Suna’nın Serçeleri Kitap Özeti Gülten Dayıoğlu - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 28, 2019

Suna’nın Serçeleri Kitap Özeti Gülten Dayıoğlu

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Suna’nın Serçeleri Kitap Özeti Gülten Dayıoğlu

Suna’nın Serçeleri Gülten Dayıoğlu, Suna’nın Serçeleri Gültendayıoğlu özet, Suna’nın Serçeleri kısa özet,Suna’nın Serçeleri geniş özet,Gülten Dayıoğlu Kitapları, Sunanın Serçeleri Kitap Yazarı,Sunanın Serçeleri Sayfa Sayısı


Kitabın adı:Sunanın Serçeleri

Kitabın yazarı:GÜLTEN DAYIOĞLU

Sayfa sayısı:180

Yayın evi:Altın Kitaplar

Suna’nın Serçeleri Kitap Özeti Gülten Dayıoğlu
Kitabın Özeti: Suna yaramaz bir kızdı erkek çocukların toplarını kaçırmayı çok severdi. Erkek çocukları sunanın böyle yapmasına çok kızarlardı.Ama suna severdi çünkü erkek çocukları sunayı oynatmazlardı.Suna yine bir gün erkekler top oynarken topu kaçırır ve koşar erkekler sunanın arkasından koşarlar ve suna yorulunca erkeklerle anlaşma yapar beni topunuzla oynatacaksınız der ve erkekler kabul eder.Suna ve erkekler top oynarken top bahceye kaçar ve bahcenin sahibi kızgın bir kadındı. 

Ama evde yoktu ve suna bahceye girer ve topu alıp gelirken top sunanın elinden kaçar .Sunanın önünde işciler kireç söndürüyorlardı Suna dengesini kaybedip kuyuya düştü ve sunanın heryeri yandı .Suna bir yıl boyunca okula gidemeyecekti har yer bembeyaz kar olmuştu .Pencerenin önüne bir seçe geldi serçeyi içeri alıp annesiyle birlikte karnını doyurup dışarı saldılar ama suna salmak istemiyordu annesi yine gelir dedi .

Ertesi gün birkaç tane sonra on yedi kişiyle birlikte geldi . Suna her gün anne babasına anlatırdı onları ayırt edebilmek için ayaklarına halkalar geçiriyorlardı . Serçenin biri artık biz gidiyoruz dedi ama hergün birimiz geleceğiz dedi . Ertesi gün serçe geldi ve serçe hamileydi ve hikaye anlatıp gittiler . Ve haftaya busafer yavrularıyla anlatıp gittiler .Yarular kendi öyküsünü anlatıyordu ama suna ben bunu biliyorum diyerek annesine değiştirerek annesine anlatıyordu.Annesi suna ya bir şey söylemek istiyordu ama suna söylemesine izin vermiyodu. Annesi suna bunların gerçek olmadını senin uydurdunu biliyorum sen ayağa kalkınca yalan olacağınıda biliyorum dedi.Evet anne bugün sondudedi annesi ilk gelen serçenin belirdiğini hissetti .Hep beraber onu izlediler ve serçe gitti hep beraber el saladılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder