Kuyucaklı Yusuf Kitap Özeti (Sabahattin Ali) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 28, 2019

Kuyucaklı Yusuf Kitap Özeti (Sabahattin Ali)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kuyucaklı Yusuf Kitap Özeti (Sabahattin Ali)

Kitabın Adı: Kuyucaklı Yusuf
Yazarı: Sabahattin Ali
Sayfa Sayısı: 221
Yayın Evi: Yapı K.
Yayın Tarihi 2015 – 66. Baskı
Kitabın Türü: Roman
Ortalama Fiyatı: 9 TL
ISBN: 9750800016
Çevirmen:
Okuyucu Puanı: [ratings results=”true”]
Kuyucaklı Yusuf Kitap özetinde, kitabın konusu, kitabın özeti ve kitabın özetini okurken kitaptaki karakterlerin kişilik yapılarını da görebileceksiniz. Kuyucaklı Yusuf Sabahattin Ali’nin ünlü eseridir.


Kuyucaklı Yusuf Kitabının Özeti:
Yusuf Kuyucak’ta doğan bir köylü çocuğudur. Henüz bebekken anne ve babası haydutlar tarafından öldürülür. Olay yerine gelen kaymakam Yusuf’un durumuna üzülür ve çocuğu yanına alır. Kitabın da adını alan Kuyucaklı Yusuf, Yusuf’un doğduğu yerden gelmiştir ve o günden sonra Yusuf’a Kuyucaklı Yusuf denmiştir.

Yusuf kaymakamın evinde büyümeye başlar. Kaymakam Yusuf’a babalık ederken, kaymakamın eşi Yusuf’u sevmez, Yusuf’a üvey annelik yapar. Kaymakamın Muazzez isminde bir kızı vardır. Yusuf ve Muazzez kardeş gibi aynı okula giderek büyürler. Yusuf oldukça akıllı derslerinde başarılıdır fakat geldiği yer ve henüz bebek yaşta yaşadıkları tecrübeden dolayı sert yapılı biridir ve okuyamaz.

Yusuf ve Muazzez yıllar geçer ve büyürler. Yusuf Muazzez’e derin bir sevgi ve aşk duyar. Onu her türlü beladan ve kötülüklerden korumak ister. Annesi Şahinde Hanım’a hiç güvenmez. Şahinde Hanım para sevdalısı biridir.

Yusuf ve Muazzez birgün kalabalık bir eğlence yerine giderler. Orada yörenin korkulan isimlerinden birinin oğlu olan Şakir, Muazzez’e laf atar, Muazzez’i rahatsız eder. Bunun üzerine Yusuf, Şakir’i orada döver. Şakir bu dayağı unutamaz, Yusuf’tan intikam almak ister. Bir kumpas kurarlar. Şakir’in babası kumarda kaymakamı borca sokar. Borçlara karşılık da kızı Muazzez’i ister. Kaymakam da vermek zorunda kalır.

Bunları haber alan Yusuf kaymakamın borcunu bakkaldan aldığı parayla öder; fakat Muazzez böylece bakkalla evlenmek zorunda kalır. Düğün günü geldiğinde Şakir yine bir kumpas kurar ve bakkalı öldürür. Bu cinayetten ceza almadan yırtar.Muazzez’in ailesini tehdit ederek kızlarını kendisine vermesini ister.

Bunlar olurken, Yusuf hala Muazzez’i sevmeye devam eder ve onu her türlü kötülüklerden korumaya çalışır fakat ona olan aşkını, sevgisini bir türlü ifade edemez. Çünkü fakirdir ve Muazzez’in annesi Şahinde Hanım’ın kendisini sevmediğini bilir. Yusuf aşkını itiraf edemese de Muazzez Yusuf’a açılır ve onu çok sevdiğini söyler bu duruma Yusuf çok şaşır tek istediği şey de gerçek olmuştur.


Bu gelişmelerden haberi olan Şahinde Hanım bu durumdan hiç hoşnut olmaz ve kızını Yusuf’un almasından sa Şakir’in almasının daha iyi olacağını düşünür. Kızını baskı yoluyla Şakir’le buluşmaya gönderir. Bunun üzerine Muazzez ve Yusuf başka bir köye kaçarak orada nişanlanırlar. Bu kaçış ve nikah kaymakamın hoşuna gider. Zira uzun yıllardır tanıdığı ve güvendiği Yusuf’un kızına iyi bakacağından adı gibi emindir. Bunlarla birlikte onlara yardım eder Yusuf’a iş verir.

Gün gelir kaymakam kalp krizi geçirerek vefat eder. Bu ölüm Yusuf ve Muazzez’i çok üzer. Kaymakamın ölümüyle cesaret bulan Şahinde Hanım ve Şakir intikamlarını almak için harekete geçerler ve Yusuf’u gezici köy tahsildarlığına verirler. Bu iş yüzünden Yusuf sık sık evden uzak kalmaktadır.

Yeni atanan kaymakam da Şakir ve Şahinde’nin istediklerini yapar ve onlara uyar. Yusuf’un evden uzak kalmasıyla birlikte. Şahinde Hanım evini eğlence, içki ve fuhuş merkezine çevirir. Muazzez’i de buna alet eder. Bu rezalet herkesçe duyulur. Haber Yusuf’un kulağına da gidince, Yusuf köye iner. Eve geldiğinde rezaleti gören Yusuf çılgına döner. Şahinde’yi, Şakir’i ve kaymakamı oracıkta öldürür. Karısı da ağır yaralanır. Karısını alarak oradan ayrılır fakat karısı da vefat eder. Kuyucaklı Yusuf eşi Muazzez’i bir çukura gömdükten sonra ortalıktan kaybolur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder