2 Ayda Bir Dul Maaşı Ne Kadar 2019 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 16, 2019

2 Ayda Bir Dul Maaşı Ne Kadar 2019

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

2 Ayda Bir Dul Maaşı Ne Kadar 2019

Anasayfa » Maaş Yardımı » 2 Ayda Bir Dul Maaşı Ne Kadar 2019
2 Ayda Bir Dul Maaşı Ne Kadar 2019



2 ayda bir dul maaşı ne kadar 2019 yılında da verilmeye devam edecek olup eşinden ayrılan ya da eşi vefat eden kadınlar için maddi yardımlar yapılmaktadır. Devlet tarafından dul kalan kadınlar hayatlarına devam etmekte zorlanmamaları adına verilen yardımlardan biri olan dul maaşı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilmektedir. Muhtaç dul maaşı 2018 yılında 2 ayda bir 500 TL olarak verilirken, 2019 yılında 550 TL olarak ödenecektir.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Eşi Vefat Etmiş Kadınlar İçin Bir Nakit Sosyal Yardım Programı’ kapsamında verilen bu yardımdan şartlara uygunluk sağlayan kadınlar faydalanabilmektedir. Ülkemizde farklı grupların yoksulluk durumu, farklı olarak derecelendirilmektedir. Kadınların yoksullukla karşılaşma durumu ise göreceli olarak değişmekle birlikte daha yüksek orana sahiptir.

Bilhassa eşinin vefatı sonrasında hem çocuklarına bakmak hem de evini geçindirmekte zorlanan kadınlar için 2010 yılında geliştirilen proje, 2011 yılından beri aktif olarak devam etmektedir. Bu yardım programında hedef kitle şu şekilde belirlenmiştir;

Eşi vefat etmiş,
Muhtaçlık durumu olan,
Sosyal güvenlik kurumlarından herhangi birine bağlı olmayan,
Sosyal güvenlik kurumlarından herhangi birinden maaş almayan ya da gelir elde etmeyen kadınlardır.
Eşi Vefat Eden Kadınlar İçin 2 Ayda Bir Dul Maaşı Şartları Nelerdir?
Yazı İçindekiler [Gizle]

Eşi Vefat Eden Kadınlar İçin 2 Ayda Bir Dul Maaşı Şartları Nelerdir?
2 Ayda Bir Dul Maaşı İçin Başvuru ve İnceleme Süreci Nasıl İşler?
2 Ayda Bir Dul Maaşı İçin Sorgulama Nasıl Yapılır?
2 Ayda Bir Dul Maaşı Telefonla Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
2 Ayda Bir Dul Maaşının Kesildiği Durumlar Hangileridir?
2 Ayda Bir Dul Maaşı Alan Kadınlar İçin Yapılan Yardımlar 2019
Eşi vefat kadınlar için yani dul kadınlar için verilen bu yardımın alınabilmesi için en önemli şartlardan bir tanesi eşin vefat etmiş olmasıdır. Bu yardımdan yalnızca resmi nikahlı eşi vefat etmiş olan kadınlar faydalanabilmektedir. Dul kadının hanesinde yaşayan yakınlarının ilgili kanunlar kapsamında aldığı sosyal yardımlar, dul kadının bu yardımı almasına engel değildir. Fakat bu yardımın alınabilmesi için muhtaçlık durumu incelendiğinden, yakınların aldığı sosyal yardımlar gelir unsuru olarak kabul edilecektir. 2 ayda bir dul maaşı için şartların uygun olup olmadığı Mütevelli Heyeti tarafından incelenmektedir. Bu yardım için genel olarak şartlar şu şekilde sıralanabilmektedir;

Bu yardımdan faydalanma isteyen kadınların resmi nikahlı eşlerinin vefat etmiş olması gerekmektedir.
Eşi vefat eden kadının herhangi bir sosyal güvencesi olmaması gerekmektedir.
Eşi vefat eden kadının, vefat eden eşinden kalan bir maaşa sahip olmaması gerekmektedir.
Eşi vefat eden kadının yardıma muhtaç durumda olması gerekmektedir.
Benzer İçerik:  2019 Asker Ailelerine (Eşlerine) Para Yardımı Şartları
2 Ayda Bir Dul Maaşı İçin Başvuru ve İnceleme Süreci Nasıl İşler?
2 ayda bir dul maaşı nasıl alınır 2019 yılı sorusunun cevabı için, öncelikle bu yardımdan faydalanmak isteyen kadınların ilgili şartlara uygunluk sağlaması gerekmektedir. Şartlara uygunluk sağlayan dul bir kadının ikametgahının bulunduğu yere bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunması gerekmektedir. Başvuru sırasında yalnızca nüfus cüzdanının ibraz edilmesi yeterli olmaktadır. SYDV ’ye yapılan başvuru sonrasında süreç şu şekilde işlemektedir;

Muhtaç olan dul kadının SYDV ’ye başvurusunda sonra işlemler Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden devam etmektedir.
Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi kapsamında başvuru sahibinin hane dosyası bulunuyorsa öncelikle hane bilgileri ile ilgili incelemeler yapılır. Hane dosyası bulunmuyorsa, oluşturulması için gerekli işlemler başlatılır.
İnceleme sonrasında başvuru sahibinin çalışacak durumda olduğu tespit edilirse, İŞKUR kaydı için işlemler yapılır.
Tüm incelemeler tamamlandıktan ve ilgili dosya hazırlandıktan sonra Mütevelli Heyeti’ne gönderilir.
Mütevelli Heyeti dosyayı inceledikten sonra aldığı karar sonrasında yardım yapılıp yapılmayacağı belirlenir.
2 Ayda Bir Dul Maaşı İçin Sorgulama Nasıl Yapılır?

2 ayda bir dul maaşı sorgulama işlemi hem online olarak hem de şahsen kuruma yapılan ziyaret ile yapılabilmektedir. Kaymakamlıklara bağlı olarak hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gidilerek, kimlikle birlikte sorgulama yapmak mümkündür. Online olarak sorgulama işlemi E-Devlet üzerinden yapılabilmekte olup sisteme giriş yapabilmek için E-Devlet şifresi gerekmektedir. E-Devlet şifresi mevcut değilse, PTT şubelerinden 2 TL karşılığında alınabilmektedir. Online olarak sorgulama için izlenmesi gereken adımlar şu şekildedir;

Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/aile-bakanligi-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama adresine giriş yapılması gerekmektedir.
Adrese giriş yaptıktan sonra açılan sayfada ‘Kimliğimi Şimdi Doğrula’ seçeneğine tıklanmalıdır.
Akabinde açılacak olan sayfada T.C kimlik numarası ve E-Devlet şifresi bilgileri doldurularak, ‘Sisteme Giriş Yap’ seçeneği tıklanmalıdır.
Açılacak olan sayfada şahıs adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kapsamında ödenen ya da ödenecek tüm sosyal yardım bilgilerinin sorgulama sonuçları görülebilmektedir.
Benzer İçerik:  Çocuk Parası Yardımı 2018
2 Ayda Bir Dul Maaşı Telefonla Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
Dul maaşı sorgulama 2019 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Alo 183 ve Alo 144 danışma hatları aranarak destek alınabilmekte, merak edilenler sorulabilmekte ve yardımlarla ilgili sorgulamalar yapılabilmektedir. Eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımlarla ilgili sorgulama işlemi Alo 144 aranarak yapılabilmektedir. Alo 144 SYDV tarafından yürütülen;

Şartlı eğitim
Eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımlar
Kömür yardımı
Gıda yardımı
Sağlık yardımları
Engelli aylığı
Tüp bebek yardımı
Barınma yardımı gibi projeler için her türlü talep, sorgulama, öneri ve şikayetlerle ilgilenmektedir.
2 Ayda Bir Dul Maaşının Kesildiği Durumlar Hangileridir?
Eşi ölen kadına devlet yardımı kapsamında verilen 2 ayda bir ödenen dul maaşı, bazı durumlar oluştuğunda kesilebilmektedir. Bu yardımdan faydalanan kadınların hem ekonomik hem de medeni durumlarında oluşan değişiklikler bu yardımdan daha fazla faydalanamamasına sebep olabilmektedir. Eşi vefat eden kadınlara verilen bu yardımın kesildiği durumlar şu şekilde sıralanabilmektedir;

2 ayda bir dul maaşı kadının tekrar evlenmesi durumunda maaş kesilmektedir. Evliliğin resmi olarak gerçekleşmesinin yanı sıra imam nikahı yoluyla gerçeklemesinin tespit edilmesi durumunda da yardım kesilmektedir.
Belirli aralıklarla yapılan gelir tespitinde, dul kadının muhtaçlık durumunun ortadan kalktığı gözlemlenirse maaş kesilmektedir.
Resmi ya da imam nikahı olmaksızın, dul kadının bir kişi ile birlikte yaşadığının tespit edildiği durumlar da yardım kesilmektedir.
Belirli aralıklarla yapılan sosyal incelemeler sırasında muhtaçlık durumunda oluşan değişiklilerde yardım kesilmektedir.
Dul kadının farklı bir sosyal yardım alması durumunda maaş kesilmektedir.
Adres değişikliği yapılırsa ve bildirilmezse dul maaşı kesilmektedir. Adres değişikliği olduğu durumlarda bağlı bulunan vakıfa başvuruda bulunulması gerekmektedir.
Dul kadının SGK’ya bağlı olarak çalışmaya başlaması durumda maaş kesilmektedir.
Dul kadının kayıt dışı çalışmaya başladığının tespiti durumunda maaş kesilmektedir.
Benzer İçerik:  Madalya Kazanan Sporculara Maaş Bağlanması
2 Ayda Bir Dul Maaşı Alan Kadınlar İçin Yapılan Yardımlar 2019
2018 yılında 2 ayda bir dul maaşı alan kadınlar için duruma göre farklı yardımlarda verilmektedir. Bu yardımların 2019 yılında da devam edeceği açıklanmış olup dul kadınların hem evi geçindirmeleri hem de varsa çocuklarına daha rahat bakabilmeleri için farklı yardımlar yapılmaktadır. Bu yardımlar şu şekilde sıralanabilmektedir;

Dul kadının hanesinde yaşayan çocuklar için eğitim yardımları ve destekleri verilmektedir.
Hanede yaşayan çocukların eğitimini daha rahat sürdürebilmeleri için materyal yardımı yapılmaktadır.
Hanede yaşayan herkes için sağlık yardımları verilmektedir.
Muhtaçlık yaşanmaması adına düzenli olarak gıda ve yakacak yardımı yapılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder