İkinci El Otomobilinize Ekleyebileceğiniz 3 Teknoloji - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 31, 2019

İkinci El Otomobilinize Ekleyebileceğiniz 3 Teknoloji

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

İkinci El Otomobilinize Ekleyebileceğiniz 3 Teknoloji

İkinci El Otomobilinize Ekleyebileceğiniz 3 Teknoloji
Teknolojik gelişmeler her gün yeni araç donanımlarının ortaya çıkmasına ve hayatımızın kolaylaşmasına olanak tanıyor. Mesela bugünlerde birçok kullanıcı, hız sabitleyici gibi teknolojiler sayesinde zahmetsizce araç kullanabiliyor. Değişim ve gelişim o kadar hızlı ilerliyor ki bir sene içerisinde araçların donanım listelerine çok farklı özellikler eklenebiliyor. Bu nedenle de yeni aldığınız ikinci el aracınızda bulunmayan ve eklemek istediğiniz teknolojiler olması çok normal. Aracınıza çok fazla masraf yapmadan ekleyebileceğiniz bazı teknolojileri, sizin için bir araya getirdik.


1) Araçlara Hız Sabitleyici (Cruise Control) Eklenir mi?

Hız sabitleyici ya da diğer ismi ile cruise control, yeni nesil birçok araçta bulunuyor. Ancak ikinci el olarak alacağınız bazı modellerde, konfor açısından oldukça rahatlatıcı olan bu özellikten mahrum kalabilirsiniz. Aracınıza cruise control yerleştirmek için öncelikle bağlantı parçalarını satan bir firma bulmanız gerekiyor. Unutulmaması gereken nokta ise bağlantı parçalarının orijinal olması. Çünkü yan sanayi olarak tabir edilen cruise control ekipmanları ile istenilen sonucu elde etmek güç. Cruise control bağlantıları hem motor ile hem de aracın beyni olarak tarif edilen chip ile kurulabiliyor. Bu tamamen arabanızın teknolojisine bağlı olarak değişiyor. Aracınıza uygun orijinal parçaları edindikten sonra bir servise, cruise control’ü ekletmeniz mümkün. 

İkinci El Otomobilinize Ekleyebileceğiniz 3 Teknoloji
İkinci El Otomobilinize Ekleyebileceğiniz 3 Teknoloji

2) Ses Sistemi Eklemek Mümkün mü?

Araçlara ses sistemi eklemek aslında bir hayli kolay. Birçok araç modeli ile uyumlu ses sistemleri bulunuyor. Bunları ses sistemleri konusunda uzmanlaşmış ve aracınızın enerji harcamalarına uygun modelleri seçebilecek servisler yardımı ile aracınıza eklemeniz mümkün. Bu konuda dikkat etmeniz gereken noktalardan biri ise ses sistemi fiyatları. Ses sistemlerinin fiyatları oldukça geniş bir aralıkta yer alıyor. Bu nedenle kullanıcıların yorumlarına dikkat etmeniz ve servislerin tavsiyelerine uymanız gerekiyor. Araç içerisinde kullanabileceğiniz hoparlör gibi teknolojiler için Otomobile Ses Sistemi Kurarken Nelere Dikkat Etmelisiniz? başlıklı yazımızı da kontrol edebilirsiniz.

3) Araç Camları Nasıl Elektrikli Yapılır?

Günümüzde neredeyse birçok markanın ön camları elektrikli. Ancak hala bazı modellerin arka camlarında elektrik özelliği bulunmayabiliyor. Bu konfordan mahrum kalmak istemeyenler için ise hemen hemen tüm servisler çözüm sunuyor. Yani bazı parçalar satın alıp servise giderek araç camlarını elektrikli hale getirmek mümkün. Tabii araca yerleştirilecek kaldırıcı, elektrik motoru ve tuş takımının, aracınızın modeli ile uygun olup olmadığına dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca cruise control’de olduğu gibi araç markanızın orijinal parçalarını kullanmanız en doğru seçenektir. 

BONUS: Head-Up Display Nasıl Eklenir?

Günümüzde birçok kullanıcının aradığı özelliklerin başında gelen head-up display (HUD) ya da diğer adıyla hayalet ekran, birkaç farklı yol ile eklenebiliyor. Ancak hem zahmetsiz hem de ucuz olan yöntem, harici HUD modellerini kullanmak. Ünlü markalardan birinden HUD satın alıp aracınıza kolaylıkla monte etmeniz mümkün. Head-up display hakkında daha fazla bilgi almak için Head-up Display Sistemi Nedir? başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder