Suç Ve Ceza Özeti (Dostoyevski) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 31, 2019

Suç Ve Ceza Özeti (Dostoyevski)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Suç Ve Ceza Özeti (Dostoyevski)

Kitap Adı: Suç Ve Ceza 
Yazar: Dostoyevski
Kişiler :
Rodion Raskolnikov : Romanın baş kahramanı. Yoksul bir öğrenci. İşlediği bir cinayet onun hayatını ve iç dünyasını bambaşka yerlere götürmüştür.



Razumikin : Raskolnikovun en yakın arkadaşı.

Sonya :Raskolnikovun sevgilisi.

Dunya : Raskolnikov’un kız kardeşi.    Luzhin: Dunya’nın zengin nişanlısı.

Diğer Kişiler : Polis şefi Petroviç, tefeci kadın, cinayet suçu üstüne kalan boyacı.

Suç Ve Ceza Kitap Özeti (Dostoyevski)

Raskolnikov Rusya’nın St. Petersburg şehrinde hukuk okumaktadır. Parasızlık çektiği için üniversite öğrenimini büyük zorluklarla sürdürebilmektedir. Hatta bazen beş parasız kalmakta ve eşyalarını tefeci bir kadına rehin bırakmaktadır. Bir yandan ekonomik sorunlarla boğuşmakta bir yandan kendi iç dünyasında Dünyayı ve insanları yorumlamaya çalışmaktadır. O artık şöyle düşünüyordur. İki çeşit insan vardır kendi kurallarını koyup kendi yolunu çizebilen etken insan. Diğeri pasif ve edilgen yani başkalarının peşinden giden insan.

İçine düştüğü bunalımlı ruh hali onu cinayet işlemeye kadar götürdü. Tefeci kadını öldürmeye karar vermişti. Kadını topluma faydasız biri olarak görüyor ve ölümünün kimse için kötü bir sonuç olmayacağını düşünüyordu. Kadını öldürmeye gittiğinde , tefeci kadının kız kardeşi de oradaydı. Arkasında ipucu bırakmamak için diğer kadını da öldürdü ve iki cinayet birden işledi.(Suç Ve Ceza Özeti)

Raskolnikov’un yaşamı cinayetlerin ardından daha bunalımlı bir hal almaya başladı. Cinayeti haklı görüyordu önceden. Ama şimdi sürekli yakalanmaktan korkuyor ve kadını öldürmeye hiç de hakkı olmadığını düşünüyordu. Bu onu hastalıklı bir ruh haline sokuyordu. Sürekli vicdanı onu yargılıyordu. Bir gün  ödenmemiş bir borç nedeniyle karakola çağrıldığında oldukça korktu. Katilin kendisi olduğunun anlaşıldığını düşündü ve heyecanlı halleri polisin dikkatini çekti. Polis şefi onun bu durumundan şüphelendi. (Suç Ve Ceza Roman Özeti)

Raskolnikov’un kız kardeşi Dunya , Luzhin adında zengin birisiyle evlendi. Raskolnikov kız kardeşinin kendisine yardımcı olmak için sevmediği birisiyle evlendiğini düşünüyordu. Bu onun için başka bir üzüntü sebebiydi.

Geçen her gün Raskolnikov’un dramı büyüdü. Vicdan azabı öylesine acı verdi ki en sonunda hastalandı. Sonya adında bir kız arkadaşı vardı. Sonya’nın da zor bir hayatı olmuşu. Babası bir ayyaş ve çok yoksul bir ailesi vardı. Ailesinin yükü Sonya’nın sırtındaydı. Hayat ona da iyi davranmamış ve kötü işler yapmak zorunda bırakmıştı. Yaptığı iş pek ahlaklı görünmeyebilirdi ama Sonya oldukça dini bütün bir kadındı. İnançlarına saygılıydı. Aralarındaki yakınlık sonucu Raskolnikov işlediği cinayeti Sonya’ya anlattı. Bunu belkide kendi vicdanına bir an olsun soluk aldırmak için ya da artık dayanamayacağını anladığı için yaptı. Sonya Raskolnilov’un sırrını biliyordu artık.

Raskolnikov’un işlediği cinayet suçsuz bir boyacının üzerine kalmıştı. Belki bu durum Raskolnikov’un vicdan azabının daha katmerli olmasına neden oluyordu. Sonya ,Raskolnikov’a suçunu itiraf etmesini öğütlüyordu sürekli. Böylesinin daha doğru olacağını düşünüyordu. Aynı zamanda polis şefi Petroviç bazı parçaları birleştiriyor ve şüpheleri Raskolnikov üzerinde yoğunlaşıyordu.

Sonunda Raskolnikov özellikle Sonya’nın çabalarıyla suçunu itiraf etti ve Sibirya’ya sürgüne gönderildi. Sonya onun özgür kalacağı günü beklemeye başladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder