Düşler Ülkesinin Kralı Kitap Özeti (Mark Twain) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 31, 2019

Düşler Ülkesinin Kralı Kitap Özeti (Mark Twain)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Düşler Ülkesinin Kralı Kitap Özeti (Mark Twain)

Düşler Ülkesinin Kralı kitabının özeti, sayfa sayısı, konusu, yazarı ve yayınevi hakkında bilgiler. Düşler Ülkesinin Kralı kısa özeti. Uzun ve geniş özeti.


Kitabın adı: Düşler Ülkesinin Kralı

Kitabın yazarı: Mark Twain

Kitabın sayfa sayısı: 80

Kitabın yayınevi: Erdem Çocuk

Kitabın konusu: Fakir bir ailenin çocuğu olan Tom ile Kralın oğlu olan Prens Edward’ın yer değiştirmesi üzerine gelişen olaylar anlatılır.

Düşler Ülkesinin Kralı Kitap Özeti

Londra’da fakir bir aile yaşıyordu. Bu ailenin Tom adında çocukları oldu, aynı gün İngiltere Kralı’nın Edward adında bir çocuğu olmuştu. Tom fakirlik ve yoksulluk içinde anne ve babasının zoruyla dilenip duruyordu.



Yine bir gün dinlenirken hiç bilmediği bir yere geldi, bu yerde kocaman bir saray vardı. Sarayın kapısına geldiğinde şovalyelerden biri onu aşağıladı. Bunu gören Prens Edward çok sinirlendi ve Tom’u odasına aldı. Top olup bitenleri prense anlattıktan sonra prens bu duruma çok üzüldü ve aklına bir fikir geldi. Edward ve Tom birbirlerine çok benziyorlardı. Prens Edward Tom’a şöyle bir teklifte bulundu. Birkaç günlüğüne birbirlerinin hayatını yaşayacaklardı. Tom bu teklifi kabul etti. Prens Edward dışarı çıkar çıkmaz bir sürü felaket yaşamıştı ve bir türlü saraya gidemiyordu Tom ise sürekli krala onun Prens olmadığını söylüyordu.

Düşler Ülkesinin Kralı Kitap Özeti
Halk arasında prensin deli olduğuna karşı söylentiler çıktı. Kral bu söylentilerin durması için bir davet verdi ve birkaç saat sonra kralın öldüğüne dair haber geldi. Gerçek Kral Edward ise saraya girmeye çalışıyordu. İnsanlar onu aşağıladığında sarayın silahşörlerinden birisi ona arka çıkıp onu evine götürdü.

O silahşörün yardımı ile saraya giren Kral Edward Tom ile karşılaştı ve Tom’a teşekkür edip tahta geçti. Sonunda Tom’u da silahşör yapıp krallığını yönetmeye başladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder