Esrarlı Ada Kitap Özeti Jules Verne - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 31, 2019

Esrarlı Ada Kitap Özeti Jules Verne

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Esrarlı Ada Kitap Özeti Jules Verne

Esrarlı Ada Kitap Özeti – Jules Verne 
Hikayemizin kahramanlarından Yüzbaşı Cyrus Smith vaktinde hizmetçiliğini yapmış olan siyahi Nebukadnazar, gazeteci Gideon Spilet ve usta bir denizci olan Pencroff savaş esiri olarak bulundukları yerden bir balon sayesinde kaçarlar fakat bu kaçış yolunda bile bile girdikleri fırtınaya yakalanırlar. Fırtına kahramanlarımızı bir adaya doğru sürükler. Adaya vardıklarında yüzbaşı ve yolculukta yer alan köpek ortalıkta yoktur. Daha sonra bir mağarada köpeği Tom sayesinde arkadaşları tarafından bulunmuştur. (Esrarlı ada kısa özeti)



Kahramanlarımız başlangıçta adayı çözmeye, adanın bir ada mı yoksa kıta mı olup olmadığını bulmak isterler. Yüzbaşı aklı ve fiziki gücü yerinde bir mühendistir. Denizci Pencroff ateş yakmanın derdine düşmüştür ve ısrarla ateşi yakamazlarsa işlerinin kötüye gideceğini söylese de yüzbaşı kendilerini ava gönderir ve ateşi çok da dert etmemelerini söyler. Av dönüşü ateşin yandığını gören denizci çok şaşırır. Yüzbaşı ateşi güneş ışığı sayesinde yakmıştır.

Bir gün mağaralarına geldiklerinde mağaralarının boş olmadığını anlayan kahramanlarımız mağaraya yaklaştıkça içeride bir sürü maymun olduğunu görür. Kahramanlarımızın gelmesiyle maymunlar oradan apar topar kaçarlar. Bir maymun orada kalır, vaktinde kaçamamıştır. Kahramanlarımız bu maymunla iletişim kurma yoluna, onu evcilleştirmeye çalışır.

Yüzbaşı, araştırmalar ve incelemeler yaparak atlasta bulundukları yeri tespit etmeye çalışır. Tespit ettiği sonuçlara göre atlasta öyle bir yer yoktur fakat tespit edilen koordinatlara en yakın yer olan Tabor Adası’nda olduklarını düşünürler. (Esrarlı ada geniş özeti)

Bir gün adada sürüklenmiş başka bir kişi daha bulurlar bu kişinin adı Ayrton’dur. Bu yeni misafirler yanında yeni maceralar ve hikayeler de getirmiştir…

Kitaptaki kişiler:

General Grant, Cyrus Smith, Gideon Spilet, Nebukadnazar, Pencroff, Herbert, Ayrton, Kaptan Nemo, Robert,Top

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder