Simyacı Kitap Özeti - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 31, 2019

Simyacı Kitap Özeti

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Simyacı Kitap Özeti

Simyacı gezmekten büyük haz aldığı için çoban olmayı tercih eden ve bu kararından dolayı kendisi ile gurur duyan Santiago adlı bir gezginin hikayesidir.



Santiago sürekli rüyalar görmeye başlar ve bu rüyalar Mısır’da bulunan hazineler ile ilgilidir. Bu rüyalar ile ilgili olarak bir kadına gider ve kadın ona bu hazinenin peşine düşmesi gerektiğini söyler. Santiago kararını verir ve Mısır’a doğru yola çıkar.

Henüz yolun başında iken tüm parasını çaldıran Santiago büyük bir hayal kırıklığı yaşar ve tekrar geldiği yere gitmek ister, fakat hiç parası olduğu için geri dönemez. Bir işe başlar ve kıvrak zekası sayesinde geri dönüş için gerekli parayı biriktirir. Santiago dönüş için yola çıkacağı sırada bir İngiliz ile karşılaşır. Bu İngiliz Mısır’da yaklaşık iki yüz yaşında olduğu söylenen bir Simyacı için yola çıkacağını söyler bunu duyan Santiago İngiliz ile yola çıkmaya, rüyalarının ardına düşmeye karar verir.

Afrika’da savaş sürmektedir, fakat tüm olumsuzluklara rağmen İngiliz ve Santiago Mısır’a varmayı başarırlar. Santiago burada bir kızla tanışır ve aslında bulmaya çalıştığı hazinenin o olduğunu düşünür ve kızla evlenmek ister.

Santiago bir süre sonra Simyacı ile tanışır ve Simyacı ona Mısır Piramitleri’ne gitmesini söyler. Santiago ve Simyacı Mısır Piramitlerine doğru yola çıkarlar. Bu yolculuk sırasında geçen konuşmalar oldukça etkileyicidir ve bu yolculukta Santiago ruhunun derinlikleriyle konuşabilmeyi öğrenecektir. Yolculuk biter ve Mısır Piramitleri’ne ulaşır. Santiago bu yolculuğun sonunda hazinenin nerede olduğunu anlayacaktır…

Simyacı Romanı Hakkında Bazı Bilgiler
Kitabın Anafikri: Ne olursa olsun hayallerinden vazgeçme.



Kitaptaki kişiler:

Santiago: Azimli, çalışkan, kıvrak zekası olan bir gezgin.

İngiliz: Maceracı bir kişilik. Kişiliğiyle ilgili bazı soruların cevaplarını bulmak için gezmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder