Yaşlı Adam ve Deniz Kitap Özeti Ernest Hemingway - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 31, 2019

Yaşlı Adam ve Deniz Kitap Özeti Ernest Hemingway

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Yaşlı Adam ve Deniz Kitap Özeti Ernest Hemingway

Yaşlı Adam ve Deniz kitap özeti. Ernest Hemingway’in yazmış olduğu Yaşlı Adam ve Deniz kitabının kısa özeti, geniş özeti, kişileri, sayfa sayısı, konusu.



Yaşlı Adam ve Deniz kitabı Ernest Hemingway’in ünlü eseridir. Ünlü Aktör Anthony Quinn’in başrolde oynadığı The Old Man and The Sea filmi de bu kitaptan esinlenerek ortaya çıkmıştır.

Yaşlı Adam ve Deniz Kitabının adı: Yaşlı Adam ve Deniz
Yaşlı Adam ve Deniz Kitabının yazarı: Ernest Hemingway
Yaşlı Adam ve Deniz Kitabının konusu: İhtiyar denizci Santiago’nun balık tutma isteği ve arzusu.
Yaşlı Adam ve Deniz Kitabının sayfa sayısı: 136

Yaşlı Adam ve Deniz Kitap Özeti

yasli-adam-ve-deniz-kitap-ozetiİhtiyar balıkçı Santiago uzun zamandır tek balık bile tutamamıştı. Bu yüzden uzun süredir yanında çalışan yardımcısı başka bir balıkçının yanında çalışmaya başlamak zorunda kalmıştı. Fakat fırsat buldukça ihtiyar balıkçıya destek olmaya gidiyordu. Diğer balıkçılar ihtiyar ile dalga geçiyor olsa da ihtiyar balıkçı Santiago havaların düzelmesini beklemekte ve kendisinin iyi bir balıkçı olduğunu diğerlerine de kanıtlamak istemektedir.

Ve balıkçı havanın güneşli olduğu bir sabah açılmaya başladı. Birden zıpkının bir balığa denk geldiğini fark etti. Fakat ihtiyar balığı değil balık ihtiyarı çekiyordu. İşler iyice zor durumda gözüküyordu. Balığın kan kokusuna gelen köpek balıkları balıktan ortaya hiçbir eser bırakmamışlardı. Balıktan ümidini kesen Santiago’nun tek gayesi artık evine ulaşabilmekti. Sonunda evine varan Santiago çok yorulmuştu.

Santiago’nun küçük yardımcısı Manolin eve geldiğinde, Santiago yorgunluktan sızmıştı ve hala uyanmamıştı. Santiago’nun gözlerini açtığını gören Manolin kendisine kahve uzattı. Santiago küçük yardımcısına balıkların kendisine karşı galip geldiğini söyledi. Manolin ise tam tersini düşünüyordu, o ustasının çok iyi bir balıkçı olduğuna inanıyordu!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder