hakkında ki kısa bilgi birkimimizi buraya aktardık. Bu konu hakkında ki ve diğer askerlik konulu sorularınızı yorum bölmüne ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder