Sevda Kitap Özeti Halit Ertuğrul - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 29, 2019

Sevda Kitap Özeti Halit Ertuğrul

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Sevda Kitap Özeti Halit Ertuğrul

Halit Ertuğrul Sevda kitap özeti, Halit Ertuğrul Sevda Roman Özeti, Sevda romanı Halit Ertuğrul.



Kitap Adı: SEVDA
Kitap Yazarı : HALİT  ERTUĞRUL
Kitap Sayfa Sayısı: 141 SAYFA

Sevda Kitap Özeti Halit Ertuğrul
Sevda bir genç kızın gençlik hikayesini anlatıyor . Kız yedi aylıkken doğmuştu . Herkes ondan ve annesinden ümidi kesmişti . Herkes ikisi de yaşamaz diyordu . Kız dünyaya gelmişti . Annesi de kız da sağlıklıydı . İkisi de yaşıyordu . Aylar sonra evlerine geldiler . Aylar yıllar geçti . Kız büyüdü . Gençlik yaşına gel . Ama çok kötü bir babası vardı . İçip içip geliyor . Annesini dövüyordu . Ellerindeki ekmek parasını da alıp gidiyordu . Bazen onun ölmesini istiyorlardı . Bir gün her şey olmuştu ondan on gündür haber alamıyorlardı . Ve ölüm haberi gelmişti . Hem üzgün hem mutlulardı .

Yanlarında olan onlara sahip çıkan kişi Hacer Teyze de yanlarındaydı . Aynı zamanda Hacer Teyze onların ev sahibiydi.  Artık annesiyle yalnız kalmışlardı . Bir de Hacer Teyze vardı . Hacer Teyzenin Sevda ile aynı yaşta bir de kız torunu vardı . Tek sırdaşları , onların evlerinin ihtiyacını o görüyordu . Bir gün evlerine esrarengiz bir misafir geldi . Nur yüzlü tatlı mı tatlı bir teyzeydi . Sevda ‘dan bir bardak su istedi . Sevda hemen getirdi . Eve girmesi için ısrar etti . Kadın içeri girdi . Kıble ‘ye dönerek suyunu içti . Sevda ve annesi bakakaldı . Kadın suyunu içtikten sonra konuşmaya başladılar . Kadın imanına düşkündü . Din ile ilgili konuştular . Sevda şaşırmıştı . Kadın gitmek istedi . Sevda ve annesi gitmesini istemiyorlardı .

Kadın gitti . Sevda etkilenmişti . Daha sonra Sevda işine devam etti . Annesi hastalanmıştı . Yataklara düşmüştü . Hastalığı gün geçtikçe artıyordu . Sevda ‘nın da bir sevgilisi vardı . Onunla evlilik hayalleri kuruyorlardı . Bir gün kaçmak için sözleştiler . Sevda giyindi . Annesi hasta yatağında yatıyordu . Onu öylece bırakıp kaçtı . Köşe başında sevgilisi bekliyordu . Arabaya bindiler . Uzak bir yere gideceklerdi ve o uzun yolculculukları başladı . Altı saat sonra gelecekleri yere gelmişlerdi . Bir otele yerleştiler . Sevgilisi yiyecek bir şeyler almak için dışarı çıktı . Sevda yalnız kaldı . Bir saat kadar sonra telefon çaldı . Sevda telefonu açtı . Telefondaki sevgilisiydi kapıyı açmasını söyledi . Sevda kapıyı açınca içeri yaşlı bir adam girdi . Sevgilisinin Sevda ‘yı bırakıp gittiğini söyledi . Sevda üzgündü .

Sevda kötü yola düştü . Buradan kaçıp evine annesinin yanına dönmek istiyordu . Sevda iyi bir insanla karşılaştı . O Sevda ‘yı alıp evine götürdü . Orada rahatı iyiydi . Bir gün rüyasında annesini gördü . Annesi Sevda ‘yı çağırıyordu . Sevda gitmek için karar aldı . Sabah yola koyuldu . İlk Hacer Teyzenin yanına gitti .  Hacer Teyze onu  evine aldı . Annesinin birkaç gün önce vefat ettiğini söyledi . Vefat etmeden önce bir rüya gördüğünü söyledi .  Sevda buraya gelecek ona sahip çık Hacer demişti . Hacer Teyze Sevdayı hiç yalnız bırakmadı .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder