Şerife Bacı Kitap Özeti (İsmail Bilgin) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 09, 2018

Şerife Bacı Kitap Özeti (İsmail Bilgin)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Şerife Bacı Kitap Özeti (İsmail Bilgin)

şerife Bacı kimdir? Şerife Bacı kitabının özeti, hikayesi, kısa özeti, konusu, sayfa sayısı, yazarı, kitabın ana fikri, geniş ve uzun özeti hakkında bilgi.


Kitabın konusu: Savaş yıllarında halkın gösterdiği özveri ve Şerife Bacı’nın fedakarlıkları.

Şerife Bacı Kitap Özeti (İsmail Bilgin)
Şerife Bacı Kitap Özeti (İsmail Bilgin)
Kitabın yazarı: İsmail Bilgin

Kitabın sayfa sayısı: 65

Kitabın yayınevi: Muştu

Şerife Bacı Kitap Özeti
Kastamonulu kadınlar cephede savaşan askerler için ellerinden geleni yapmak için bir araya gelmişlerdi. İlk önce yurdun işgalini protesto etmek için birmiting düzenlemişlerdi. Bildiriler yazıyorlar, eli silah tutan herkesi düşmana karşı çarpışmaya çağırıyorlardı.

Kastamonu’da bir Hilal-i Ahmet Şubesi açıldı. Bazı yaralılar kağnılarla taşınıp bu şubeye getirildi. Civardaki köy ve kasabaları dolaşıp ev kadınlarından ricada bulunacaklardı:

Çorap örünüz, içlik örürünüz, fanila dikiniz.

Şerife Bacı’nın kocası Hasan Yunanlılarla karşı cephede savaşıyordu. Küçük bir bebeği vardı. Cephedeki askerlere kazak örer Latife Hanım’a götürürdü.

İstanbul’dan binbir zorlukla İnebolu’ya getirilen silahları cepheye götürmek sorun oluyordu.

Şerife Bacı Kitap Özeti oku
Şerife BACI’nın da kağnısı ve öküzleri vardı. İnebolu’dan Kastamonu’ya silah taşıma işine gönüllü oldu. Ona bebeği ile kara kışta bu yolculuk zor olur dediler fakat o dinlemedi. Bu vatan için elinden geleni yapmak istiyordu. Bebeğini alıp silah taşıyan kağnı konvoyuna o da katıldı.

Askerle kağnının yanına gittiler. Şerife Bacı kirpiklerine kadar donmuştu. Çok geçti ölmüştü. Bir bebek sesi duyuldu. Kağnının örtüsünü açtılar.

Şerife Bacı bebeğini cephanelerin üstüne yatırşmış üstünü örtmüş, hem kızını hem silahları kurtarmış ama kendisi bu vatan için şehit düşmüştü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder