Sümbül Dalı Kitap Özeti (Selver Sağlam) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 09, 2018

Sümbül Dalı Kitap Özeti (Selver Sağlam)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Sümbül Dalı Kitap Özeti (Selver Sağlam)

Kitabın Adı: Sümbül Dalı
Yazarı: Selver Sağlam
Sayfa Sayısı: 64
Yayın Evi: BERKAY YAYINCILIK
Kitabın Türü: Masal
Orijinal Adı: aynı
ISBN:
Çevirmen:


Sümbül Dalı Kitap Özeti
Bundan seneler öncesinde mutluluklar ülkesine çok yakın bir ülkede mutluluklar içinde yaşayan bir karı koca varmış. Ama mutlulukları kısa sürmüş. Kadın doğum sırasında ölmüş. Zavallı adam karısının ölümüne çok üzülmüş. Küçük kızını karısının bir armağanı olarak görmüş ve kızını çok sevmiş.

Sümbül Dalı Kitap Özeti (Selver Sağlam)
Sümbül Dalı Kitap Özeti (Selver Sağlam)

Kız çok güzel ve sevimli bir bebekmiş. Adama kızına bakmak oldukça zor geliyormuş ve evlenmeye karar vermiş. Kızın babası evlenmiş ve evlendiği karısının da bir bebeği varmış. İlk başlarda iyi huylu davranan kadın daha sonraları değişmeye başlamış. Kadının kızı çirkin ve tembelmiş. Üvey kızı ise adeta prenses gibiymiş, güzeller güzeli kız sümbül dalı gibi uzun ve inceymiş.

Tüm köy halkı ona “Sümbül Dalı” diyormuş. Üvey kardeşi güzel kıza eziyet etmekten çok zevk alırmış. Bu güzel kız evin her işini yaparmış, bu duruma oldukça üzülen babası ise karısının korkusundan bir şey diyemezmiş. Kadın artık Sümbül Dalı’nı istemeyince babası kızı ormana bırakıp kaçmış.

Hava kararınca korkmaya başlayan Sümbül Dalı, ormanda bir nene ile karşılaşmış. Nene Sümbül Dalı’nı eve götürmüş. Evdeki bütün hayvanlar kızı çok sevmiş.

Nene ve kız dışarıya çıkıp bir nehir kenarında oturmuşlar. Nene, Sümbül Dalı’na: “Ben çok yorgunum, uyuyacağım, kara sular geçerse beni uyandırma ama sarı sular geçerse beni uyandır.” demiş.

İlk önce kara sular geçti, daha sonra sarı suların geçtiğini gören kız Nene’yi uyandırmış. Nene kızı suya daldırıp daldırıp çıkarmış ve kızın her tarafı altın olmuş. Bu olay tüm köy tarafından duyulmuş. Üvey anne de kızını o nehre götürmüş. Fakat kızını kertenkele olarak geri almış.

Uzak ülkelerden bir Prens, Sümbül Dalı’nı çok merak ediyormuş. Bir gün çıkagelmiş ve kıza aşık olmuş. Sümbül Dalı da prense aşık olmuş. Prens ve Sümbül Dalı evlenmiş. Sümbül Dalı babasını unutmamış ve onu da yanına almış. Hep birlikte mutlu mesut yaşamışlar.

Bu masaldan çıkarılabilecek ana fikir her masalda olduğu gibi:

Kötülük eden kötülük bulur, iyiler sonunda kazanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder